Vlees mogelijk bron EHEC-bacterie
Besmetting via vlees verklaart volgens de Italiaanse expert ook waarom mensen die de bacterie hebben opgelopen niet geholpen kunnen worden met antibiotica. In de veehouderij wordt op grote schaal preventief antibiotica gebruikt waardoor de bacterie resistent is.
Het is niet onmogelijk dat Hamburg de plaats is waar de besmetting begon. Daar vonden van 6 tot en met 8 mei de Hamburgse Havenfeesten plaats met anderhalf miljoen bezoekers die heel wat hamburgers en worsten van de grill gegeten hebben. Een week daarna kwamen de eerste ernstig zieke patiënten in een Hamburgs ziekenhuis terecht en die tijdsspanne van een week is typisch voor een ziekte door EHEC.
Ook een restaurant in het Noord-Duitse Lübeck kan de bron zijn. Zeker zeventien mensen die ziek zijn geworden hebben half mei in een restaurant in die stad gegeten.
Experts onderzoeken zowel Hamburg als Lübeck. Meer weten over biologisch?
Toch liever vegetarisch?
Reacties
Ik maak mij dan ook geen zorgen dat deze bacterie mij zal treffen.