Wees zeker van een goede verzekering!

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
verzekering
©Tumisu-Pixabay

Als de coronapandemie één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel het belang van een goede zorgverzekering. In de basisverzekering is weliswaar voor iedereen het nodige geregeld, maar op basis van persoonlijke wensen en activiteiten is een aanvullende verzekering vaak geen overbodige luxe.

Wat te denken van een Nederlandse wintersporter die in een oranje vakantiegebied (alleen noodzakelijke reizen) zijn of haar been breekt en naar eigen land moet worden gerepatrieerd? Worden al die kosten wel door de verzekeraar gedekt? Zo niet, dan kan zo’n plezierreisje behoorlijk in de papieren lopen, met alle vervelende gevolgen van dien. En dat geldt voor meer plotselinge gebeurtenissen; niet alleen tijdens een verblijf in het buitenland, maar zeker ook in eigen land. Alle aanleiding dus om je eens goed te verdiepen in de mogelijkheden van die Nederlandse zorgverzekeraars en de zorgverzekeringen voor 2021 met elkaar te vergelijken.

Wellicht kom je dan tot de conclusie dat overstappen naar een andere verzekeraar of verzekering dit jaar simpelweg de beste en voordeligste optie is. Zo’n beslissing kan soms tientallen euro’s per maand aan premie schelen, en alles bij elkaar is dat misschien wel het geld dat je voor die mooie zomer- of wintervakantie wilt gebruiken? En daarnaast ben je wellicht wel voor iets verzekerd waarvan je voorheen niet eens het bestaan wist…

Verzekeren tijdens reis en vakantie

Voor wie reist, is het belangrijk om – zeker in deze coronaperiode – niet alleen een goede zorgverzekering maar ook goede reis-en annuleringsverzekering te hebben. De Consumentenbond heeft echter gesignaleerd dat de dekkingen per reisverzekeraar sterk verschillen, zeker als het gaat om corona-gerelateerde schades. Een van de vragen die de organisatie de afgelopen tijd geregeld kreeg voorgelegd, is of kosten voor een terugreis worden gedekt als het reisadvies plotseling wijzigt, bijvoorbeeld van geel naar oranje. In zo’n geval is er volgens de Consumentenbond meestal wel dekking, al worden extra reis- en verblijfkosten niet door alle verzekeraars vergoed. Ook in dit geval geldt: goed vooronderzoek kan veel nare gevolgen voorkomen.

Medische kosten zitten in basisverzekering

Belangrijk om te weten is bijvoorbeeld dat je je zorgverzekering moet aanhouden wanneer je naar het buitenland gaat, ook voor een langere periode. De basisverzekering vergoedt namelijk de medische kosten op de bestemming tot maximaal 100 procent van het Nederlandse tarief. Maar ga je naar een land waar de zorgkosten hoger liggen dan in Nederland, dan moet je de extra kosten zelf betalen. Gelukkig kun je je voor deze kosten wel verzekeren, iets dat veel mensen vandaag de dag doen via een aanvullende zorgverzekering of de reisverzekering.

Een goede voorbereiding is het halve werk, zouden we willen zeggen. Zoiets kan voorkomen dat je dubbel bent verzekerd. Want wie medische kosten in het buitenland heeft meeverzekerd op de aanvullende zorgverzekering, hoeft die natuurlijk niet extra op te nemen in de reisverzekering.

Vergelijk en doe er je voordeel mee

Kortom, gedegen vooronderzoek kan ervoor zorgen dat jouw verzekering perfect passend is, precies van toepassing op jouw situatie. Een kampeervakantie op de fiets in eigen land of een gezinsrondreis door Europa in de eigen auto vraagt om een heel andere reisverzekering. Wie geen dure spullen meeneemt, kan vaak genoegen nemen met een lage premie. En wie alleen in Europa vakantie viert, hoeft geen (duurdere) werelddekking af te sluiten. Altijd goed om eens te kijken naar de verschillende mogelijkheden die er zijn voor zorgverzekering en vakantie. Niet alleen voor de juiste dekking, maar ook voor andere zaken als premie en eigen risico. Als je in dat onderzoek direct zaken meeneemt als vaccinaties, medicijnen, de European Health Insurance Card (EHIC) en de telefoonnummers van je verzekeraar en de alarmcentrale ga je echt goed beslagen op reis. Zorgeloos, zouden we bijna durven zeggen…

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder