Eten op sterrenniveau in een Tiroler hut

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Sterrenkoks koken bij Tiroler berghutten
Sterrenkoks koken bij Tiroler berghutten
In de vakantieregio Paznaun-Ischgl (Tirol) wordt zondag 6 juli het startschot gegeven voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’. Onder leiding van Eckart ‘chef van de eeuw’ Witzigmann creëren vier internationale Michelin-sterrenkoks hun gerechten op basis van streekproducten voor een van de Alpenhutten in het Paznauntal. De sterwaardige gerechten worden tot 21 september geserveerd bij de Heidelberger Hütte bij Ischgl, Jamtalhütte bij Galtür, Niederelbehütte bij Kappl en Ascherhütte bij See.

Het culinaire concept biedt gasten door de hele zomer heen de kans om in vier Oostenrijkse berghutten gerechten te proeven, die zijn gecreëerd door gastkoks uit België, Duitsland, Engeland, Italië. Ook deze 6de editie staat onder leiding van de met drie Michelinsterren onderscheiden chef-kok Eckert Witzigmann. Regionale producten, traditionele voedzame gerechten, activiteiten en culinair genieten vormen de rode draad voor deze gastronomische routes.

Op vakantie naar Tirol?

Tijdens de exclusieve kick-off op 6 juli presenteren de vier chefkoks hun topgerecht in hun ‘eigen’ berghut. Ook na vertrek van de sterrenchefs blijven de gerechten op het dagmenu van de berghutten staan. Zo hebben wandelaars, mountainbikers en fijnproevers tussen 7 juli en 21 september 2014 de gelegenheid om de vier hutten langs de Culinaire Jakobsweg te verkennen en de gerechten te proeven.

De chefs en hun gerechten

Voor de Niederelbehütte bereidt de Belgische Limburger Giovani Oosters, eigenaar en chefkok van restaurant ‘VousLéVous’ in Hasselt, een risotto met Paznaun Alpenkaas, bacon en verse kruiden uit de regio met carpaccio van rode biet in Kriekbier met mosterd en honing uit Ischgl.

De Italiaanse chefkok Alfio Ghezzi van restaurant ‘Locanda Margon’ in Trento serveert in de Heidelberger Hütte tagliatelle met een stoofpot van kalfsvlees, Parmezaanse saus, Ferrari Maximum Brut en koffiepoeder.         

De Engelse chefkok Russell Brown van restaurant ‘Sienna’ in Dorset heeft voor de Jamtalhütte in Galtür een gerecht samengesteld van ‘Cheek of Beef’ gestoofd in bier en uien, geserveerd met aardappelen.    

In de Ascherhütte in See zwaait Dieter Müller, chefkok van het gelijknamige restaurant op het MS Europa cruiseschip de scepter. Zijn gerecht bestaat uit gebakken bergforelfilet met aardappelpuree, mierikswortel, mosterdsaus en rode biet.

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Hoe je ook reist, je beste maatje is vaak toch wel: je rugzak. Wandelaars, backpackers, maar ook tijdens een citytrip gaat je trouwe vriend overal met je mee. Je hebt er waarschijnlijk een flink bedrag voor betaald, dus je wil natuurlijk dat hij ook lang mee gaat. Hoe zorg je er voor dat je rugzak nog jaren mee op reis kan?

Lees verder

Auto huren in het buitenland? Ga op zeker!

Auto huren in het buitenland? Ga op zeker!

Een auto huren tijdens een buitenlandse vakantie is voor velen de ultieme vorm van vrijheid en flexibiliteit, bijvoorbeeld om op die manier bezienswaardigheden te bezoeken. Een kwart van de Nederlandse huurders sluit daarbij echter geen extra verzekeringen af, omdat de standaardverzekering in hun ogen prima voldoet. Maar is dat wel zo? Enkele redenen om een all-in huurauto te kiezen.

Lees verder

10 bijzondere overnachtingen op de Grand Tour of Switzerland

10 bijzondere overnachtingen op de Grand Tour of Switzerland

Een hotel, camping, B&B, appartement... het kan natuurlijk altijd. Maar in Zwitserland hebben ze ook overnachtingsplekken die 'anders dan anders' zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van slapen in een iglo? Of hangen in de Jura? Eco is mogelijk in boerderijschuurtjes en echte waaghalzen kunnen hun ogen sluiten, hangend tegen een imposante rotswand. Dat wil zeggen, als je je ogen dicht durft te doen, zo hoog boven de grond. Bekijk deze 10 bijzondere Zwitserse slaapplekken.

Lees verder

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Heerlijk een paar maanden met de camper op pad of een lange rondreis maken. Eindelijk heb je tijd om die plannen werkelijkheid te laten worden. Hoe bereid je je voor op een langere afwezigheid?

Lees verder

De vele kanten van Utrecht

De vele kanten van Utrecht

Utrecht: stad van Dick Bruna en zijn nijntje, de Domtoren, het Rietveld Schröderhuis, Museum Speelklok, winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar ook van studentencafés, restaurants in werfkelders, evenementen, wandelingen, boottochtjes over de grachten, sport. De vierde stad van Nederland kan zich in alles meten met de grote drie: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees verder

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Ontdek jezelf weer helemaal tijdens je wellnessbreak in Duitsland. Ervaar wie je bent en laat lichaam, geest en ziel verwennen. Wellness is zoveel meer dan een massage of een behandeling. Om je helemaal 'wel' te voelen heb je ook een actieve en gezonde lifestyle nodig. Met meer bewegen en licht en lekker eten.

Lees verder