Ik ga op reis naar Amerika en ik neem mee…

1.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Niagara watervallen
Niagara Watervallen©MvdW

Het staat vast, de reis is geboekt, je gaat op vakantie naar Amerika! En net zoals elke vakantie voorbereiding vraagt is dit ook nodig voor de reis naar Amerika. Waar moet je aan denken, en wat wil je vooral niet missen? Lees de tips.

Voorpret en voorbereiding

Als je bezig bent met de voorbereidingen van je reis naar Amerika, vergeet dan vooral niet te genieten van de voorpret. Bedenk alvast hoe je wilt gaan reizen. Wil je een georganiseerde reis, of stippel je zelf de route uit? Ga je naar één plek of stad of maak je een rondreis met een auto of een camper? Het huren van een camper of een auto vergt nogal wat voorbereiding en dat is vanuit Nederland al te regelen. Zodra je aankomt in Amerika is het niet toegestaan om na zo’n lange reis meteen te gaan rijden. Zorg er daarom voor dat je in de plaats waar je aankomt een overnachting boekt.

Risico’s

Het is ook belangrijk om informatie te verzamelen over de plaatsen die je gaat bezoeken. Houd bijvoorbeeld rekening met orkanen en cyclonen of bosbranden die kunnen ontstaan in droge gebieden. Vermijd deze plaatsen in de tijden dat dit soort natuurfenomenen het meest voorkomen. Door vooraf goed voorbereid te zijn weet je precies waar je aan toe bent.

Zien en doen

Maak vooraf een lijstje met alle plaatsen en bezienswaardigheden die graag wilt zien. Zo krijg je achteraf geen spijt dat je iets niet gezien hebt omdat je dit vergeten bent. Zet gelijk het adres er bij, dan hoef je niet meer te zoeken. Ook handig en belangrijk: noteer noodnummers zodat je die altijd bij de hand hebt. Het nummer van een ambassade is bijvoorbeeld onmisbaar op het lijstje.

Wat zijn aanraders voor Amerika om te zien en te doen:

  • Wandelen door de Grand Canyon
  • Picknicken in Central Park New York
  • Fietsend over de Golden Gate Bridge
  • Foto’s maken van de indrukwekkende Niagara Falls
  • Duik in het bruisende leven van Times Square
  • Doe een autotour door het gevangeniseiland Alcatraz
  • Een gokje wagen in een van de vele casino’s in Las Vegas
  • Al zonnend op de stranden liggen van Miami Beach
  • Rijd met de auto, motor of camper de Route 66

ESTA voor Amerika

Oh ja, vergeet niet van te voren je ESTA aan te vragen! Dit is een elektronische reistoestemming die nodig is om naar Amerika te kunnen reizen. Het beste is om deze aan te vragen voordat je de reis gaat boeken. Binnen 72 uur ontvang je de status van de aanvraag. Liever een ESTA aanvragen zonder creditcard? Dien dan een aanvraag in bij eVisa Application Services. Zij controleren je aanvraag en nemen contact op bij onduidelijkheden. Ook hebben zij ingebouwde controles op het aanvraagformulier zodat de meest gemaakte fouten voorkomen kunnen worden. Je hoeft de status zelf niet op te vragen, zij sturen deze per e-mail toe. Lees op de website welke vragen er worden gesteld op het ESTA formulier.

Een aantal tips voor vertrek

  • Ga je met de camper door Amerika, houd er dan rekening mee dat deze wat langzamer gaat dan de auto. Dat heeft invloed op de reistijd.
  • Verdiep je in de dollarkoers voor vertrek.
  • Obers en serveerster verdienen niet veel in Amerika, geef daarom altijd gemiddeld 15% van het totale bedrag als fooi.
  • Elke staat kent zijn eigen klimaat, zoek van te voren het klimaat uit van de plaatsten die je wilt bezoeken zodat je weet wat voor kleding in de koffer moet.
  • Het drinkwater in Amerika zal geheid anders smaken als hier in Nederland. Vind je het niet lekker of vertrouw je het toch niet helemaal dan kun je gelukkig in elke supermarkt drinkwater kopen of het water even koken.
  • Boek je reis op tijd, zeker als je naar zeer toeristische plaatsen gaat als de nationale parken. De accommodaties zijn snel volgeboekt.
  • Vraag een creditcard aan. Deze heb je overal voor nodig en zeker voor autohuur en het reserveren van accommodatie.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder