Worden wellnessbehandelingen betaald door zorgverzekeraar?

0.76470588235294 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Wellness©Pricewise
Wellness©Pricewise

Een wellnessbehandeling kan vele positieve effecten op je gezondheid hebben. Daarom worden dan ook steeds meer wellnessbehandelingen vergoed door zorgverzekeraars. Aan de meeste van deze vergoedingen zijn strikte voorwaarden verbonden. Het is daarom van groot belang dat je je hier eerst goed in verdiept. Je eigen zorgverzekering vergelijken en kijken naar alternatieve verzekeringen is hierbij de eerste stap.

Zo kun jij gemakkelijk bepalen of jouw zorgverzekering wel bij je past. Het kan zomaar blijken dat het verstandiger is over te stappen naar een andere zorgverzekeraar of zorgverzekering. Om de vergelijking van zorgverzekeringen gemakkelijker voor je te maken, hebben wij een aantal belangrijke zaken voor je op een rij gezet.

Wanneer worden wellnessbehandelingen vergoed?

Wellness is een zeer breed begrip en varieert van massages en aromatherapieën tot een pedicure en manicure. Wellness heeft een positief effect op zowel lichaam als geest. Zo verminderen behandelingen stress en zorgen deze voor ontspanning. Bij bepaalde ziektebeelden kunnen wellnessbehandelingen symptomen verminderen. In deze gevallen worden ze soms vergoed vanuit de basisverzekering. In alle overige gevallen kun je veelal een aanvullende verzekering afsluiten om behandelingen (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Wil jij weten of dit het geval is bij jouw zorgverzekeraar of met jouw zorgverzekering? Dan kun je je zorgverzekering vergelijken met de verzekeringen van andere zorgverzekeraars. Maar je kunt ook kijken naar of je een andere verzekering kunt nemen bij je huidige zorgverzekeraar.

Welke wellnessbehandelingen worden vergoed?

Zoals eerder aangegeven zijn er zeer veel verschillende wellnessbehandelingen. Voor deze behandelingen gelden uiteenlopende voorwaarden. Sommige behandelingen worden bij de ene zorgverzekeraar wel vergoed en bij de andere niet. Het kan ook zijn dat een wellnessbehandeling alleen vergoed wordt als je een aanvullende verzekering hebt – dit is in de meeste gevallen zo. Wij hebben enkele behandelingen voor je geselecteerd die (onder bepaalde voorwaarden) worden vergoed:

  • Alternatieve geneeswijzen: behandelingen zoals acupunctuur, chiropractie, homeopathie en osteopathie zouden bepaalde ziekten genezen. Veel zorgverzekeraars vergoeden daarom deze alternatieve behandelingen. Daarvoor is in veel gevallen wel een aanvullende verzekering nodig.
  • Pedicure: er zijn meerdere zorgverzekeraars die deze behandeling vergoeden wanneer je een aanvullende verzekering hebt. In sommige gevallen wordt pedicure ook vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is het geval bij reuma- of diabetespatiënten. Dit geldt niet bij elke zorgverzekeraar.
  • Bezoek aan een kuuroord: velen bezoeken een kuuroord voor ontspanning, maar voor sommige patiënten wordt een dergelijk bezoek gezien als een behandeling. Zo kan een kuuroordbezoek symptomen van psoriasis verminderen. Daarom vergoeden diverse zorgverzekeraars een bezoekje aan een kuuroord voor psoriasispatiënten, mits ze een aanvullende verzekering hebben. Ook reumapatiënten krijgen via een aanvullende verzekering een kuuroordbezoek vergoed bij diverse zorgverzekeraars. Het kan immers helpen gewrichtspijn te verlichten.

Kijk bij het kiezen van een zorgverzekering daarom goed naar de voorwaarden en wat er wordt vergoed. Zo weet je welke verzekeraar een behandeling wel of niet vergoedt en of hier voorwaarden aan verbonden zijn. Controleer wel ook altijd of de extra premiekosten die je betaalt lager zijn dan het aantal behandelingen dat je anders zelf zou moeten (kunnen) betalen.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder