Bloggen over eten

0.94444444444444 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Eten @ Puur op reis
Eten @ Puur op reis
'Blog jij wel eens over eten?' Deze vraag werd me van de week gesteld toen ik vertelde dat ik net naar Amsterdam geweest was en daar spontaan een hapje gluten- en vleesvrij had gegeten. Het antwoord daarop is 'ja'. Maar eigenlijk alleen als ik ook daadwerkelijk iets te melden heb. 'En hoe doe je dat op reis?' was de volgende vraag.

Tja, dat is altijd even een dingetje. Want als ik op persreis ga moet ik echt wel vooraf melden dat ik glutenvrij (geen keus) en geen vlees (eigen keus) eet. En nee, dat betekent niet dat ik vegetarisch ben, want ik eet wel vis. Dit omdat het anders soms bijna onmogelijk wordt iets te verzinnen dat zowel glutenvrij als vlees- en visloos is. En ik wil het anderen niet al te moeilijk maken. Een ander 'dingetje' zijn (pers)bijeenkomsten met hapjes of pers- of relatielunches. Ook daar laat ik altijd weten dat ik een dieet volg, meestal met een smakelijk resultaat.

Even melden hoe en wat. Het hoort erbij. Verrassend genoeg blijkt het meestal dus geen enkel probleem te zijn. Nu maak ik er zelf geen drama van als ik twee keer per dag een bordje sla te eten krijg. Aangevuld met een glutenvrije cracker, die ik altijd bij me heb, is dat prima eten. Maar grappig genoeg krijg ik juist vaak super lekkere gerechten. Zo smakelijk en fantasievol dat het gezelschap met water in de mond naar mijn bordje staart terwijl zij voor hun neus het zoveelste vleeshompje hebben liggen. Dan ben ik de bofkont. Echt.

Wel of geen punt

Over dat vlees. Een andere vraag is vaak of ik er een probleem mee heb dat andere mensen dat eten. Welnee. Daar zeg ik ook nooit iets over omdat het mijn keus is om het niet te doen omdat ik het a. niet zo lekker vind, en b. vanwege de dieren en hoe we daarmee omgaan. Maar het is ook de keus van anderen om het wel te eten. Dat is voor mij geen enkel punt.

Wat ik wel een punt vind is als mensen denken dat die croutons wel even van mijn sla afgehaald kunnen worden. Nee. Helaas. Dat heet kruisbesmetting en dat is voor mij niet zo goed. En ook die friet, gebakken in de frituurpan met snacks, kan ik jammer genoeg niet eten.  En ijs... ook niet altijd glutenvrij. Net als drop, sauzen en soepen. Ook kan ik niet 'delen' met boter, jam en ander beleg. Daar moet ik wel een punt(je) van maken en dat leg ik dan ook graag even uit omdat het misschien wat 'hebberig' overkomt als je als eerste spullen van een schaal pakt.Echt. Dat heeft een reden.

Menukaart spellen

eten @ Puur op reis
eten @ Puur op reis
Ga ik niet op persreis en wil ik spontaan ergens uit eten dan moet ik echt de menukaart spellen, elk ingrediënt navragen en de keuken op het hart drukken mijn visje niet op dezelfde plank te kruiden als die waar al een ander in de bloem gewenteld exemplaar heeft gelegen. En nootjes zijn geen probleem. Melk ook niet. En kaas... mmm, lekker!  

En dat bloggen: nu dus. Of wanneer ik ergens bijzonder verrassend en lekker heb gegeten, zoals in Riga en op Malta en Gozo. Want over die pareltjes onder de zwijnen heb ik het graag.

Reactie toevoegen

Beveiligingscode
Vernieuwen

Win een vakantie in Ferienpark Bad Bentheim

Win een vakantie in Ferienpark Bad Bentheim

Even lekker weg: dichtbij, en toch in het buitenland: Grafschaft Bentheim in Duitsland, net over de grens met Nederland is dé plek voor een heerlijk lang weekend weg. In samenwerking met Bungalow.net geven we je de kans om in april met maximaal 6 personen gratis te verblijven in een Bungalow 4 op Ferienpark Grafschaft Bentheim. Doe mee en win!

Lees verder

Zeeland is veel meer dan strand

Zeeland is veel meer dan strand

‘Ochtend in Zeeland, de zon van de zeekant; ontvouwt een dag van lokkend leven’ zongen Saskia & Serge in Zomer in Zeeland, hun ode aan de provincie aan de Noordzee. En daarmee vertolkt het duo de mening van velen, getuige de immense populariteit van Zeeland bij toeristen uit binnen- en buitenland.

Lees verder

Win kaarten voor Kampeer & Outdoorbeurs in Hardenberg

Win kaarten voor Kampeer & Outdoorbeurs in Hardenberg

Outdoorliefhebber, kampeerfanaat of camperfan? Op de vernieuwde Kampeer & Outdoorbeurs kun je je hart ophalen. De beurs is de opgefriste versie van eerdere kampeerbeurzen die in Gorinchem en Hardenberg werden gehouden. Puur op reis geeft entreekaarten weg voor de Kampeer & Outdoorbeurs en je mag zelf aangeven voor welke beurs je kaarten wilt winnen.

Lees verder

Tips voor een optimale autovakantie

Tips voor een optimale autovakantie

De meeste Nederlanders gaan ieder jaar wel een keer op vakantie. Sommige mensen blijven in Nederland, anderen gaan met de auto naar Frankrijk of Duitsland. Autovakanties zijn erg populair onder Nederlanders. Ze kunnen ook enorm leuk zijn. Wel is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Lees hier de tips voor een optimale autovakantie.

Lees verder

Meer plezier beleven aan de vakantiefoto’s

Meer plezier beleven aan de vakantiefoto’s

Vandaag de dag hebben een korte vakantie en een verre reis zeker één ding gemeen: het aantal foto’s van de trip is aanzienlijk, met dank aan de smartphone. We nemen schier ontelbare selfies, afbeeldingen van beroemde gebouwen, stranden of landschappen, details van heerlijke lunches en diners en niet te vergeten… heel veel foto’s van onze – al dan niet alcoholische - versnaperingen.

Lees verder

Goed voorbereid op wintersport

Goed voorbereid op wintersport

Ben jij een van die bijna miljoen Nederlanders die dit jaar op wintersportvakantie naar het buitenland gaat? Weersomstandigheden als sneeuwval heb je niet in de hand, maar je kunt er wel zelf voor zorgen dat je goed voorbereid op pad gaat.

Lees verder