Winnende E-bikes en de beste fietsinnovaties

2.6666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
E-bikes
Kalkhoff, E-bike van 2022©pr_rai_verening

De winnaars van de Fiets Awards 2022 en de Fiets Innovatie Awards 2022 zijn bekend. De RAI Vereniging verzorgde de Fiets Awards verkiezing dit jaar voor de 35ste keer, de verkiezing op het gebied van fietsinnovaties kende inmiddels de 17de editie. 

Beide initiatieven zijn erop gericht consumenten te laten zien welke ontwikkelingen, producten en toepassingen er zijn op het gebied van de moderne tweewieler.

De titel E-bike van het Jaar in de subcategorie ‘Sportief’ is voor de Kalkhoff Entice 5.B Advance+. De Sparta d-RULE Energy is de E-bike van het Jaar in ‘Urban’; de Trek Checkpoint SL6 eTAP is de beste Gravel Bike van 2022. Op het gebied van fietsinnovatie gingen de awards naar de Ziemi fietsverlichting, de Battery-box van Battery Control en de Reco One e-bike van Advanced. De jury schreef het volgende over de zes winnaars:

E-bike van het Jaar 2022 ‘Sportief’

In de categorie E-bikes sportief dit keer twee voor de prijs van één. De Kalkhoff Entice 5.B Advance+  is een volwaardige E-bike voor de verharde wegen maar zeker ook een hele capabele off-roader voor uitstapjes buiten de gebaande paden. De jury is daarnaast ook onder de indruk van de afmontage: de 12 versnellingen in combinatie met de sterke middenmotor, de mtb-banden en de volwaardige geveerde voorvork, dit alles maakt deze sportieveling tot een echte alleskunner.

E-bike van het Jaar 2022 ‘Urban’

De eerste indruk maakt de Sparta d-RULE Energy helemaal waar: robuust, stoer, onderscheidend. De aandacht voor details en veiligheid maakt indruk op de jury: de verlichting springt natuurlijk meteen in het oog. De ledverlichting heet je welkom en de mooie oplossingen voor de afdekkap van de accu en de fraai weggewerkte laadpoort worden gewaardeerd. En de rijervaring is al net zo goed, de mix van Bosch-middenmotor, riem en Nexus 5 versnellingsnaaf maakt het een fijne fiets om mee te rijden.

Gravel Bike van het jaar 2022

In het populaire gravel-segment zijn er vele invullingen op hetzelfde thema. Maar bij de jury komt deze Trek Checkpoint SL6 eTap al snel bovendrijven: niet overdreven sportief maar staat zijn mannetje op én naast het asfalt. Hij schuwt een knap Hollands MTB-parcours niet maar is ook klaar voor een meerdaagse tocht door de Alpen. De afmontage is met een draadloze elektronische schakelgroep helemaal bij de tijd en het fraaie uiterlijk van de fiets maakt hem tot een terechte winnaar.

Fietsverlichting

De Ziemie fietslamp verlicht het onderlichaam van de fietser en maakt zo de bewegende benen, ook wel ‘biomotion’ genoemd, zichtbaart. Als medeweggebruikers deze biomotion zien, herkennen ze deze verkeersdeelnemer sneller en zijn ze oplettender en voorzichtiger. Ziemie is niet hinderend voor ander verkeer.

Battery-box

De Battery-box is ontwikkeld voor het veilig laden van lithium-ion e-bike batterijen van E-bikes. Als bij het laden een accubrand zou ontstaan, dan is de box bestand tegen de explosieve druk die ontstaat. De box houdt controle over het vuur en de hoge temperatuur, de giftige rookgassen worden veilig afgevoerd en houdt het vuur, met mogelijke rondvliegende cel-deeltjes, in de box.

Reco One

De Reco One e-bike van het Duitse merk Advanced Ebike is het resultaat van een lang gekoesterde wens om duurzaam fietsen te produceren. De Reco One is voorzien van een innovatieve frametechnologie bestaande uit composietmateriaal dat 100 procent kan worden gerecycled. Het frame wordt met behulp van een spuitgietproces in Duitsland vervaardigd. De productie resulteert in 50 procent minder CO2-uitstoot.

E-bikes, fietslichten, trackers en battery box kopen

Bij Bol.com heb je een ruim aanbod voor van alles voor je fiets, en meer.

Kijk eens naar het aanbod bij Fietsfun

De mooiste en beste E-bikes koop je bij Stella. Niet voor niets genomineerd.

Nieuwe categorieën

Volgens organisator RAI Vereniging is de E-bike anno 2022 de norm voor de fietsindustrie en neemt in de nieuwverkopen een steeds prominentere positie in. Afgelopen jaar was 52 procent van alle nieuw verkochte fietsen een E-bike (478.000 stuks in totaal). De introductie van nieuwe innovaties en verbreding van het aanbod vinden daarom veelal in deze categorie plaats. Van de 35 inzendingen dit jaar waren er 26 E-bikes. De opzet van de Fiets Awards verkiezingen is in de categorie e-bikes daarom aangepast en onderverdeeld naar subcategorieën ‘E-bike Sportief’ en ‘E-bike Urban’. De categorie ‘Fiets van het Jaar’ die bestaat uit fietsen zonder trapondersteuning, vervalt dit jaar door het kleine aantal aanmeldingen in deze categorie.

Nieuw dit jaar is ook de categorie Gravel Bike van het Jaar. Afgelopen jaren heeft dit type fiets veel in populariteit gewonnen en vormt de ideale mix tussen een racefiets en MTB. Door de actuele omstandigheden in de markt ligt het aantal introducties van nieuwe racefietsen, MTB’s en Speed E-bikes afgelopen jaar een stuk lager, waardoor deze award-categorieën dit jaar ook zijn vervallen.

Meer lezen over fietsen:

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder