Privacyverklaring

0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puuropreis.nl hanteert onderstaand privacybeleid voor haar website

Algemeen

Puur op reis is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Puur op reis verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt voor het verzenden van onze nieuwsbrief. Puur op reis gaat zorgvuldig met deze persoonsgegevens en privacy om. Wij registreren niet wie je bent en vragen niet om persoonlijke gegevens. Vragen en opmerkingen die je via  mail aan ons doorgeeft, worden uitsluitend bewaard om de dienstverlening op deze website te verbeteren. Indien je er bezwaar tegen hebt dat wij je mail opslaan in een archief, kun je dit via je mail kenbaar maken.

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde  alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht. Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Nieuwsbrief:

We vragen om je emailadres om je te kunnen e-mailen en je de nieuwsbrief toe te sturen.

Prijsvragen:

We vragen naam, adres en telefoonnummer om goederen en diensten bij je af te leveren als je meegedaan hebt aan een prijsvraag. Deze gegevens worden uitsluitend voor dat doel gebruikt.

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Puur op reis verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het kunnen toesturen van nieuwsbrieven en gewonnen prijzen.
  • Puur op reis neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Puur op reis) tussen zit.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Puur op reis gebruikt technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Google Analytics

  • Puur op reis maakt gebruik van Google Analytics-cookies.
  • Wij hebben een verwerkersovereenkomst afgesloten met Google.
  • Wij kozen ervoor om een deel van het ip-adres te maskeren.
  • We delen geen gegevens met derden.
  • Puur op reis maakt geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

Als je op Puur op reis een zoekopdracht invult, dan kunnen deze zoektermen samen met de technische kenmerken in zogenaamde logfiles worden bijgehouden. Deze gegevens gebruiken wij uitsluitend om na te gaan waar onze bezoekers naar zoeken om zo onze website te kunnen verbeteren. Dit surfgedrag is niet tot jouw persoon te herleiden.

Door gebruik te maken van deze website geef je toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven. Doordat Google de Safe Harbor Agreement heeft ondertekend, heeft het bedrijf aangegeven de Europese privacyregels te respecteren. Google heeft haar databeheer aangepast aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie zoals die geldt vanaf 25 mei 2018. Als je puuropreis.nl bezoekt, worden de technische kenmerken van de door jouw opgevraagde pagina’s in zogenaamde logfiles in Analytics bijgehouden. Deze gegevens worden uitsluitend ten behoeve van statistische analyses gedurende veertien maanden bewaard.

Social media

Social media cookies zijn cookies die functionaliteiten van socialmediawebsites mogelijk maken. Denk hierbij aan een YouTubefilmpje of een Google+, Twitter of 'Like of Share knop voor Facebook.

De social media partij kan jouw IP-adres herkennen op het moment dat je een pagina van onze website wilt delen of liken. Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de data die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven. We raden je aan onderstaande privacy- en cookieverklaringen regelmatig te raadplegen:

Advertenties op Puuropreis.nl

Wij maken gebruik van links naar affiliatepartners met wie wij verwerkersovereenkomsten hebben afgesloten. Deze netwerken kunnen ten behoeve van een financiële administratie gedurende enkele maanden de technische kenmerken van deze kliks bewaren. Wij kunnen echter niet zien door welke persoon of vanaf welke computer deze kliks gedaan zijn. Puur op reis participeert in de volgende advertentienetwerken, die eigen registraties voeren en die een eigen privacybeleid hebben. We maken gebruik van hun diensten om adverteerders via performance based advertising te promoten. Performance based advertising is een eerlijke vorm van adverteren omdat een adverteerder alleen betaalt voor daadwerkelijk en meetbaar resultaat.
Om deze dienst uit te kunnen voeren maken onze partners gebruik van zogeheten affiliate cookies en matching-data. Met deze cookies kan een match worden gemaakt tussen de transactie bij de adverteerder en deze website. Hierdoor weten de partners dat deze website een vergoeding moet ontvangen.

Bij de registratie van deze vergoeding krijgt deze website toegang tot basale, anonieme transactiedata. Deze data mag door deze website uitsluitend worden opgeslagen en/of bewerkt om de betreffende adverteerder effectiever te promoten of voor het maken van statistische analyses. Deze website draagt er zorg voor dat opgeslagen data adequaat wordt beveiligd en houdt zich aan geldende privacyrichtlijnen en wetgeving. Wij hebben dit aan de partners verklaard door de Algemene publisher voorwaarden te accepteren.

Het gebruik van affiliate cookies en de opslag van anonieme transactiedata vormt geen gevaar voor de privacy van de bezoeker van deze website. Volgens de Telecommunicatiewet en de AVG / GDPR hoeft hiervoor dan ook geen toestemming te worden gevraagd. Ten aanzien van de dataverwerking binnen de AVG / GDPR beroepen wij ons op de verwerkingsgrondslag Gerechtvaardigd Belang. Wel dienen wij onze bezoekers over het gebruik te informeren.

Bij het vertonen van advertenties en van zogenaamde 'webbeacons' kunnen deze partijen zogenaamde 'cookies' plaatsen in en lezen van je webbrowser. Een webbeacon is een kleine onzichtbare afbeelding die in een webpagina is geïntegreerd om een opvraging van die pagina te kunnen registreren. Een cookie is een klein bestand met onpersoonlijke gegevens, dat wordt gebruikt om verschillende opvragingen van uw browser met elkaar in verband te brengen. Een cookie kan door de advertentienetwerken bijvoorbeeld worden gebruikt om jouw voorkeuren of gebruikersinstellingen op te slaan, om ingelogd te blijven op een interactief deel van een website, of om advertenties af te stemmen op de interesses en voorkeuren op basis van jouw bezoek aan Puuropreis.nl en andere websites op internet. Puur op reis plaatst zelf geen advertentiecookies of webbeacons.

De meeste browsers accepteren standaard cookies. Je kunt cookies weigeren door de instelling van je browser aan te passen.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Puur op reis neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Puur op reis bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld en niet langer dan wettelijk is toegestaan.

Wij hanteren de volgende bewaartermijnen:

  • Nieuwsbrief:
    Bij uitschrijven verwijderen de informatie binnen 14 dagen uit onze systemen.
  • Winnaars van prijzen
    De gegevens van de winnaars van prijsvragen blijven 1 jaar bewaard om bij te kunnen houden wie de winnaars zijn en om gewonnen prijzen, die niet direct worden geleverd, later te kunnen leveren.

Gegevensverstrekking aan derden

Puur op reis verkoopt, of stelt  jouw gegevens ook niet gratis ter beschikking, aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou (bijvoorbeeld voor het toesturen van een prijs) of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, hebben wij verwerkersovereenkomsten afgesloten om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Puur op reis blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Misbruik

Wanneer wij vinden dat er sprake is van misbruik of oneigenlijk gebruik van onze website, dan kunnen wij ip-nummers en/of e-mailadressen voor bepaalde of onbepaalde duur blokkeren. Indien bij misbruik derden in hun belangen worden geschaad, kunnen wij de betreffende gegevens aan deze derden ter beschikking stellen. Bij misbruik kunnen wij pogingen ondernemen om de gegevens tot jouw persoon te herleiden, of om aangifte te kunnen doen of eventueel juridisch te kunnen aanspreken.

Inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging, intrekking en bezwaar

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Puur op reis en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. M. van de Wouw, de Functionaris Gegevensbescherming van Puur op reis.
Postadres van Puuropreis: Postbus 2074, 2990 DB Barendrecht.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .

Puur op reis wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Ook interessant...

Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

De 50PlusBeurs is al 26 jaar ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers met 550 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen. Thematisch ingedeeld met workshops, presentaties en vele optredens op podia met muziek, modeshow en theater. Niemand verlaat de 50PlusBeurs met lege handen. En jij kunt kaarten winnen of met korting naar de beurs!

Lees verder

Geef je blog meer impact

Geef je blog meer impact

Nederland kent meer blogs en bloggers dan menig ander land. Vooral reisblogs zijn mateloos populair. De meeste blogs worden in het Nederlands geschreven. Maar wist je dat je je bereik enorm kunt vergroten door artikelen in het Engels te schrijven?

Lees verder

Ook 's zomers is er in Noord-Scandinavië veel te doen

Ook 's zomers is er in Noord-Scandinavië veel te doen

Noord-Scandinavië staat bekend om zijn wilde bossen, ruige heuvellandschap en bijzondere flora en fauna, met name in de winter. Maar wat veel mensen niet weten is dat je er ook in de zomer als reiziger veel kunt doen en beleven! In dit blog kom je meer te weten over activiteiten die je er in de zomermaanden kunt doen. Activiteiten om nooit meer te vergeten.

Lees verder

In de klauwen van moedertje Praag

In de klauwen van moedertje Praag

Op de vraag 'welke stad is jouw favoriet', die we onlangs op Facebook stelden, kregen we veel reacties. Uit al die favoriete steden gaan we een 'Puur top tien' samenstellen. Een van de steden die zeker in dit lijstje komt is Praag, door een aantal lezers getipt. Ook door Paul Wennekes. Hij schreef dit artikel waarin hij uitlegt waarom deze stad zo'n indruk op hem heeft gemaakt. We horen nog steeds graag wat jouw favoriete stad is. En wat je van de keuze van Paul vindt.

Lees verder

Top vijf leukste evenementen in Australië

Top vijf leukste evenementen in Australië

Naast de prachtige natuur, het heerlijke weer, de bruisende steden en de desolate out-back heeft Australië nog veel meer in petto voor de avontuurlijke bezoekers. Grote festivals en evenementen kunnen een prachtige manier zijn om de lokale bevolking en cultuur te leren kennen. De vaak zeer feestelijke setting op een bijzondere locatie zorgt er bovendien voor dat je de mooiste evenementen niet snel zult vergeten! In dit artikel lees je meer over vijf van de leukste evenementen in Australië.

Lees verder

Zon in je gezicht, wind in je haar: win een voucher voor een huurauto van Sunny Cars

Zon in je gezicht, wind in je haar: win een voucher voor een huurauto van Sunny Cars

Wie kent het niet: je bij de verhuurmaatschappij je huurauto ophalen en de baliemedewerker schotelt je allerlei opties en mogelijkheden voor. Moet je die extra verzekering nou nemen? Hoe zit dat met je eigen risico? En wat te denken van de afleveringskosten? Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Dus eigenlijk: inpakken en wegwezen... op pad met de zon in je gezicht en de wind in je haren.

Lees verder