Vakantievluchten vanaf Lelystad komen er niet

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Lelystad Airport
Geen vakantievluchten vanaf Lelystad Airport

Lelystad Airport mag geen luchthaven voor vakantievluchten worden. Dat standpunt heeft een meerderheid van de Tweede Kamer ingenomen. Onder meer NSC, CDA en BBB steunden een motie van de linkse partijen om Lelystad niet als commerciële luchthaven in gebruik te nemen. Reisbrancheorganisatie ANVR noemt het besluit ‘triest’, aangezien de Kamer bij de val van het kabinet-Rutte juist had besloten het onderwerp ‘controversieel’ te verklaren.

ANVR-directeur Frank Oostdam spreekt bovendien van ‘pure kapitaalvernietiging’. “We hebben met elkaar als belastingbetaler heel veel geld gestopt in Lelystad Airport. Het gaat om 250 miljoen euro en vervolgens per jaar nog heel veel miljoenen om het te onderhouden”, stelde hij tegenover BNR. De opening als commerciële luchthaven is geregeld uitgesteld.

Slecht nieuws voor omwonenden Schiphol

Oostdam vindt het besluit ook slecht nieuws voor omwonenden van luchthaven Schiphol. “Lelystad zou worden gebruikt als overloop, daarmee zouden omwonenden van Schiphol worden ontlast.” De ANVR-voorzitter vindt dat ons land ‘echt een modderfiguur slaat’. “Er ligt straks een mooie luchthaven, één van de duurzaamste in Nederland en die wordt niet gebruikt”, aldus Oostdam, die overigens per 1 juli stopt als directeur van de brancheorganisatie. Hij wordt opgevolgd door de huidige adjunct-directeur, Frank Radstake.

Schiphol – eigenaar van Lelystad Airport – is net als de ANVR-topman teleurgesteld over het besluit van de Tweede Kamer. „Wij hadden gehoopt nachtvluchten uit te plaatsen naar Lelystad. We moeten kijken wat een nieuw kabinet gaat doen”, aldus een woordvoerder tegen BNR. Per dag zouden maximaal 68 vluchten worden uitgevoerd, minder dan Schiphol in een uur afhandelt.

Besluit is politiek pikant

De provincie Flevoland spreekt van een ‘teleurstellend signaal voor de regio’. Volgens een woordvoerder is de provincie ook verrast door het Kamerbesluit, omdat het onderwerp controversieel was verklaard. De uiteindelijke beslissing om al dan niet vakantievluchten toe te staan vanaf Lelystad Airport ligt bij een nieuw kabinet. Politiek gezien is de huidige situatie pikant te noemen. Twee partijen die met de motie instemden (BBB en NSC) praten over de vorming van een nieuwe regering met VVD en PVV. Die twee partijen stemden juist niet met de motie in.

Vliegen vanaf Flevoland zou voor veel vakantiegangers, met name vanuit het noorden en oosten van ons land, een alternatief zijn geweest voor het drukke Schiphol. Wat betekent het Kamerbesluit voor jou? Zou jij voor Lelystad Airport hebben gekozen? Laat het ons weten!

Mis de bijzondere aanbiedingen niet en boek je vakantie bij Corendon

Ontdek het hoge noorden van Europa met specialist Voigt Travel

Zoek en boek je vliegticket via Skyscanner

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Ook interessant...

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder