Zorgen om medische hulp op vakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

vakantie
vakantie
Uit een onderzoek van Health Tracker onder ruim 600 Nederlanders blijkt dat zeven van de tien vakantiegangers zich zorgen maken over de medische voorzieningen in het buitenland. Angst voor onbegrip vanwege een taalbarrière scoort het hoogst met 42 procent. Direct daarna zijn hygiëne en deskundigheid van het medisch personeel de belangrijkste punten van zorg.

Jongeren blijken zich vaker zorgen te maken dan ouderen. In de leeftijdsgroep 18 tot en met 29 jaar maakt slechts 15 procent zich nooit zorgen terwijl bij vakantiegangers van 30 jaar en ouder 30 procent zich niet druk maakt over de medische zorg en hulp.
Bij klachten onderweg gaat één op de drie Nederlanders niet in het vakantieland naar de dokter, maar wacht tot men thuis is.

Slecht voorbereid
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat ruim te helft van de ondervraagden denkt
goed voorbereid te zijn op gezondheidsrisico’s in hun vakantieland. De praktijk wijst echter uit dat deze voorbereiding een stuk beter zou kunnen. Ruim 16 procent informeert nooit naar de gezondheidssituatie op de vakantiebestemming. Wel worden vakanties buiten Europa  beter voorbereid dan vakanties binnen Europa.

Voor informatie over inentingen en hygiëne wordt het eerst de GGD geraadpleegd, gevolgd door het reisbureau/de touroperator en de ANWB. Andere informatiebronnen zijn de overheid en eigen apotheek.
De medicijndoos voor onderweg blijkt wel goed gevuld. 86 procent heeft pijnstillers bij zich, zonnebrand wordt meegenomen door 82 procent. Verbandmiddelen scoort 73 procent, gevolgd door middelen tegen insectenbeten en diarree. 

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Hoe je ook reist, je beste maatje is vaak toch wel: je rugzak. Wandelaars, backpackers, maar ook tijdens een citytrip gaat je trouwe vriend overal met je mee. Je hebt er waarschijnlijk een flink bedrag voor betaald, dus je wil natuurlijk dat hij ook lang mee gaat. Hoe zorg je er voor dat je rugzak nog jaren mee op reis kan?

Lees verder

Auto huren in het buitenland? Ga op zeker!

Auto huren in het buitenland? Ga op zeker!

Een auto huren tijdens een buitenlandse vakantie is voor velen de ultieme vorm van vrijheid en flexibiliteit, bijvoorbeeld om op die manier bezienswaardigheden te bezoeken. Een kwart van de Nederlandse huurders sluit daarbij echter geen extra verzekeringen af, omdat de standaardverzekering in hun ogen prima voldoet. Maar is dat wel zo? Enkele redenen om een all-in huurauto te kiezen.

Lees verder

10 bijzondere overnachtingen op de Grand Tour of Switzerland

10 bijzondere overnachtingen op de Grand Tour of Switzerland

Een hotel, camping, B&B, appartement... het kan natuurlijk altijd. Maar in Zwitserland hebben ze ook overnachtingsplekken die 'anders dan anders' zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van slapen in een iglo? Of hangen in de Jura? Eco is mogelijk in boerderijschuurtjes en echte waaghalzen kunnen hun ogen sluiten, hangend tegen een imposante rotswand. Dat wil zeggen, als je je ogen dicht durft te doen, zo hoog boven de grond. Bekijk deze 10 bijzondere Zwitserse slaapplekken.

Lees verder

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Heerlijk een paar maanden met de camper op pad of een lange rondreis maken. Eindelijk heb je tijd om die plannen werkelijkheid te laten worden. Hoe bereid je je voor op een langere afwezigheid?

Lees verder

De vele kanten van Utrecht

De vele kanten van Utrecht

Utrecht: stad van Dick Bruna en zijn nijntje, de Domtoren, het Rietveld Schröderhuis, Museum Speelklok, winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar ook van studentencafés, restaurants in werfkelders, evenementen, wandelingen, boottochtjes over de grachten, sport. De vierde stad van Nederland kan zich in alles meten met de grote drie: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees verder

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Ontdek jezelf weer helemaal tijdens je wellnessbreak in Duitsland. Ervaar wie je bent en laat lichaam, geest en ziel verwennen. Wellness is zoveel meer dan een massage of een behandeling. Om je helemaal 'wel' te voelen heb je ook een actieve en gezonde lifestyle nodig. Met meer bewegen en licht en lekker eten.

Lees verder