Mooie magische plekken in Nederland

0.67391304347826 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Keukenhof@Puuropreis
Keukenhof@Puuropreis

Er is een reden dat zoveel buitenlandse toeristen jaarlijks naar Nederland komen. Natuurlijk staan de steden Amsterdam en Rotterdam hoog in de bezoek-top-tien, maar er zijn nog veel meer mooie en magische plekken te vinden in ons eigen land. Skyscanner zette er al eens tien op een rijtje, Puur op reis vulde deze lijst aan en we nodigen jullie uit om je eigen favoriete, magische plek aan de lijst toe te voegen.

 

 

De top 10 van Sky Scanner

1. De molens van Kinderdijk

b_225_129_16777215_00_images_stories_Nederland_Kinderdijk1.jpgDe Kinderdijkse molens zijn de voornaamste reden dat toeristen richting Kinderdijk komen. De unieke ligging langs de Lek en de Noord geven de molens van dit dorp een unieke uitstraling. De molens staan niet voor niks op de UNESCO Erfgoedlijst! Omdat Kinderdijk een lange geschiedenis kent van waterbeheertechnologie, waar de molens een mooie herinnering van zijn, heeft het kleine Kinderdijk een hoop te bieden.

2. Naarden-Vesting

Zeg je Naarden dan denk je direct aan 'Naarden Vesting'. Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden in Europa en wegens de stervorm, die vanuit de lucht goed te zien, een bijzondere vestingstad. Door de rijke geschiedenis van de stad is Naarden erg interessant om te bezoeken, zeker omdat veel van die historie nog steeds te zien is!

3. Stadhuis Gouda

Gouda staat bekend om de wereldberoemde Goudse kaas. Naast de kaasmarkt is er nog meer te beleven in deze Zuid-Hollandse stad. Het stadhuis van Gouda stamt uit de 15de eeuw en is in indrukwekkende gotische stijl gebouwd. Mocht je een bezoekje aan Gouda wagen kan je bijna niet om het stadhuis heen, je vindt het midden op de markt. Het stadhuis is ook een populaire trouwlocatie.

4. Abdij van Middelburg

Lange Jan MiddelburgDe abdij van Middelburg kent een lange geschiedenis. Al in 1100 vestigden monniken zich in het klooster in Middelburg. De abdij ligt middenin het centrum van de stad en heeft een bijzondere en grootse uitstraling. Het gebouw heeft meerdere rollen gehad in zijn lange geschiedenis, naast een abdij is het lang de basis van het provinciale bestuur geweest. Er huizen twee kerken in de abdij en het Zeeuws Museum is er gevestigd. Ook interessant: de Lange Jan beklimmen.

5. Sint Servaas Basiliek, Maastricht

Middenin het historische Maastricht staat de imposante Sint Servaas Basiliek. De kerk wordt beschouwd als de oudste nog bestaande kerk in Nederland en UNESCO ziet het als een van de 100 mooiste gebouwen in Nederland. De grotendeels romaanse kerk is open voor publiek, de bijzonder rijke geschiedenis van de kerk en de prachtige stijl zijn de moeite van een bezoekje waard.

6. Vuurtoren Noorderhoofd Westkapelle

De Nederlandse kust is bijzonder mooi en gevarieerd dus mag zeker niet op deze lijst ontbreken. Een van de meest bijzondere plekken aan de kust om te bezoeken is de vuurtoren Noorderhoofd in Westkapelle. De vuurtoren is van gietijzer en in 1875 ontworpen. Het uitzicht op zee in combinatie met deze bijzondere vuurtoren geven je een vakantiegevoel zoals alleen de Zeeuwse kust dat kan.

7. Haarlem

Het historische centrum van Haarlem is ontzettend mooi en de stad kent een van de mooiste stations in Nederland. Een unieke plek in deze stad is het uitzicht op het Spaarne ten hoogte van molen de Adriaan. De combinatie van historische gebouwen, het water van het Spaarne, de prachtige molen en de mogelijkheid om een terrasje te pakken geven Haarlem een unieke schoonheid.

8. Hunebedden Drenthe

Een van de meest bijzondere historische plekken die in Nederland te vinden zijn, dat zijn natuurlijk de Hunebedden in Drenthe. In de omgeving van Borger, Assen en Emmen zijn de restanten van 53 grafheuvels te vinden. De oudste hunebedden zijn gedateerd op ongeveer 3200 jaar voor Christus. Buiten de historische waarde van deze monumenten is de omgeving van Borger een schitterend gebied om te verkennen met steden, dorpjes en typisch Drentse landschappen. Overigens... beklimmen is verboden.

9. Bollenvelden Hillegom

b_250_166_16777215_00_images_stories_Nederland_Keukenhof-MvdW.jpgDe Nederlandse tulpenvelden staan in elk toeristisch boekje, een goede reden om deze niet over te slaan. De prachtige weidse velden vol gekleurde bloemen, al dan niet omringd met enkele molens, zijn uniek voor het Nederlandse landschap. In de omgeving van Hillegom zijn deze prachtige velden onder meer te bekijken, maar vergeet vooral niet dat er ook in de omgeving van Lisse, Noordwijk en Voorhout prachtige velden te zien zijn.

10. Forteiland Pampus, Muiden

Het forteiland Pampus bij Muiden is een bijzonder geval. Het eiland werd in de jaren 1870 aangelegd als onderdeel van een vestingring om Amsterdamte beschermen. Het kunstmatige eiland is bebouwd om ruimte te bieden aan troepen die bescherming moesten bieden bij een aanval op Amsterdam. Het kunstmatige eiland met een bijzondere en redelijk recente geschiedenis is al een attractie op zich, de prachtige waterrijke omgeving is een enorm pluspunt.

 

De top 5 van Puur op reis

1. Monnickendam

b_250_176_16777215_00_images_stories_Nederland_waterland_haven.jpgGa voor een andere blik op Waterland eens naar Monnickendam. Net zo mooi als Volendam, maar veel minder toeristisch. Dwaal door de straten met de pittoreske huizen, bewonder het oudste nog bespeelbare carillon van Nederland in de Sint Nicolaaskerk en vergeet niet om een visje te eten bij een van de vele restaurants bij de haven. En heb je nog niet genoeg gehad van Waterland? Neem dan de boot naar het al even pittoreske Marken.

2. Giethoorn

Bert Haanstra zette in 1958 Giethoorn op de kaart met de opnames voor de film Fanfare. Het toerisme nam daarna sterk toe naar wat ook wel het 'Venetië van het noorden' wordt genoemd. Giethoorn heeft meer dan 176 bruggen, de meeste privé-eigendom. De 'Fanfare' is uitgespeeld, maar Giethoorn blijft een fascinerend dorp voor een waterrijk dagje uit. Natuurlijk ontdek je Giethoorn het best via het water: boek een rondvaart of huur een fluisterboot en vaar door het dorp en de schitterende natuur van het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

3. Domtoren Utrecht

Utrecht is een heerlijke, bruisende stad met talloze bezienswaardigheden. Het is lekker zitten op een van de vele terrassen aan de historische Oudegracht die zich door het centrum slingert. Naast rijksmonumenten en werelderfgoed torent de Domtoren letterlijk boven de stad uit. De 112,32 meter hoge toren is de hoogste kerktoren van Nederland en het hoogste gebouw van Utrecht. Een uitdaging om boven te komen, maar je beloning is dan wel een magnifiek uitzicht. Aan die dom dankt Utrecht trouwens de naam 'Domstad'.

4. Museum Voorlinden Wassenaar

Een markant gebouw, een markant museum: Museum Voorlinden. De bouw startte in 2013 en het pand, omringd door bossen, duinen, weilanden, wateren en ontworpen tuinen werd in 2016 officieel geopend. Het museum bestaat uit twee lagen, waarvan één bovengronds met een hoogte van zeven meter. De Caldic Collectie, de in het museum ondergebrachte kunstverzameling van Joop van Caldenborgh, is de grootste particuliere kunstcollectie in Nederland.

5. Den Bosch

Feesten in Oeteldonk, zoals 's Hertogenbosch tijdens carnaval heet. Maar de stad is ook de rest van het jaar meer dan waard. Doe eens een rondleiding door een van de vele musea in het museumkwartier; bevaar de Binnendieze, de verzamelnaam voor eeuwenoude waterlopen in de stad of dwaal simpelweg door de gezellige straten. Voor een 'Jaren 80' shoppingtour bijvoorbeeld. En natuurlijk mag een bezoek aan de Sint-Janskathedraal niet ontbreken.

Booking.com

Reacties  

 
#1 Johanneke 01-09-2017 12:35
Met stip op 1: de Waddeneilanden. Voelt, mede door de boottocht, bijna als buit...and.
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
#2 Manon 01-09-2017 14:22
Wat dacht je van het prachtige Zuid-Limburg!!!
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder