Eten op sterrenniveau in een Tiroler hut

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Sterrenkoks koken bij Tiroler berghutten
Sterrenkoks koken bij Tiroler berghutten
In de vakantieregio Paznaun-Ischgl (Tirol) wordt zondag 6 juli het startschot gegeven voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’. Onder leiding van Eckart ‘chef van de eeuw’ Witzigmann creëren vier internationale Michelin-sterrenkoks hun gerechten op basis van streekproducten voor een van de Alpenhutten in het Paznauntal. De sterwaardige gerechten worden tot 21 september geserveerd bij de Heidelberger Hütte bij Ischgl, Jamtalhütte bij Galtür, Niederelbehütte bij Kappl en Ascherhütte bij See.

Het culinaire concept biedt gasten door de hele zomer heen de kans om in vier Oostenrijkse berghutten gerechten te proeven, die zijn gecreëerd door gastkoks uit België, Duitsland, Engeland, Italië. Ook deze 6de editie staat onder leiding van de met drie Michelinsterren onderscheiden chef-kok Eckert Witzigmann. Regionale producten, traditionele voedzame gerechten, activiteiten en culinair genieten vormen de rode draad voor deze gastronomische routes.

Op vakantie naar Tirol?

Tijdens de exclusieve kick-off op 6 juli presenteren de vier chefkoks hun topgerecht in hun ‘eigen’ berghut. Ook na vertrek van de sterrenchefs blijven de gerechten op het dagmenu van de berghutten staan. Zo hebben wandelaars, mountainbikers en fijnproevers tussen 7 juli en 21 september 2014 de gelegenheid om de vier hutten langs de Culinaire Jakobsweg te verkennen en de gerechten te proeven.

De chefs en hun gerechten

Voor de Niederelbehütte bereidt de Belgische Limburger Giovani Oosters, eigenaar en chefkok van restaurant ‘VousLéVous’ in Hasselt, een risotto met Paznaun Alpenkaas, bacon en verse kruiden uit de regio met carpaccio van rode biet in Kriekbier met mosterd en honing uit Ischgl.

De Italiaanse chefkok Alfio Ghezzi van restaurant ‘Locanda Margon’ in Trento serveert in de Heidelberger Hütte tagliatelle met een stoofpot van kalfsvlees, Parmezaanse saus, Ferrari Maximum Brut en koffiepoeder.         

De Engelse chefkok Russell Brown van restaurant ‘Sienna’ in Dorset heeft voor de Jamtalhütte in Galtür een gerecht samengesteld van ‘Cheek of Beef’ gestoofd in bier en uien, geserveerd met aardappelen.    

In de Ascherhütte in See zwaait Dieter Müller, chefkok van het gelijknamige restaurant op het MS Europa cruiseschip de scepter. Zijn gerecht bestaat uit gebakken bergforelfilet met aardappelpuree, mierikswortel, mosterdsaus en rode biet.

Win een vakantie in Ferienpark Bad Bentheim

Win een vakantie in Ferienpark Bad Bentheim

Even lekker weg: dichtbij, en toch in het buitenland: Grafschaft Bentheim in Duitsland, net over de grens met Nederland is dé plek voor een heerlijk lang weekend weg. In samenwerking met Bungalows.net geven we je de kans om in april met maximaal 6 personen gratis te verblijven in een Bungalow 4 op Ferienpark Grafschaft Bentheim. Doe mee en win!

Lees verder

Zeeland is veel meer dan strand

Zeeland is veel meer dan strand

‘Ochtend in Zeeland, de zon van de zeekant; ontvouwt een dag van lokkend leven’ zongen Saskia & Serge in Zomer in Zeeland, hun ode aan de provincie aan de Noordzee. En daarmee vertolkt het duo de mening van velen, getuige de immense populariteit van Zeeland bij toeristen uit binnen- en buitenland.

Lees verder

Win kaarten voor Kampeer & Outdoorbeurs in Hardenberg

Win kaarten voor Kampeer & Outdoorbeurs in Hardenberg

Outdoorliefhebber, kampeerfanaat of camperfan? Op de vernieuwde Kampeer & Outdoorbeurs kun je je hart ophalen. De beurs is de opgefriste versie van eerdere kampeerbeurzen die in Gorinchem en Hardenberg werden gehouden. Puur op reis geeft entreekaarten weg voor de Kampeer & Outdoorbeurs en je mag zelf aangeven voor welke beurs je kaarten wilt winnen.

Lees verder

Tips voor een optimale autovakantie

Tips voor een optimale autovakantie

De meeste Nederlanders gaan ieder jaar wel een keer op vakantie. Sommige mensen blijven in Nederland, anderen gaan met de auto naar Frankrijk of Duitsland. Autovakanties zijn erg populair onder Nederlanders. Ze kunnen ook enorm leuk zijn. Wel is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Lees hier de tips voor een optimale autovakantie.

Lees verder

Meer plezier beleven aan de vakantiefoto’s

Meer plezier beleven aan de vakantiefoto’s

Vandaag de dag hebben een korte vakantie en een verre reis zeker één ding gemeen: het aantal foto’s van de trip is aanzienlijk, met dank aan de smartphone. We nemen schier ontelbare selfies, afbeeldingen van beroemde gebouwen, stranden of landschappen, details van heerlijke lunches en diners en niet te vergeten… heel veel foto’s van onze – al dan niet alcoholische - versnaperingen.

Lees verder

Goed voorbereid op wintersport

Goed voorbereid op wintersport

Ben jij een van die bijna miljoen Nederlanders die dit jaar op wintersportvakantie naar het buitenland gaat? Weersomstandigheden als sneeuwval heb je niet in de hand, maar je kunt er wel zelf voor zorgen dat je goed voorbereid op pad gaat.

Lees verder