De leukste kerst- en decembertips voor New York

3.3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
uitzichtempire.jpg

New York is helemaal klaar voor de feestelijke decembermaand. Het holiday season is losgebarsten met de verlichting van de Rockefeller kerstboom bij Rockefeller Center in Manhattan. Het is elke maand feest in New York, maar in december worden alle registers opengetrokken.

Hotels, restaurants, winkels en attracties zijn allemaal omgetoverd met de mooiste kerstversiering en zorgen ervoor dat iedereen het magische kerstgevoel krijgt.

Alle vijf de stadsdelen van New York laten zien waarom kerst in deze stad zo bijzonder is.De keuze is enorm en daarom heeft NYC & Company een overzicht samengesteld met de leukste must visit adresjes voor deze maand.   

Voor de echte kerstfan:

  • De wereldberoemde Rockefeller kerstboom straalt als nooit te voren. De prachtige versieringen en verlichtingen zijn tot 7 januari 2017 aan de voet van het Rockefeller Center te zien.
  • Terug van weggeweest; The Rockettes! Deze iconische groep is tot en met 2 januari te zien in de Radio City Christmas Spectacular. In de extravagante kostuums komen zowel nieuwe dansnummers als de traditionele favorieten aan bod.
  • Geen enkel ballet doet meer denken aan kerst dan de Notenkraker. Het New York City Ballet is tot 31 december te bewonderen in New York.
  • De hele maand december, m.u.v. kerstavond en eerste kerstdag, is er de mogelijkheid om ‘a Slice of Brooklyns Christmas Lights Tours’ te boeken. De tour laat de mooiste plekjes van Brooklyn in kerstsfeer zien en geeft een uniek beeld van deze borough.
  • Schaatsen in New York kan niet in deze kerstlijst ontbreken. Er zijn dan ook genoeg plekken waar je je kunsten kan vertonen; bij het Rockefeller Center, in het Bryant Park, bij Brookfield Place en de beroemde schaatsbaan in Central Park.
  • Het record winnende Gingerbread Lane bij New York Hall of Science is weer terug dit jaar! Tot 15 januari worden hier zo’n 1000 handgemaakte peperkoeken huizen en hele dorpen uitgestald.
  • Even ontsnappen van alle avenues en genieten van de skyline van New York? Het Empire State Building, One World Observatory of Top of the Rock zijn alle drie open tijdens kerstavond en op eerste kerstdag.

Voor de cultuurliefhebber:

  • Maar liefst 12 Broadway shows spelen ook op eerste kerstdag de sterren van de hemel. Een kleine selectie van het enorme aan bod; Cats, Chicago, The Color Purple, Jersey Boys en Wicked.
  • Als je van jazz houdt moet je op 24 of 25 december zeker bij de historische jazz club Blue Note New York zijn voor een kerstbrunch en avondconcerten.

Stedentrips

Voor de last-minute shopper:

  • Veel befaamde warenhuizen, waaronder Macy’s, Saks Fifth Avenue, Bergdorf Goodman, Bloomingdales, Lord & Taylor and Tiffany & Co, hebben speciaal ingerichte etalages tijdens de feestdagen en zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken.
  • De bekendste winkelstraat van de wereld; Fifth Avenue! Het walhalla voor de shopaholics, tussen al deze mooie merken en winkels vind je zeker weten het perfecte cadeau voor onder de kerstboom.
  • Als we het hebben over de gezellige decembermaand kunnen kerstmarkten natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. New York heeft tal van opties zoals de kerstmarkt bij Bryant Park, op Union Square, Columbus Circle en Grand Central Terminal. Zowel bij toeristen als New Yorkers zijn deze markten favoriet.
  • Fan van luxeproducten? Reis dan af naar Lower Manhattan, waar afgelopen jaar Brookfield Place is geopend. Hier vind je de mooiste spullen van Ermenegildo, Zegna, Gucci, Tory Burch en Salvatore Ferragamo. Ook in het Westfield World Trade Center kun je uitstekend terecht voor een combinatie van mooie winkels, fijne restaurants, cultuur, kunst en architectuur.

Om heerlijk te slapen:

  • In New York zijn meer dan genoeg nieuwe hotels te vinden; The Beekman, Four Seasons New York Downtown en de twee nieuwe vestigingen van Arlo Hotels heten je dan ook meer dan welkom deze maand.
  • Z Hotel NYC biedt tot 24 december een speciaal Making Memories pakket aan. Binnen het pakket vallen de overnachting, diner voor twee, schaatsen bij het Rockefeller Center en een fotoboek waarin alle mooie herinneringen zijn vastgelegd.
  • Een ander hotel dat een leuke combinatie aanbiedt is het ROW NYC. Wanneer je de Bloomingdales Shop & Stay boekt krijg je een cadeaukaart van $50, weekendtas, vip leren portemonnee, sleutelhanger en speciale aanbiedingen in de winkel.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder