Zorgen om medische hulp op vakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

vakantie
vakantie
Uit een onderzoek van Health Tracker onder ruim 600 Nederlanders blijkt dat zeven van de tien vakantiegangers zich zorgen maken over de medische voorzieningen in het buitenland. Angst voor onbegrip vanwege een taalbarrière scoort het hoogst met 42 procent. Direct daarna zijn hygiëne en deskundigheid van het medisch personeel de belangrijkste punten van zorg.

Jongeren blijken zich vaker zorgen te maken dan ouderen. In de leeftijdsgroep 18 tot en met 29 jaar maakt slechts 15 procent zich nooit zorgen terwijl bij vakantiegangers van 30 jaar en ouder 30 procent zich niet druk maakt over de medische zorg en hulp.
Bij klachten onderweg gaat één op de drie Nederlanders niet in het vakantieland naar de dokter, maar wacht tot men thuis is.

Slecht voorbereid
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat ruim te helft van de ondervraagden denkt
goed voorbereid te zijn op gezondheidsrisico’s in hun vakantieland. De praktijk wijst echter uit dat deze voorbereiding een stuk beter zou kunnen. Ruim 16 procent informeert nooit naar de gezondheidssituatie op de vakantiebestemming. Wel worden vakanties buiten Europa  beter voorbereid dan vakanties binnen Europa.

Voor informatie over inentingen en hygiëne wordt het eerst de GGD geraadpleegd, gevolgd door het reisbureau/de touroperator en de ANWB. Andere informatiebronnen zijn de overheid en eigen apotheek.
De medicijndoos voor onderweg blijkt wel goed gevuld. 86 procent heeft pijnstillers bij zich, zonnebrand wordt meegenomen door 82 procent. Verbandmiddelen scoort 73 procent, gevolgd door middelen tegen insectenbeten en diarree. 

Camperbeurs Hardenberg in 2018 nog groter!

Camperbeurs Hardenberg in 2018 nog groter!

Camperen is niet voor niets stijgend populair: lekker rondreizen en verblijven in je eigen vertrouwde omgeving, geen zorgen over het opzetten van een tent of het vinden van het juiste hotel om te overnachten. Een camper biedt veel vrijheid én zekerheid. Ervaar dit en nog veel meer tijdens de Camperbeurs in Evenementenhal Hardenberg. En met de winactie van Puur op reis maak je kans op gratis entreekaarten.

Lees verder

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Ontdek jezelf weer helemaal tijdens je wellnessbreak in Duitsland. Ervaar wie je bent en laat lichaam, geest en ziel verwennen. Wellness is zoveel meer dan een massage of een behandeling. Om je helemaal 'wel' te voelen heb je ook een actieve en gezonde lifestyle nodig. Met meer bewegen en licht en lekker eten.

Lees verder

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

Uit een enquete van VakantieDiscounter onder tweeduizend mensen blijkt dat we de zomervakantie gemiddeld waarderen met een 8,4. Een heerlijk vakantiegevoel dus, maar helaas blijkt dat prettige gevoel al na 3 dagen thuis weer te zijn verdwenen. Kun je dat gevoel een beetje rekken? We geven 7 tips.

Lees verder

Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

De vakantie is (bijna) voorbij... de beurzen en evenementen gaan weer van start. Zo ook de 50PlusBeurs, al 26 jaar ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers. Struin een dag rond tussen de 550 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen. Thematisch ingedeeld met workshops, presentaties en vele optredens op podia met muziek, modeshow en theater. Niemand verlaat de 50PlusBeurs met lege handen. En wil je gratis of met korting naar de beurs, doe dan mee met onze prijsvraag!

Lees verder

Mooie magische plekken in Nederland

Mooie magische plekken in Nederland

Er is een reden dat zoveel buitenlandse toeristen jaarlijks naar Nederland komen. Natuurlijk staan de steden Amsterdam en Rotterdam hoog in de bezoek-top-tien, maar er zijn nog veel meer mooie en magische plekken te vinden in ons eigen land. Skyscanner zette er al eens tien op een rijtje, Puur op reis vulde deze lijst aan en we nodigen jullie uit om je eigen favoriete, magische plek aan de lijst toe te voegen.

Lees verder

Traveling light? Nee, maar met de VAGO compressor wel compact

Traveling light? Nee, maar met de VAGO compressor wel compact

Reizen is je koffer vullen met spullen waarvan je denkt dat je ze nodig hebt. Vaak kun je wel met een/derde minder toe, maar ach, als je toch die 23 kilo mee mag nemen… Je koffer staat letterlijk bol van de kleding. En daar is gemakkelijk iets aan te doen: de VAGO reiscompressor waarmee je geen gewicht, maar wel ruimte bespaart.Ik testte de VAGO met de medium vacuümzak (50 x 60 centimeter) die bij de starterset wordt meegeleverd.

Lees verder