Brazilië: zonnige mix van ecotoerisme en wijn

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wijngaard Brazilie
Puur op reis: wijngaard Brazilië
Voetbal, zon, carnaval en... wijn. Brazilië laat steeds meer van zich horen als wijnland, en mag zich met een productie van 3,3 miljoen hectoliter per jaar de vijfde wijnproducent van het zuidelijk halfrond noemen. In Brazilië vind je maar liefst 1162 wijnhuizen verdeeld over ruim 82.000 hectares. Dankzij de combinatie van handmatige oogst en moderne technieken brengt het land heerlijke, frisse, fruitige en evenwichtige wijnen voort. Dit brengt met zich mee dat ook wijnreizen naar Brazilië steeds populairder worden, ook al omdat de veelzijdige en prachtige wijnstreken uitnodigen tot een ontdekkingstocht.

Wijn, natuur en zonsondergang

De meeste wijngaarden van Brazilië bevinden zich in de Rio Grande do Sul. Deze heuvelachtige deelstaat ligt in het zuiden van Brazilië en wordt gekenmerkt door groene valleien, kleurrijke tuinen, prachtige watervallen en een subtropisch klimaat. De belangrijkste wijnstreek van Rio Grande do Sul is Serra Gaúcha, ook wel ‘Uva e Vinho’ (druif en wijn) genoemd. Deze streek is verantwoordelijk voor 85 procent van de wijnproductie. Je kunt hier je hart ophalen door één van de vele wijnhuizen te bezoeken en de productie van wijn mee te maken. Daarnaast is er in de Serra Gaúcha een uitgebreid aanbod van andere activiteiten. De streek is namelijk de plek bij uitstek voor ontdekkingstochten in de natuur. Ga raften in één van de spectaculaire rivieren in de Serra Gaúcha en ontdek op die manier de prachtige natuur. Of rijd met een jeep een route door de regio of verken te paard of te voet prachtige paden door de natuur van deze wijnstreek. En relax na een drukke dag van de beeldschone zonsondergang die vanwege de lage breedtegraden een bijzondere ervaring is.

Ecotoerisme en wijn

Naast de Serra Gaúcha zijn er in het zuiden nog twee belangrijke wijnstreken, namelijk Campanha, die bekend staat om de mogelijkheden rondom ecotoerisme, en Serra Catarinense, met ook veel ecotoerisme en tegelijkertijd één van de weinige plaatsen in Brazilië waar het wel eens sneeuwt.

Vale do São Francisco

Vale do Sao Francisco
Puur op reis: vale do sao Francisco
De wijnstreek Vale do São Francisco bevindt zich in het de deelstaten Bahia en Pernambuco, in het noordoosten van Brazilië. De deelstaat Bahia dankt haar naam aan de Sao Francisco rivier, die dwars door het gebied stroomt. De combinatie van een droog klimaat en veel zonneschijn zorgt voor druiven met een hoog suikergehalte, het resultaat is een zeer fruitige wijn. De zeven wijngebieden in deze deelstaten produceren ongeveer 8 miljoen liter wijn. Dit is goed voor 15 procent van de nationale productie. Wijntoeristen kunnen zich uitleven in de wijngaarden, leren hoe druiven geplukt worden en de wijn geprepareerd wordt. Uiteraard kun je bij de vele wijnhuizen ook proeven van de wijnen!

Daarnaast is er veel moois te ontdekken. Het Lago de Sobradinho is het grootste kunstmatig aangelegde meer ter wereld. Op dit meer zijn allerlei watersporten te beoefenen, zoals zeilen, windsurfen en jet skiën. Na een drukke dag is het tijd voor lokale cuisine. De streek staat bekend om gerechten met geit, cari (een soort kreeft), tilápia en meerval. De bruisende stad Juazeiro biedt genoeg mogelijkheden om je ’s avonds goed te vermaken. Met altijd het belangrijkste ingrediënt van de regio: forró, dé muziek uit het noordoosten van Brazilië.

Onderscheidend in creativiteit

"De kwalitatieve wijnen uit zowel het zuiden als het noordoosten van Brazilië laten goed de diversiteit van het land zien. De diverse ecosystemen vragen om een bepaalde manier om wijn te kunnen verbouwen. Met deze creativiteit onderscheidt Brazilië zich van de rest van de wereld", aldus Marcelo Pedroso, directeur Internationale Markten van Embratur.

Naar Brazilië

Brazilie
Brazilie

  • Met Foxvakanties naar Brazilië. Kies uit 9 bijzondere reizen naar het land dat bekend isom het uitbundige carnaval, eindeloze stranden en de vele koloniale steden met Portugese invloeden. De natuur is overweldigend, zoals het Amazone gebied en de enorme Iguaçu watervallen. Ontdek ook de bruisende steden en uitbundige bevolking. 9 daagse reis al te boeken vanaf € 1719. 
  •  

brazilie
Brazilie
Bouw je eigen Braziliëreis bij Braziliëonline. Bijvoorbeeld via de highlights naar je hangmat op een leuke en relaxte manier: In sfeervolle pousada's en een jungle lodge in de sfeer van het land. De rondreis is compact maar heel compleet en voert je van Rio via de watervallen van Foz de Iguaçu, naar de uitgestrekte Amazone. Je sluit af met capoeira in de koloniale stad Salvador en een caipirinha onder een palmboom op het strand, een relaxte afsluiting van je Brazilië rondreis.  16-daagse reis al te boeken vanaf € 2396.
 

Alleen een vlucht nodig? Zoek en boek je ticket naar Brazilië bij KLM en profiteer van kortingsacties!

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder