Last minute op avontuur: naar Azerbeidzjan

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Boulevard van Bakoe ©pr_caspint
Boulevard van Bakoe ©pr_caspint

Een kleine week op ontdekking waar Oost-Europa en West-Azië elkaar treffen? Het kan nog deze maand tijdens de trip naar Azerbeidzjan, die is opgezet door Caspian International Travel uit Amsterdam. Van 22 tot 28 november 2021 is er een reis naar het grootste land van de Kaukasus, waarbij de hoofdstad Bakoe en Unesco-werelderfgoed een voorname rol innemen.

Na een vlucht vanaf Schiphol via Istanboel wacht in Bakoe een viersterrenhotel op de reizigers. Op deze tweede dag van deze speciale reis staat een stadstour op het programma. Belangrijk onderdeel is een wandeling door de Old City of Inner City (lokaal Iceriseher genoemd), het historische hart van de hoofdstad. Dit ommuurde stadsdeel – waarin het paleis van de Shirvanshah uit de 15de eeuw en de maagdentoren uit de 12de eeuw staan - werd in december 2000 de eerste locatie in Azerbeidzjan met een benoeming op de Unesco-lijst van werelderfgoed.

De volgende dag worden op het nabijgelegen schiereiland Absheron de moddervulkanen bezocht. Vierhonderd van de achthonderd van deze vulkanen in Azië liggen in dit Zuid-Kaspische oliegasbekken. Daarna gaat de reis naar het nationaal park Gobustan, dat inmiddels eveneens een waardering van Unesco kent.

Naar belangrijk astronomisch centrum

Op de vierde dag staat een busrit van zo’n 120 kilometer op de rol, voor het bezoek aan het Astrofysisch Observatorium in Shamaki. Dit observatorium met vier telescopen is gebouwd tussen 1958 en 1960 en was een van de belangrijkste astronomische centra van de Sovjet-Unie. Na een tour langs wijngaarden waar op ecologische manier wordt gewerkt, kunnen ’s middags de traditionele dorpen Lahich, Basqal en Pirqulu worden bekeken.

Na een rit van zo’n 350 kilometer door het afwisselende landschap staat op de vijfde dag in het noorden Shaki op het programma. Sinds 2019 staan het historische centrum en het paleis van de Khan op de Unesco-werelderfgoedlijst. Na de lunch is er een stadstour door het nabijgelegen Gabala.

Op dag 6 is de beroemde boulevard van Bakoe langs de Kaspische Zee aan de beurt. De ontdekkingsreis vol cultuur en natuur wordt afgerond met een bezichtiging van het nationaal tapijtmuseum, een avondlijke tour door de hoofdstad en een galadiner. De dag erop is de terugvlucht naar Nederland.

Inclusief vliegtickets

De prijs voor deze reis is 1950 euro per persoon. Hierin zitten de retourvluchten Amsterdam-Bakoe, 5 overnachtingen in een viersterrenhotel in Bakoe, alle ontbijten, lunches en diners, plus de transfers tussen de luchthaven van Bakoe en het hotel, alle tours met gidsen en toegangskaarten voor alle musea. Niet in de prijs inbegrepen zijn een visum voor Azerbeidzjan (online aan te vragen à 35 euro), ziektekosten en reisverzekering, alle extra medische kosten tijdens de reis en privéuitgaven, zoals minibar in het hotel en telefoonkosten. Wie voor een eenpersoonskamer kiest, betaalt een toeslag van 50 euro per nacht, dus 250 euro in totaal. Deelnemers moeten zijn gevaccineerd tegen het coronavirus en een internationale QR-code kunnen overleggen. Daarnaast moet op eigen kosten voor zowel de heen- als de terugreis een PCR-test worden gedaan. Bovendien is het raadzaam het reisadvies van de Nederlandse overheid in de gaten te houden.

Het aantal plekken voor deze reis is overigens nog beperkt. Dus wie Azerbeidzjan wil (her)ontdekken, moet snel reageren bij Caspian International Travel.

Ook interessant...

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder