Eeuwenoude hoeve in de as gelegd

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

eeuwenoude boerderij Anderen
eeuwenoude boerderij Anderen
In Drenthe is vannacht een van de oudste gebouwen van Nederland afgebrand. De monumentale boerderij in Anderen, gemeente Aa en Hunze, stamde uit de 14de eeuw. Ook het gebint - de houten draagconstructie - en de fundering zouden uit dezelfde periode stammen. De vier bewoners konden het pand tijdig verlaten. Over de oorzaak van het vuur in de toeristische trekpleister is niets bekend.


Brandstichting wordt niet uitgesloten. In juni brandde een naastgelegen boerderij af. Toen wist de brandweer ternauwernood de hoeve uit de 14de eeuw te behouden. “Helaas zijn we weer opgeschrikt door een grote brand”, zegt burgemeester Eric van Oosterhout op de website van de gemeente. “De boerderij met cultuurhistorische waarde is geheel afgebrand. Gelukkig zijn daarbij geen slachtoffers gevallen. Ik besef me dat deze brand ongerustheid veroorzaakt in de plaatselijke gemeenschap. Ook nu doen we er alles aan om helderheid te verkrijgen rondom deze brand.”
De bewoners worden vandaag via een brief geïnformeerd over de jongste gebeurtenis. Daarnaast zal de politie extra in het dorp surveilleren.

Kunst10Daagse op Ecodorp Bergen

Kunst10Daagse op Ecodorp Bergen

Onder het thema ‘Verlichting’ biedt het Ecodorp Bergen dit jaar ruimte aan kunstenaars om zich te presenteren tijdens de Kunst10Daagse. De groepsexposities zijn van 20 tot en met 28 oktober dagelijks te zien van 11 tot 17 uur op het terrein aan de Groeneweg 14 in Bergen (Noord-Holland).

Lees verder

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Heerlijk een paar maanden met de camper op pad of een lange rondreis maken. Eindelijk heb je tijd om die plannen werkelijkheid te laten worden. Hoe bereid je je voor op een langere afwezigheid?

Lees verder

De vele kanten van Utrecht

De vele kanten van Utrecht

Utrecht: stad van Dick Bruna en zijn nijntje, de Domtoren, het Rietveld Schröderhuis, Museum Speelklok, winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar ook van studentencafés, restaurants in werfkelders, evenementen, wandelingen, boottochtjes over de grachten, sport. De vierde stad van Nederland kan zich in alles meten met de grote drie: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees verder

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Ontdek jezelf weer helemaal tijdens je wellnessbreak in Duitsland. Ervaar wie je bent en laat lichaam, geest en ziel verwennen. Wellness is zoveel meer dan een massage of een behandeling. Om je helemaal 'wel' te voelen heb je ook een actieve en gezonde lifestyle nodig. Met meer bewegen en licht en lekker eten.

Lees verder

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

Uit een enquete van VakantieDiscounter onder tweeduizend mensen blijkt dat we de zomervakantie gemiddeld waarderen met een 8,4. Een heerlijk vakantiegevoel dus, maar helaas blijkt dat prettige gevoel al na 3 dagen thuis weer te zijn verdwenen. Kun je dat gevoel een beetje rekken? We geven 7 tips.

Lees verder

Mooie magische plekken in Nederland

Mooie magische plekken in Nederland

Er is een reden dat zoveel buitenlandse toeristen jaarlijks naar Nederland komen. Natuurlijk staan de steden Amsterdam en Rotterdam hoog in de bezoek-top-tien, maar er zijn nog veel meer mooie en magische plekken te vinden in ons eigen land. Skyscanner zette er al eens tien op een rijtje, Puur op reis vulde deze lijst aan en we nodigen jullie uit om je eigen favoriete, magische plek aan de lijst toe te voegen.

Lees verder