Hondenwandelpad in Graubünden

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hondenwandelpad in Graubünden
Hondenwandelpad in Graubünden
De tweede van Zwitserland, de eerste van Graubünden. Tussen Klosters en St. Antoniën loopt sinds kort de Lecky-trail, een speciaal pad voor honden en –bezitters. De route begint bij bergstation Madrisa in Klosters en loopt over Jägglisch Horn naar het eindpunt St. Antoniën.De dagwandeling van Madrisa naar St. Antönien gaat over goede bergpaden, die vrijwel geen risico op ‘conflicten’ tussen mens en dier hoeven op te leveren. Informatiepanelen langs de route informeren de eigenaren waar de honden los mogen lopen en waar ze aan de lijn moeten.

Netwerk van wandelpaden

In de Madrisa berglift, die vanuit het dal naar het startpunt van de trail voert, zijn honden altijd gratis. De hondenbezitters moeten voor het transport naar boven wel een ticket kopen. De Lecky-trail wordt uiteindelijk een onderdeel van een heus netwerk aan hondenwandelpaden, die de Zwitserse overheid wil gaan aanleggen.
Liever op een speciale fiets Graubünden ontdekken?

Betalen met een creditcard. Tips en voorwaarden

Betalen met een creditcard. Tips en voorwaarden

Zeker bij een buitenlandse vakantie kun je bijna niet meer zonder een creditcard. Je boekt er je vliegtickets mee en hebt (bijna) altijd een creditcard nodig om een huurauto te reserveren. Ook voor het boeken van een hotelkamer heb je meestal een creditcard nodig. Waar moet je op letten als je een creditcard gebruikt en hoe zit dat als er een bedrag wordt afgeschreven waar je het niet mee eens bent?

Lees verder

Vlucht vertraagd? Claim je vergoeding

Vlucht vertraagd? Claim je vergoeding

Stakingen, vertragingen, annuleringen. Het zijn niet de eerste dingen waar je aan denkt als je je vliegvakantie hebt geboekt. Maar het komt wel voor, en niet altijd geeft de betreffende vliegmaatschappij je dan de service of compensatie waar je recht op hebt. Wat zijn de regels?

Lees verder

Driedaags fietsspektakel in Utrecht

Driedaags fietsspektakel in Utrecht

De Jaarbeurs in Utrecht staat 1, 2 en 3 maart 2019 in het teken van de fiets en actieve vakanties. Bike MOTION Benelux, Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience presenteren dat weekend het grootste totaalaanbod ter wereld voor de sportieve en recreatieve liefhebber. Met één ticket bezoek je drie events. 

Lees verder

5 tips voor een succesvolle winterwandeling

5 tips voor een succesvolle winterwandeling

Winterwandelen groeit aan populariteit, zeker nu skigebieden meer en meer winterwandelroutes uitzetten. Dit met het doel je even weg te voeren van de drukke pistes. Zo kun je genieten van de rust en de stilte van een winters natuurlandschap, terwijl de sneeuw zachtjes onder je voeten knarst. Met deze tips maak je van een winterwandeling een succes.

Lees verder

Tips voor een kampeervakantie

Tips voor een kampeervakantie

Nederlanders zijn gek op kamperen en elk jaar trekken er weer veel mensen met tent, vouwwagen, caravan of camper de wijde wereld in voor het vrije vakantiegevoel. Lekker in de buitenlucht, op één plek, of juist rondtrekken. De een is gelukkig in een simpel tentje, de ander kiest voor een kant-en-klare accommodatie op een camping

Lees verder

Werelderfgoed in Kroatië

Werelderfgoed in Kroatië

Kroatië is bij veel Nederlanders populair als vakantieland. Je vindt er een schat aan mooie stranden, prachtige natuur en sfeervolle dorpen en steden. Maar wist je dat je in Kroatië ook een schat aan Werelderfgoed vindt? Niet zo vreemd met al die verschillende volkeren en culturen die in Kroatië hun sporen achtergelaten hebben.

Lees verder