Welke vliegtuigmaatschappijen hebben de minste vertraging?

2.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
KLM Vliegtuig
KLM scoort goed©MvdW

AirHelp onthult welke luchtvaartmaatschappijen het best presteren als het gaat om punctualiteit. Ook geeft de organisatie, die vliegtuigpassagiers helpt met vluchtcompensatie, inzicht in de prestaties van populaire luchtvaartmaatschappijen in Nederland in vergelijking met die in de rest van de wereld.

Voor 2019 is de schatting dat er alleen al in Europa meer dan zevenhonderdduizend vluchtverstoringen zullen zijn. Dat betekent dat meer dan vier miljoen mensen deze zomer in aanmerking kunnen komen voor compensatie op basis van de Europese regelgeving voor vliegtuigpassagiersrechten, EC 261. De vertragingsprognose is gebaseerd op gegevens verzameld vanaf 2018 en gecombineerd met huidige datasets om vertragingsaantallen voor zomer 2019 te voorspellen. Er wordt gesproken over een vertraging als de vlucht meer dan 15 minuten later dan gepland vertrekt of aankomt. De gemeten periode: 01.06 2018 tot 15.09.2018.

Met de informatie over de punctualiteit kun je je toekomstige vlucht beter plannen. Het kiezen van een luchtvaartmaatschappij is vaak afhankelijk van factoren als ticketkosten en vluchtduur. Door de toename van vluchtvertragingen en andere verstoringen kan het echter ook lonen om de juiste maatschappij te kiezen voor het voorkomen van vertragingen, de bijbehorende stress en eventuele extra kosten.

Top 3 punctuele luchtvaartmaatschappijen:

Voor het onderzoek zijn de 72 grootste internationale luchtvaartmaatschappijen onder de loep genomen.

Op de eerste plaats eindigde het Indonesische Garuda Indonesia (punctualiteitsscore van 91 procent), nummer 2 is het het Griekse Olympic Air (punctualiteitsscore van negentig procent) en het Braziliaanse Azul Airlines (punctualiteitsscore van 84 procent) neemt de derde plaats in.

Slechts één andere Europese luchtvaartmaatschappij behaalde de top 10 van het onderzoek en dat is de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia met een punctualiteitsscore van 82 procent. Andere maatschappijen in de top 10: Qatar Airways (84 procent), Delta Airlines (tachtig procent), Singapore Airlines (tachtig procent) en Qantas met 79 procent.

De KLM staat op de veertiende plaats met een punctualiteitsscore van 78 procent.

Slechtst presterende airlines:

Ver onderaan bungelen de populaire prijsvechters easyjet (op plaats 51 met 67 procent), Ryanair (op plaats 54 met 65 procent) en Transavia (op plaats 60 met 62 procent).

Dirk Lof, woordvoerder bij AirHelp: “Voor veel Nederlandse reizigers is de zomervakantie het hoogtepunt van het jaar. Er gaat dan ook veel tijd, planning en spaargeld in zitten. Vertragingen zullen daarom snel tot frustraties leiden en voor sommige vakantiegangers zelfs de hele reis negatief beïnvloeden. Om dat te voorkomen, kun je het beste een luchtvaartmaatschappij kiezen met een goede punctualiteitsreputatie.”

468x60 Herfstbesparingen

Wat zijn je passagiersrechten?

Volgens de Europese regelgeving EC 261 hebben reizigers mogelijk recht op een financiële compensatie tot 600 euro per persoon als een vlucht meer dan drie uur vertraagd is, geannuleerd wordt of als ze niet mogen boarden. EC 261 geldt voor alle passagiers die vanaf een Europese luchthaven vertrekken, en voor passagiers die vanaf andere internationale bestemmingen met een Europese maatschappij naar Europa vliegen. Vluchtvertragingen die worden veroorzaakt door overmacht, vallen niet onder deze regelgeving. Passagiers hebben tot drie jaar de tijd om naar aanleiding van een verstoorde vlucht een financiële compensatie te claimen.

Reizigers die door vertraging meer dan twee uur gestrand zijn op een luchthaven, hebben recht op verzorging. Dat betekent dat luchtvaartmaatschappijen verplicht zijn om passagiers te voorzien van maaltijden, drankjes, communicatiemiddelen en accommodatie – als dat nodig is.

Boek je vlucht met een van de punctueelste vliegtuigmaatschappijen en dat voor de laagste prijs

De onderzoeksmethode

Op basis van de meest betrouwbare en nauwkeurige verzamelingen van internationale vluchtdata creëert Airhelp elk jaar een wereldwijde scorelijst met ’s werelds bekendste luchtvaartmaatschappijen: de AirHelp-score. Het onderzoek van dit jaar onderzocht en scoorde de 72 bekendste en populairste luchtvaartmaatschappijen wereldwijd. Onderstaande drie factoren worden meegenomen in de performancebeoordeling.  

  • Punctualiteitsperformance: elke vlucht die binnen vijftien minuten van de geplande vertrektijd vertrok en binnen vijftien minuten van zijn geplande aankomsttijd aankwam, werd geclassificeerd als ‘op tijd’. 
  • Servicekwaliteit: veertigduizend mensen in meer dan veertig landen werden gevraagd de luchtvaartmaatschappijen te beoordelen op het gebied van comfort, eten en behulpzaamheid van de cabin crew. 
  • Claimverwerking: hoe gaan luchtvaartmaatschappijen om met claims en de verwerkings- en betaaltermijn van succesvolle claims. 

Lees meer over vluchtvertraging

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder