21 vakantietips: voor, tijdens en na je reis

2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Artikelindex

Paspoorten
Paspoorten©puuropreis

Op Puur op reis vind je heel veel tips en artikelen met handige informatie onder ‘handig’ en ‘reisnieuws’. Omdat het bijna vakantietijd is hebben we 21 tips handige geselecteerd, van toepassing vóór, tijdens en na je vakantie. Heb je ook nog een handige tip? We vinden het fijn als je jouw tip of opmerking deelt. Translation in English available below tip number 21.

Vóór je vakantie

1. Plan en boek je vakantie of reis. Maak een lijstje van wat je wilt zien en doen. Waar wil je naartoe? Kun je in dat betreffende land ook doen wat op je lijstje staat? Oriënteer je vooraf en heb je je keus bepaald, boek dan jouw favoriete reis zo snel mogelijk zodat je die keus inderdaad nog hebt. Boek je reis



2. Het inpakken van koffers of tassen kan zorgen voor heel wat vakantiestress. Zeker als je een vliegreis maakt kun je te maken krijgen met beperkte bagagemogelijkheden. Zo economisch mogelijk inpakken van je koffer is dan een must. Koffers inpakken doe je zo!

Nog een koffer nodig? Kijk dan bij de aanbiedingen van Bagageonline

3. Zorg dat je huis goed beveiligd is. Vakanties en weekendjes weg zijn ideale momenten voor dieven en inbrekers om toe te slaan. Zet in ieder geval niet op sociale media dat je met vakantie gaat en, tenzij er mensen in je huis zijn, post ook die leuke vakantiefoto’s niet, hoe verleidelijk het ook is. Je adres is zo achterhaald. Ga je met camper of caravan op pad? Zet deze dan niet voor de deur of op de oprijlaan. Het is voor inbrekers niet moeilijk om te zien wanneer de kust ‘vrij’ is. Waar moet je op letten?

4. Ga je met de auto op vakantie dan moet die natuurlijk tiptop in orde zijn. Is je auto klaar voor de zomervakantie?

5. Wil je je hond of kat meenemen op vakantie dan zul je ook daarvoor de nodige voorbereidingen moeten treffen. Het is soms wat regelen, maar zeker niet onmogelijk. Lees de tips!

6. Begin op tijd met het aanvragen van een visum en zorg ervoor dat je paspoort nog geldig is. Ook handig is een EHIC kaart van je zorgverzekeraar. Lees er hier meer over.

7. Lang op reis? Wat heerlijk. Vooral als je een langere tocht met een camper gaat maken of besluit om een paar maanden te overwinteren. Wat de reden ook is, er zijn wel een aantal aandachtspunten. De lengte van je verblijf in het buitenland bijvoorbeeld. Waar moet je op letten?

8. Kamperen is voor de een geweldig en een ander heeft helemaal geen zin in dat gedoe met opzetten van tenten, of wil gewoon luxe. Geen probleem. Er zijn genoeg campings waar je volledig ingerichte tenten kunt huren. En ga je toch met eigen kampeermiddelen op pad? Zorg dan dat je goed voorbereid bent.
Want ook hierover hebben we tips.

Bij ASCI boek je de beste kampeervakanties

Tijdens je vakantie

9. Heb je een lange vliegreis voor de boeg dan is het fijn als je die comfortabel kunt doorkomen. Al is dat in economyclass bijna onmogelijk. Maar er zijn zeker dingen die je kunt doen om het jezelf toch zo aangenaam mogelijk te maken. Wat kun je doen?

10. Hallo jetlag. Ja, zeker bij een langere vliegreis (meer dan 6 uur) krijg je te maken met een jetlag. Vlieg je naar het westen dan is die jetlag voor veel mensen wat minder dan wanneer je naar het oosten vliegt. Richting het westen krijg je er uren bij, richting het oosten verlies je uren. Reden dat veel langere vluchten richting het oosten vaak nachtvluchten zijn. Toch kun je best wat doen om je jetlag te verminderen.

11. Het gebruik van een creditcard is in veel vakantielanden bijna een must. Je hebt hem nodig voor het reserveren van een hotelkamer of een huurauto. Noteer in ieder geval het telefoonnummer van de creditcardmaatschappij of je bank zodat je die onmiddellijk kunt bellen als je je kaart kwijt bent of als hij gestolen is. Meer over de creditcard.

12. Wel of niet je paspoort afgeven? Het is elk jaar weer een heel gedoe. De tip om een kopie te maken waarop je je BSN-nummer hebt zwartgemaakt is prima. Maar niet elk land of elke accommodatie accepteert die kopie. Toch is het handig om wel een aantal kopieën bij je te hebben. Paspoort: afgeven of niet. En wat moet je doen als je je pas kwijtraakt.

13. Tijdens je vakantie kan er van alles anders lopen dan gepland. We hebben het niet over ernstige dingen als ziekte of andere heftige zaken, maar over kleinere dingen die mis kunnen gaan. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn. Is de camping niet zo leuk als je dacht? Zijn die wandelingen in de bergen zwaarder dan gehoopt? Kijk wat je aan kunt passen en probeer het onder de categorie ‘leuke verhalen voor later’ te scharen. Want zomerstress vooraf is al verveled genoeg.

14. Laptop kwijt? Vieze tafeltjes in vliegtuigen? In dit korte overzicht lees je van alles over gewichtsproblemen met koffers, het labelen van je spullen en het pakken van zakken. Fijn om te weten.

Na je vakantie

15. Thuis het vakantiegevoel behouden? Moeilijk hoor. Ze zeggen niet voor niets dat het effect van een vakantie, of het nou een korte trip of lange rondreis is, bij thuiskomst maximaal drie dagen aanhoudt. Het gewone leven begint nou eenmaal weer als je je voordeur opendoet. Toch kun je best wat doen om een beetje het vakantiegevoel te houden. Kijk maar eens bij deze tips.

En dan nog deze:

16. Vlucht vertraagd? Misschien heb je recht op vergoeding.

17. Meer plezier van je vakantiefoto's.

18. Tips voor op het vliegveld en in het vliegtuig.

19. Waar is het drukknopje op je vliegtuigstoel voor?

20. Tips voor het boeken van een goedkope vakantie.

21. Let op: teken!

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder