Brugge is de leukste B-Stad

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Brugge
Brugge
Je hebt de A-steden zoals Barcelona, Amsterdam, Istanbul en New York. Maar je hebt ook B-steden. Boeiende interessante steden die de moeite van een stedentrip ook meer dan waard zijn. Bij een onderzoek van reiswebsite StedenTripper.com naar de populairste 'B-Stad' kwam het Belgische Brugge als winnaar uit de bus. Het Deense Kopenhagen eindigde op een tweede plaats, gevolgd door het Duitse Keulen.

De ruim duizend mensen die aan het onderzoek meededen prezen vooral de sfeer van Brugge, maar ook de bezienswaardigheden en de culinaire faciliteiten. Kopenhagen eindigde ietwat verrassend als tweede in de lijst. "Dat hadden we niet verwacht", aldus onderzoeker Erik Lammers, "maar het is absoluut terecht, want de Deense hoofdstad is, net als Brugge, een schitterende stad."

De volledige top 10:

  1. Brugge (België)
  2. Kopenhagen (Denemarken)
  3. Keulen (Duitsland)
  4. Edinburg (Schotland)
  5. Gent (België)
  6. Bologna (Italië)
  7. Dublin (Ierland)
  8. Manchester (Engeland)
  9. München (Duitsland)
  10. Utrecht (Nederland)

Ook naar een van deze bruisende steden? Kijk bij de aanbiedingen voor stedentrips.

Week van de teek 2019

Week van de teek 2019

Ze hebben een slechte naam: teken. Niet zozeer omdat ze er griezelig uitzien, maar omdat ze de ziekte van Lyme kunnen overbrengen. Om mensen bewust te maken van de gevaren van de teek is er elk jaar een ‘week van de teek’. Dit jaar (2019) is dat van 15 tot en met 21 april.

Lees verder

Mindfulness in de praktijk

Mindfulness in de praktijk

Bewust leven in het hier en nu: het is soms gemakkelijker dan je denkt. Je stapt onder de douche. En in plaats van te denken aan de drukke dag die voor je ligt, geniet je van het gevoel van het warme water, de geur van je doucheschuim en de lekkere zachte handdoek waarmee je jezelf afdroogt. Je bent helemaal in het hier en nu, met volle aandacht voor jezelf en wat je doet. Dit is mindfulness in het kort. En we geven wat handige tips waarmee je aan de slag kunt gaan.

Lees verder

7 Tips om (een beetje) te slapen in het vliegtuig

7 Tips om (een beetje) te slapen in het vliegtuig

Langere vliegreizen, zeker als het nachtvluchten zijn, wil je zo goed en comfortabel mogelijk doorkomen. Een uurtje slapen helpt daarbij. Zelf vind ik lange vliegreizen vervelend omdat ik er heel slecht tegen kan om de hele reis met mijn benen naar beneden te zitten. Vaak lees je de tip om ‘zelf’ je stoel uit te kiezen, maar dat kan met de huidige voorwaarden van veel vliegtuigmaatschappijen behoorlijk wat geld kosten. Bovendien is dat zeker geen garantie dat je dan wel slaapt. Dat is afhankelijk van meer factoren. Nee, ik ben bang dat slapen in een vliegtuig me nooit zal lukken, maar met deze tips doezel ik wel een beetje weg.

Lees verder

Betalen met een creditcard. Tips en voorwaarden

Betalen met een creditcard. Tips en voorwaarden

Zeker bij een buitenlandse vakantie kun je bijna niet meer zonder een creditcard. Je boekt er je vliegtickets mee en hebt (bijna) altijd een creditcard nodig om een huurauto te reserveren. Ook voor het boeken van een hotelkamer heb je meestal een creditcard nodig. Waar moet je op letten als je een creditcard gebruikt en hoe zit dat als er een bedrag wordt afgeschreven waar je het niet mee eens bent?

Lees verder

Vlucht vertraagd? Claim je vergoeding

Vlucht vertraagd? Claim je vergoeding

Stakingen, vertragingen, annuleringen. Het zijn niet de eerste dingen waar je aan denkt als je je vliegvakantie hebt geboekt. Maar het komt wel voor, en niet altijd geeft de betreffende vliegmaatschappij je dan de service of compensatie waar je recht op hebt. Wat zijn de regels?

Lees verder

5 tips voor een succesvolle winterwandeling

5 tips voor een succesvolle winterwandeling

Winterwandelen groeit aan populariteit, zeker nu skigebieden meer en meer winterwandelroutes uitzetten. Dit met het doel je even weg te voeren van de drukke pistes. Zo kun je genieten van de rust en de stilte van een winters natuurlandschap, terwijl de sneeuw zachtjes onder je voeten knarst. Met deze tips maak je van een winterwandeling een succes.

Lees verder