Zorgen om medische hulp op vakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

vakantie
vakantie
Uit een onderzoek van Health Tracker onder ruim 600 Nederlanders blijkt dat zeven van de tien vakantiegangers zich zorgen maken over de medische voorzieningen in het buitenland. Angst voor onbegrip vanwege een taalbarrière scoort het hoogst met 42 procent. Direct daarna zijn hygiëne en deskundigheid van het medisch personeel de belangrijkste punten van zorg.

Jongeren blijken zich vaker zorgen te maken dan ouderen. In de leeftijdsgroep 18 tot en met 29 jaar maakt slechts 15 procent zich nooit zorgen terwijl bij vakantiegangers van 30 jaar en ouder 30 procent zich niet druk maakt over de medische zorg en hulp.
Bij klachten onderweg gaat één op de drie Nederlanders niet in het vakantieland naar de dokter, maar wacht tot men thuis is.

Slecht voorbereid
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat ruim te helft van de ondervraagden denkt
goed voorbereid te zijn op gezondheidsrisico’s in hun vakantieland. De praktijk wijst echter uit dat deze voorbereiding een stuk beter zou kunnen. Ruim 16 procent informeert nooit naar de gezondheidssituatie op de vakantiebestemming. Wel worden vakanties buiten Europa  beter voorbereid dan vakanties binnen Europa.

Voor informatie over inentingen en hygiëne wordt het eerst de GGD geraadpleegd, gevolgd door het reisbureau/de touroperator en de ANWB. Andere informatiebronnen zijn de overheid en eigen apotheek.
De medicijndoos voor onderweg blijkt wel goed gevuld. 86 procent heeft pijnstillers bij zich, zonnebrand wordt meegenomen door 82 procent. Verbandmiddelen scoort 73 procent, gevolgd door middelen tegen insectenbeten en diarree. 

5 tips voor een succesvolle winterwandeling

5 tips voor een succesvolle winterwandeling

Winterwandelen groeit aan populariteit, zeker nu skigebieden meer en meer winterwandelroutes uitzetten. Dit met het doel je even weg te voeren van de drukke pistes. Zo kun je genieten van de rust en de stilte van een winters natuurlandschap, terwijl de sneeuw zachtjes onder je voeten knarst. Met deze tips maak je van een winterwandeling een succes.

Lees verder

Tips voor een kampeervakantie

Tips voor een kampeervakantie

Nederlanders zijn gek op kamperen en elk jaar trekken er weer veel mensen met tent, vouwwagen, caravan of camper de wijde wereld in voor het vrije vakantiegevoel. Lekker in de buitenlucht, op één plek, of juist rondtrekken. De een is gelukkig in een simpel tentje, de ander kiest voor een kant-en-klare accommodatie op een camping

Lees verder

Werelderfgoed in Kroatië

Werelderfgoed in Kroatië

Kroatië is bij veel Nederlanders populair als vakantieland. Je vindt er een schat aan mooie stranden, prachtige natuur en sfeervolle dorpen en steden. Maar wist je dat je in Kroatië ook een schat aan Werelderfgoed vindt? Niet zo vreemd met al die verschillende volkeren en culturen die in Kroatië hun sporen achtergelaten hebben.

Lees verder

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Bronnen, baden, zuivere lucht. Duitsland is voor velen nog altijd het kuurland bij uitstek. Maar wat kun je nu precies waar doen? Puur op reis zet de soorten kuren en kuuroorden op een rij en doet een aantal reissuggesties in Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Hessen, Saarland en Baden-Württemberg. Alle accommodaties in deze westelijke deelstaten liggen op een redelijke reisafstand van Nederland en België. Uiteraard zijn er in Duitsland nog veel meer mogelijkheden, maar daarvoor moet je dan wel meer tijd willen en kunnen uittrekken om grenzeloos te kunnen kuren.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs en krijg de wereld aan je voeten!

Win kaarten voor de Vakantiebeurs en krijg de wereld aan je voeten!

Wil je in een dag de wereld rond? Kom dan van 10 tot en met 13 januari naar de Vakantiebeurs in Utrecht. De hele dag ligt de wereld aan je voeten en kun je nieuwe landen en culturen ontdekken en je laten inspireren voor je volgende vakantie. Nieuwe landen dit jaar zijn onder andere Libanon, Georgië en het emiraat Ras al Khaimah. Wil je alles ontdekken? Doe dan mee met onze actie en win gratis entreekaarten voor de Vakantiebeurs.

Lees verder

6 Tips voor meer rust en kalmte

6 Tips voor meer rust en kalmte

Druk, druk druk... veel tijd voor iedereen en alles en zo weinig tijd voor jezelf. En toch is het belangrijk om tijd vrij te maken om even te kunnen ontspannen. Maar dat is moeilijk. We weten niet altijd wat we moeten doen en gaan gestresst op zoek naar tijd voor onszelf. Maar hoe vind je die tijd? We kunnen daar best een beetje hulp bij gebruiken.

Lees verder