Piramide is bekendste wereldwonder

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Piramide van Cheops
Piramide van Cheops
Het bekendste wereldwonder uit de klassieke oudheid is de Piramide van Cheops. Uit onderzoek van Hotels.com onder 2500 reizigers geeft bijna 75 procent de Egyptische piramide als antwoord. Het is het enige wereldwonder dat tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven. De drie andere veelgenoemde en herkende klassieke wereldwonderen zijn de Hangende Tuinen van Babylon, de Kolossus van Rodos en de Pharos van Alexandrië. Minder bekend zijn de overige drie klassieke wereldwonderen: van Zeus in Olympia, de tempel van Artemis in Efeze en het Mausoleum van Halicarnassus in Bodrum.

Aan de reizigers werd ook gevraagd welke highlights in eigen land zij op een lijst met ‘nationale wonderen’ zouden plaatsen. Onder Nederlanders is de Amsterdamse grachtengordel het populairste nationale erfgoed, gevolgd door de Zeeuwse Deltawerken. Ook de Afsluitdijk en de molens van Kinderdijk werden veel genoemd.

Nieuwe wereldwonderen

Petra Jordanië
Petra Jordanië
Recent werd een nieuwe lijst opgesteld met zeven wereldwonderen uit modernere tijden. Van deze lijst blijkt de Chinese Muur veruit het bekendst te zijn. Meer dan tweederde van de ondervraagden herkent de ruim 6000 kilometer lange verdedigingswal als modern wereldwonder. Ook de Indiase Taj Mahal wordt door een ruime meerderheid gekend als modern wonderwerk. Veel minder bekend als modern wereldwonder zijn het Colosseum in Rome, Machu Picchu in Peru, Christus de Verlosser in Rio de Janeiro, de historische stad Petra in Jordanië en Chichén Itzá in Mexico. Opvallend is dat één op de vijf ondervraagden denkt dat ook de Eiffeltoren, de Akropolis van Athene en de Angkor Wat tempel in Cambodja tot de zeven moderne wereldwonderen behoren, terwijl dat niet het geval is.

Ruim 30 procent van de ondervraagden bezocht al eens het Colosseum, dat daarmee het populairste moderne wereldwonder is. De Chinese Muur volgt met 20 procent op afstand. De Grand Canyon kloof in de Amerikaanse staat Arizona stelt zich met bijna 20 procent van de stemmen nadrukkelijk kandidaat om aan de bestaande lijst met wereldwonderen te worden toegevoegd. Ook de Mayaruïnes, de Niagarawatervallen en Stonehenge maken met meer dan 10 procent van de stemmen een goede kans. Bijna 30 procent van de ondervraagden zag nog nooit een wereldwonder met eigen ogen. 

Ga op reis naar een van de wonderen

Bezoek zelf een van de tien nieuwe, of een van de tien oude wereldwonderen. Kies de reis die bij je past in ons vakantieaanbod.

 

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder