Minder vakanties geboekt

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

strand
strand
Meimaand, vakantiegeldmaand. Toch blijken er in de weken nadat het vakantiegeld gestort is, minder vakanties geboekt te zijn dan in dezelfde periode in 2010. Wel is de omzet vrijwel gelijk aan die van vorig jaar. Dit komt doordat het aantal geboekte wat duurdere vakanties toenam. Dit blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van GfK Retail & Technology.
Van 23 mei tot en met 5 juni heeft bijna 8 procent minder mensen een zomervakantie geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. In omzet kwamen de boekingen meer dan 5 procent lager uit. In de periode tot en met 19 juni bleek 5 procent minder mensen een reis geboekt te hebben. Door de boeking van duurdere vakanties kwam de omzet wel op bijna hetzelfde niveau als in 2010.

Meer cijfers
Ten opzichte van vorig jaar boeken 10 procent meer mensen een reis in januari 2011. Voor februari ligt dit percentage op 4,5 procent. Vanaf maart kelderen de cijfers: 13,5 procent minder boekingen in maart, 4 procent minder in april en mei kende een kende een daling van 5 procent.
Ook de lastminuteboekingen lopen in juni 8 procent achter op de cijfers van 2010.
 

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Hoe je ook reist, je beste maatje is vaak toch wel: je rugzak. Wandelaars, backpackers, maar ook tijdens een citytrip gaat je trouwe vriend overal met je mee. Je hebt er waarschijnlijk een flink bedrag voor betaald, dus je wil natuurlijk dat hij ook lang mee gaat. Hoe zorg je er voor dat je rugzak nog jaren mee op reis kan?

Lees verder

Auto huren in het buitenland? Ga op zeker!

Auto huren in het buitenland? Ga op zeker!

Een auto huren tijdens een buitenlandse vakantie is voor velen de ultieme vorm van vrijheid en flexibiliteit, bijvoorbeeld om op die manier bezienswaardigheden te bezoeken. Een kwart van de Nederlandse huurders sluit daarbij echter geen extra verzekeringen af, omdat de standaardverzekering in hun ogen prima voldoet. Maar is dat wel zo? Enkele redenen om een all-in huurauto te kiezen.

Lees verder

10 bijzondere overnachtingen op de Grand Tour of Switzerland

10 bijzondere overnachtingen op de Grand Tour of Switzerland

Een hotel, camping, B&B, appartement... het kan natuurlijk altijd. Maar in Zwitserland hebben ze ook overnachtingsplekken die 'anders dan anders' zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van slapen in een iglo? Of hangen in de Jura? Eco is mogelijk in boerderijschuurtjes en echte waaghalzen kunnen hun ogen sluiten, hangend tegen een imposante rotswand. Dat wil zeggen, als je je ogen dicht durft te doen, zo hoog boven de grond. Bekijk deze 10 bijzondere Zwitserse slaapplekken.

Lees verder

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Heerlijk een paar maanden met de camper op pad of een lange rondreis maken. Eindelijk heb je tijd om die plannen werkelijkheid te laten worden. Hoe bereid je je voor op een langere afwezigheid?

Lees verder

De vele kanten van Utrecht

De vele kanten van Utrecht

Utrecht: stad van Dick Bruna en zijn nijntje, de Domtoren, het Rietveld Schröderhuis, Museum Speelklok, winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar ook van studentencafés, restaurants in werfkelders, evenementen, wandelingen, boottochtjes over de grachten, sport. De vierde stad van Nederland kan zich in alles meten met de grote drie: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees verder

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Ontdek jezelf weer helemaal tijdens je wellnessbreak in Duitsland. Ervaar wie je bent en laat lichaam, geest en ziel verwennen. Wellness is zoveel meer dan een massage of een behandeling. Om je helemaal 'wel' te voelen heb je ook een actieve en gezonde lifestyle nodig. Met meer bewegen en licht en lekker eten.

Lees verder