Minder vakanties geboekt

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

strand
strand
Meimaand, vakantiegeldmaand. Toch blijken er in de weken nadat het vakantiegeld gestort is, minder vakanties geboekt te zijn dan in dezelfde periode in 2010. Wel is de omzet vrijwel gelijk aan die van vorig jaar. Dit komt doordat het aantal geboekte wat duurdere vakanties toenam. Dit blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van GfK Retail & Technology.
Van 23 mei tot en met 5 juni heeft bijna 8 procent minder mensen een zomervakantie geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. In omzet kwamen de boekingen meer dan 5 procent lager uit. In de periode tot en met 19 juni bleek 5 procent minder mensen een reis geboekt te hebben. Door de boeking van duurdere vakanties kwam de omzet wel op bijna hetzelfde niveau als in 2010.

Meer cijfers
Ten opzichte van vorig jaar boeken 10 procent meer mensen een reis in januari 2011. Voor februari ligt dit percentage op 4,5 procent. Vanaf maart kelderen de cijfers: 13,5 procent minder boekingen in maart, 4 procent minder in april en mei kende een kende een daling van 5 procent.
Ook de lastminuteboekingen lopen in juni 8 procent achter op de cijfers van 2010.
 

Betalen met een creditcard. Tips en voorwaarden

Betalen met een creditcard. Tips en voorwaarden

Zeker bij een buitenlandse vakantie kun je bijna niet meer zonder een creditcard. Je boekt er je vliegtickets mee en hebt (bijna) altijd een creditcard nodig om een huurauto te reserveren. Ook voor het boeken van een hotelkamer heb je meestal een creditcard nodig. Waar moet je op letten als je een creditcard gebruikt en hoe zit dat als er een bedrag wordt afgeschreven waar je het niet mee eens bent?

Lees verder

Vlucht vertraagd? Claim je vergoeding

Vlucht vertraagd? Claim je vergoeding

Stakingen, vertragingen, annuleringen. Het zijn niet de eerste dingen waar je aan denkt als je je vliegvakantie hebt geboekt. Maar het komt wel voor, en niet altijd geeft de betreffende vliegmaatschappij je dan de service of compensatie waar je recht op hebt. Wat zijn de regels?

Lees verder

Driedaags fietsspektakel in Utrecht

Driedaags fietsspektakel in Utrecht

De Jaarbeurs in Utrecht staat 1, 2 en 3 maart 2019 in het teken van de fiets en actieve vakanties. Bike MOTION Benelux, Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience presenteren dat weekend het grootste totaalaanbod ter wereld voor de sportieve en recreatieve liefhebber. Met één ticket bezoek je drie events. 

Lees verder

5 tips voor een succesvolle winterwandeling

5 tips voor een succesvolle winterwandeling

Winterwandelen groeit aan populariteit, zeker nu skigebieden meer en meer winterwandelroutes uitzetten. Dit met het doel je even weg te voeren van de drukke pistes. Zo kun je genieten van de rust en de stilte van een winters natuurlandschap, terwijl de sneeuw zachtjes onder je voeten knarst. Met deze tips maak je van een winterwandeling een succes.

Lees verder

Tips voor een kampeervakantie

Tips voor een kampeervakantie

Nederlanders zijn gek op kamperen en elk jaar trekken er weer veel mensen met tent, vouwwagen, caravan of camper de wijde wereld in voor het vrije vakantiegevoel. Lekker in de buitenlucht, op één plek, of juist rondtrekken. De een is gelukkig in een simpel tentje, de ander kiest voor een kant-en-klare accommodatie op een camping

Lees verder

Werelderfgoed in Kroatië

Werelderfgoed in Kroatië

Kroatië is bij veel Nederlanders populair als vakantieland. Je vindt er een schat aan mooie stranden, prachtige natuur en sfeervolle dorpen en steden. Maar wist je dat je in Kroatië ook een schat aan Werelderfgoed vindt? Niet zo vreemd met al die verschillende volkeren en culturen die in Kroatië hun sporen achtergelaten hebben.

Lees verder