Openbare toiletten… en het gebrek daaraan

1.03125 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
toiletpapier-puuropreis.jpg

Ik vind het heerlijk om met onze eigen, of een gehuurde camper , op pad te gaan. Je hebt alles bij je. En dan bedoel ik vooral het gemak van je eigen toilet. Geen gedoe onderweg op veel te vieze openbare toiletten, of juist eindeloos zoeken naar een wc.

Recentelijk heeft de ANWB weer openbare toiletten langs snelwegen in vakantielanden getest. Als ik kort door de bocht een conclusie mag trekken: je hebt geluk als je een schoon toilet aantreft.
Een dagje ronddwalen in een grote stad kan ook leiden tot hoge nood. Openbare (vooral dames)toiletten zijn zeldzaam en de horeca heeft liever geen klanten die alleen gebruik komen maken van de wc. Soms heb je geluk en mag je voor een euro plassen, vaker nog ben je verplicht een consumptie te nemen. Wel of niet terecht laat ik hier even in het midden. Het gaat om het niet aanwezig zijn van openbare plasmogelijkheden.

Bosjes zijn geen oplossing. Dat is verboden en overigens ook behoorlijk onhygiënisch, zeker als we praten over een ‘grote boodschap’. Ik was dan ook erg verbaasd toen ik onlangs bij het uitlaten van de hond een man uit de bosjes zag komen. Rol wc-papier onder zijn arm. Hij verontschuldigde zich dat hij buiten aan het werk was en ineens nodig moest. Ik keek in de bosjes. Bah. Ik keek hem na en zag hem de lange straat uitlopen en toen de hoek omgaan. ‘Ineens’ bleek toch wel zo’n vijf minuten lopen met een wc-rol naar dat specifieke hoopje struiken. Dat was een bewust opgezocht poepplekje. Maar snelle nood of niet, een wc was in ieder geval niet in de buurt en aanbellen bij bewoners heeft ook niet altijd een positief resultaat.
Wellicht een tip voor gemeenten waar plantsoenwerkers bezig zijn: zorg dat er in een wijk een verplaatsbaar toilet komt te staan.

Misschien is dat ook de oplossing voor het wc-gebrek in de stad. Van die handige verplaatsbare toiletten zie ze ook op festivals gebruiken. En als we dan met zijn allen zorgen dat die een beetje netjes blijven is het openbaar toiletprobleem best eenvoudig op te lossen.

Heb jij wel eens een zoektocht naar een wc gemaakt? Of heb je tips om het toiletprobleem op te lossen?

 

Reacties  

 
#1 Anneke 13-07-2018 09:53
Hoe herkenbaar. ALs vrouw is het helemaal een drama om een openbare w.c. te vinden. Heb wel eens ergens een glas drinken besteld om naar de w.c. te kunnen. We gaan wel eens naar Duitsland maar daar wordt het ook steeds viezer in de w.c.'s langs de snelweg. Laten we niet vergeten dat het wel de mensen zelf zijn die de boel goor maken.
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder