Frysk Eko in 'Week van de Smaak'
Het thema van de vijfde Week van de Smaak is dit jaar ‘Eten van het seizoen en uit de streek.´ In het hele land worden in de eerste week van oktober honderden evenementen en activiteiten georganiseerd om je te laten kennismaken met eerlijke producten en eten van dichtbij. In Friesland komt daar door het Frysk Eko Produkt ook nog eens aandacht voor biologische producten bij.
Het keurmerk Frysk Eko Produkt is een samenwerking van dertien Friese biologische bedrijven. De samenwerking is ketenbreed: van producent, tot verwerker tot verkoper. Een voorbeeld is het graan: verbouwd op Friese akkers, gemalen in Mole ’t Lam in Woudsend en tot brood gebakken door Bakker Bolhuis in Jubbega.
Zo zijn bakker en molenaar zeker van de grondstoffen, de boeren van hun afzet en degene de het brood koopt weet dat het biologisch regionaal broodje is.
Friesland op je bord
De Week van de Smaak wordt gehouden van 1 tot en met 9 oktober. Het Frysk Eko Produkt organiseert op 7 en 8 oktober een workshop hartige taarten maken in Workum en op 7 oktober een proeverij op de Biologische Markt in Leeuwarden.
Kijk voor een overzicht van de landelijke en regionale activiteiten op www.weekvandesmaak.nl