Zorgen om medische hulp op vakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

vakantie
vakantie
Uit een onderzoek van Health Tracker onder ruim 600 Nederlanders blijkt dat zeven van de tien vakantiegangers zich zorgen maken over de medische voorzieningen in het buitenland. Angst voor onbegrip vanwege een taalbarrière scoort het hoogst met 42 procent. Direct daarna zijn hygiëne en deskundigheid van het medisch personeel de belangrijkste punten van zorg.

Jongeren blijken zich vaker zorgen te maken dan ouderen. In de leeftijdsgroep 18 tot en met 29 jaar maakt slechts 15 procent zich nooit zorgen terwijl bij vakantiegangers van 30 jaar en ouder 30 procent zich niet druk maakt over de medische zorg en hulp.
Bij klachten onderweg gaat één op de drie Nederlanders niet in het vakantieland naar de dokter, maar wacht tot men thuis is.

Slecht voorbereid
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat ruim te helft van de ondervraagden denkt
goed voorbereid te zijn op gezondheidsrisico’s in hun vakantieland. De praktijk wijst echter uit dat deze voorbereiding een stuk beter zou kunnen. Ruim 16 procent informeert nooit naar de gezondheidssituatie op de vakantiebestemming. Wel worden vakanties buiten Europa  beter voorbereid dan vakanties binnen Europa.

Voor informatie over inentingen en hygiëne wordt het eerst de GGD geraadpleegd, gevolgd door het reisbureau/de touroperator en de ANWB. Andere informatiebronnen zijn de overheid en eigen apotheek.
De medicijndoos voor onderweg blijkt wel goed gevuld. 86 procent heeft pijnstillers bij zich, zonnebrand wordt meegenomen door 82 procent. Verbandmiddelen scoort 73 procent, gevolgd door middelen tegen insectenbeten en diarree. 

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Reaal AOV waarschuwt mensen voor lichamelijke ongemakken na een lange vlucht of lange autoritten. Vooral in de zomervakantie zitten mensen vaak veel langer in het vliegtuig of in de auto dan dat zij gewend zijn en dat kan belastend zijn voor je rug, nek en schouders. 

Lees verder

Maak een roadtrip en ‘hit the road’

Maak een roadtrip en ‘hit the road’

Vliegen naar een mooie bestemming en dan met een huurauto op pad om de verborgen parels van de omgeving te ontdekken. De roadtrip is niet voor niets voor  veel mensen dé ultieme manier van vakantievieren.

Lees verder

Reizen is dingen beleven, liefst ver weg

Reizen is dingen beleven, liefst ver weg

Ontdekkingen doen, avonturen beleven. Bijna de helft van de Nederlanders gaat om die reden op reis, zo is naar voren gekomen in een groot Europees vakantieonderzoek. Kennelijk leeft de Nederlander graag nu, en bij voorkeur niet straks. Voetbalwedstrijden volgen op je mobieltje op het strand van Zandvoort, kan altijd nog. Net als luieren in een hangmat op de Hoge Veluwe of die alles inclusief vakantie in een resort in het zuiden van Europa.

Lees verder

Corso Zundert zet de bloemetjes buiten

Corso Zundert zet de bloemetjes buiten

De grensgemeente Zundert in het zuiden van Nederland telt ongeveer tienduizend inwoners. En bijna het hele dorp heeft last van de corsokoorts. Wil je zelf zien waarom het dorp al meer dan tachtig jaar met de corso’s de bloemetjes buiten zet? Doe dan mee aan onze prijsvraag en win kaarten voor dit jaarlijks evenement.

 

Lees verder

Kroatië, ook voor de fietsvakantie

Kroatië, ook voor de fietsvakantie

Kroatië zet zich meer en meer op de kaart als fietsland. Op het populaire schiereiland Istrië liggen zo’n 60 routes met een totale lengte van 2600 kilometer, maar ook elders in het land groeien de mogelijkheden gestaag. Zo behoort de hoofdstad Zagreb inmiddels tot de meest fietsvriendelijke steden van Europa, die heerlijk op eigen houtje of met een gids op twee wielen kan worden ontdekt.

Lees verder

Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

De 50PlusBeurs is al 26 jaar ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers met 550 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen. Thematisch ingedeeld met workshops, presentaties en vele optredens op podia met muziek, modeshow en theater. Niemand verlaat de 50PlusBeurs met lege handen. En jij kunt kaarten winnen of met korting naar de beurs!

Lees verder