Modern museum bij Vrijheidsbeeld

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Museum Ellis Island New York @ Liberty ellis foundationHet museum bij het Vrijheidsbeeld in New York krijgt een heel ander aanzien. Architectenbureau FXFOWLE en designbedrijf ESI Design hebben een gebouw van 2400 vierkante meter ontworpen, waarin de geschiedenis en de invloed van het beroemde beeld nog beter kan worden verteld. In 2019 moet het nieuwe museum open gaan.

 

The Statue of Liberty-Ellis Island Foundation heeft de plannen recentelijk openbaar gemaakt. De nieuwbouw wordt zo neergezet dat de meer dan 4,3 miljoen bezoekers, die jaarlijks naar het eiland in New York Bay komen, ook het museum kunnen bezoeken. Het huidige museum is alleen toegankelijk voor een klein deel van de bezoekers van het Vrijheidsbeeld; dit vanwege de veiligheidsmaatregelen die er gelden sinds de terreuraanslagen van 11 september 2001.

'Symbool voor hoop'

Stephen Briganti, president van de The Statue of Liberty-Ellis Island Foundation, is verheugd over de plannen. ,,Het Vrijheidsbeeld is niet alleen een van de meest herkende monumenten in de wereld, het is ook een internationaal symbool voor hoop en het verhaal van dit beeld verdient het om gedeeld te worden met alle bezoekers aan Liberty Island.

Nieuw museum bij Vrijheidsbeeld @ Liberty ellis foundation Nieuw museum bij Vrijheidsbeeld @ Liberty ellis foundation

Briganti is bovendien ingenomen met de benoeming van de Amerikaanse modeontwerpster Diane von Fürstenberg tot voorzitter van de inzamelingscampagne, die uiteindelijk 100 miljoen dollar moet binnen halen voor de foundation. Die is verantwoordelijk voor historische restauraties van het Vrijheidsbeeld en realiseert ook het nieuwe museum. ,,We zijn vereerd dat Diane von Fürstenberg, die zelf geïnspireerd werd door het Vrijheidsbeeld toen zij vanuit België voor het eerst aankwam in Amerika, de fundraising campagne wil leiden.” De toegang tot het nieuwe museum is gratis bij de aankoop van een ferry ticket naar Liberty Island en Ellis Island. Liberty Island blijft tijdens de bouw van het nieuwe museum open voor publiek.

Over het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld was een geschenk van Frankrijk ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring en bovendien een teken van vriendschap. Het beeld van 46 meter hoogte werd in juli 1884 voltooid in Frankrijk, en geschonken aan de Verenigde Staten. In juni 1885 arriveerde het beeld in New York, na een reis over de Atlantische Oceaan op het Franse fregat Isere. Tijdens deze reis bestond het beeld uit 350 stukken, verdeeld over 214 kratten. In april 1886 was het nieuwe voetstuk van 47 meter klaar. In een tijdsbestek van vier maanden werd het beeld weer in elkaar gezet. Op 28 oktober 1886 werd het Vrijheidsbeeld ingehuldigd. Het staat symbool voor vrijheid, een van de kernwaarden van de Verenigde Staten, en geldt bovendien als een teken van verwelkoming van iedereen: terugkerende Amerikanen, gasten en immigranten.

 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder