De vijf voordelen van een cruisevakantie

1.0666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
cruisevakantie
Aan boord van een cruiseschip©Puuropreis

Er zijn er vast meer te bedenken, maar CLIA, de branche-organisatie voor cruiserederijen, heeft vijf voordelen van een cruisevakantie boven die van een vakantie aan land op een rijtje gezet. Misschien die cruise ‘voor later’ toch wat eerder boeken?

Actief aan boord én aan land

Uit eerder onderzoek is gebleken dat er steeds meer millennials kiezen voor het maken van een cruise. Dit zie je terug in het aanbod van activiteiten aan boord, maar ook in de excursies aan land die speciaal gericht zijn op de jonge cruisereiziger. Bij Norwegian Cruise Line is er bijvoorbeeld veel interactief entertainment aan boord zoals het “Murder Mystery” spel waarbij je direct in de actie zit en de moordenaar zo snel mogelijk moet vinden. Celebrity Cruises pakt daarentegen helemaal uit met haar Signature Cruise Sailings waar je aanwezig kunt zijn bij unieke feesten aan land zoals het carnaval in Rio de Janeiro of Mardi Gras in New Orleans.

Genoeg te doen tijdens een cruisevakantie

Je hoeft niet eens van boord te gaan om leuke dingen te ondernemen. Aan boord van verschillende Costa Cruises schepen is de Grand Prix Simulator aanwezig om eens in de huid van Max Verstappen te kruipen. Voor de echte dare devils heeft de Carnival Vista een skyride aan boord waar de passagier al fietsend, op 45 meter hoogte, het cruiseschip kan verkennen. Er zijn twee sporen aanwezig zodat je ook nog is tegen elkaar kunt racen. En uniek bij MSC cruises is de samenwerking met Cirque du Soleil. Aan boord van de MSC Meraviglia zijn er in totaal acht exclusieve voorstellingen gecreëerd waarbij je tegelijkertijd geniet van een culinaire ontdekkingstocht. 

Signature dishes van beroemde chef-koks 

Voor wie nog steeds denkt aan overvolle buffetrestaurants aan boord van cruiseschepen heeft het mis. Veel rederijen hebben een samenwerking met beroemde chef-koks. Zo heeft de Australische TV kok Curtis Stone zijn restaurant Share aan boord van verschillende schepen van Princess Cruises. De Nobu restaurants, wereldwijd bekend met vestigingen in Londen, New York, Melbourne, Milaan en Ibiza zijn nu ook aan boord te vinden bij Crystal Cruises. En onze eigen sterren chef Jonnie Boer is lid van de Culinary Council van de Holland America Line. De Culinary Council bestaat uit wereldberoemde koks om de culinaire ervaring aan boord richting te geven en te verbeteren.

Cruise jezelf fit

Het misschien wel enige nadeel van op cruisevakantie gaan is vaak de overtollige kilo’s die je mee terug naar huis neemt, en dan hebben we het niet over de bagage. Tijdens het cruisen is het mogelijk om een actieve vakantie op zee te ervaren en in shape terug te komen. Zo kun je op de schepen van AIDA cruises een rondje hardlopen op het hardloopparcours aan dek of leef je je uit op het volleybal- en basketbalveld dat in de winter verandert in een ijsbaan. Bij P&O cruises kun je aan boord van de Azura, Britannia en Ventura je dagelijkse vitamine boost binnen krijgen door middel van de Natural Quenchers fruit- en groente smoothies en aan boord van de Disney Cruise Line schepen werk je aan je inner peace in de adult-only spa met een fenomenaal uitzicht op zee.
 

Kijk bij deCruisewinkel.nl voor alle rederijen

Niet de lasten, wel de lusten

Het voordeel van cruisen is dat je gedurende één reis op heel veel verschillende plekken komt, zonder het verslepen, inpakken en uitpakken van je koffer. Tijdens de cruise reis je van bestemming naar bestemming, van stad tot strand en heb je het gemak van een all inclusive concept. Accommodatie, vervoer en maaltijden zijn inbegrepen dus geen onverwachte kosten. En natuurlijk is er wifi aan boord waardoor je al je avonturen direct met iedereen kunt delen.
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder