Langste hangbrug ter wereld geopend in Tsjechië

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Hangbrug Tsjechië
De hangbrug in Dolní Morava © Dolní Morava

Tsjechië mag zich het land met de langste hangbrug ter wereld noemen. Vrijdag 13 mei 2022 is in het Moravische Dolní Morava aan de voet van de berg Králický Sněžník de loopbrug Sky Bridge 721 geopend. Met een lengte van 721 meter verslaat de nieuweling de oude recordhouder: de 516 meter lange brug in het Arouca-gebied in Portugal.

Nieuwe attractie in Moravië

Dolní Morava ligt in het noordoosten van Tsjechië tussen het Adelaarsgebergte en het Jeseníkygebergte en heeft al een rodelbaan, boomkroonpaden andere attracties. De voetgangersbrug is zeker niet voor mensen met hoogtevrees. De Sky Bridge 721 verbindt twee bergkammen en overspant de schitterende Mlýnické-vallei op een hoogte van maar liefst 95 meter. Maar het is zeker de moeite waard: omgeven door de pure natuur van de berg Králický Sněžník biedt de overspanning de bezoekers een betoverend uitzicht op het landschap. Tickets voor de wereldrecordhouder moeten online worden gekocht.

Je betreedt de brug op een hoogte van 1.125 meter en verlaat de brug zo'n tien meter hoger. Na het oversteken van de vallei is er de kans om de lokale natuur en geschiedenis te ontdekken. Er wordt een educatief natuurpad aangelegd genaamd 'The Bridge of Time'. Via tien panelen krijg je informatie over onderwerpen zoals milieubescherming, de geschiedenis en het levensverhaal van een familie uit Dolní Morava tegen de achtergrond van gebeurtenissen die de republiek heeft meegemaakt van 1935 tot heden.

Ongerept en authentiek Tsjechië

Het gebied in Tsjechië kun je absoluut ongerept en authentiek noemen. Geen massatoerisme, geen vervuiling (niet voor niets is de berglucht de schoonste van Centraal Europa), geen opsmuk, geen overbodige zaken. Maar met genoeg leuke dingen om te doen. Zo kun je er heerlijk wandelen of fietsen (e-bike!) en de watervallen en de vele kastelen en dorpjes bezoeken.

Natuur, wellness en goud

We waren in Tsjechië in het Jeseníkygebergte en ontdekten er prachtige natuur, wellness met een bijzonder tintje en... goud! Lees ons verslag om er achter te komen of we ook rijk geworden zijn.

Andere lange hangbruggen vind je in Zwitserland en Oostenrijk.

Naar Tsjechië

Boek je vliegtickets naar Tsjechië bij Cheaptickets.nl

Vliegtickets vergelijken? Kijk bij Kayak vliegtickets

Accommodaties boek je bij Trivago

Compleet verzorgde reizen naar Tsjechie boek je bij Tsjechoreizen Actief

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder