Koraalzee wordt reservaat

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Koraalzee wordt grootste natuurreservaat
Koraalzee wordt grootste natuurreservaat
De Koraalzee ten noordoosten van Australië wordt het grootste maritieme natuurreservaat ter wereld. De Australische regering heeft vandaag ecoplannen naar buiten gebracht om het gebied veel beter te beschermen. Olie- en gasboringen worden er verboden, visserij in het gebied wordt aan strenge regels gebonden.


Op deze manier moet de toekomst van het gebied vol kwetsbare koraalriffen en een unieke biodiversiteit worden veiliggesteld, aldus het ministerie van Milieu. De Koraalzee, ongeveer anderhalf keer zo groot als Frankrijk, strekt zich uit van het Groot Barrièrerif voor de Australische kust tot de Salomonseilanden, Vanuatu en Nieuw-Caledonië. Er leven zeldzame zeevogels, grote roofvissen en schildpadden, die elders in de wereld met uitsterven worden bedreigd.

Zeeslag in Tweede Wereldoorlog 

In het reservaat ligt ook het gebied waar de Amerikanen en Japanners in 1942 de beroemde Slag in de Koraalzee uitvochten. Op de bodem liggen ten minste drie Amerikaanse oorlogsschepen, die tijdens de heroïsche strijd werden vernietigd.

Betalen met een creditcard. Tips en voorwaarden

Betalen met een creditcard. Tips en voorwaarden

Zeker bij een buitenlandse vakantie kun je bijna niet meer zonder een creditcard. Je boekt er je vliegtickets mee en hebt (bijna) altijd een creditcard nodig om een huurauto te reserveren. Ook voor het boeken van een hotelkamer heb je meestal een creditcard nodig. Waar moet je op letten als je een creditcard gebruikt en hoe zit dat als er een bedrag wordt afgeschreven waar je het niet mee eens bent?

Lees verder

Vlucht vertraagd? Claim je vergoeding

Vlucht vertraagd? Claim je vergoeding

Stakingen, vertragingen, annuleringen. Het zijn niet de eerste dingen waar je aan denkt als je je vliegvakantie hebt geboekt. Maar het komt wel voor, en niet altijd geeft de betreffende vliegmaatschappij je dan de service of compensatie waar je recht op hebt. Wat zijn de regels?

Lees verder

Driedaags fietsspektakel in Utrecht

Driedaags fietsspektakel in Utrecht

De Jaarbeurs in Utrecht staat 1, 2 en 3 maart 2019 in het teken van de fiets en actieve vakanties. Bike MOTION Benelux, Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience presenteren dat weekend het grootste totaalaanbod ter wereld voor de sportieve en recreatieve liefhebber. Met één ticket bezoek je drie events. 

Lees verder

5 tips voor een succesvolle winterwandeling

5 tips voor een succesvolle winterwandeling

Winterwandelen groeit aan populariteit, zeker nu skigebieden meer en meer winterwandelroutes uitzetten. Dit met het doel je even weg te voeren van de drukke pistes. Zo kun je genieten van de rust en de stilte van een winters natuurlandschap, terwijl de sneeuw zachtjes onder je voeten knarst. Met deze tips maak je van een winterwandeling een succes.

Lees verder

Tips voor een kampeervakantie

Tips voor een kampeervakantie

Nederlanders zijn gek op kamperen en elk jaar trekken er weer veel mensen met tent, vouwwagen, caravan of camper de wijde wereld in voor het vrije vakantiegevoel. Lekker in de buitenlucht, op één plek, of juist rondtrekken. De een is gelukkig in een simpel tentje, de ander kiest voor een kant-en-klare accommodatie op een camping

Lees verder

Werelderfgoed in Kroatië

Werelderfgoed in Kroatië

Kroatië is bij veel Nederlanders populair als vakantieland. Je vindt er een schat aan mooie stranden, prachtige natuur en sfeervolle dorpen en steden. Maar wist je dat je in Kroatië ook een schat aan Werelderfgoed vindt? Niet zo vreemd met al die verschillende volkeren en culturen die in Kroatië hun sporen achtergelaten hebben.

Lees verder