Traveling light? Nee, maar met de VAGO compressor wel compact

1.4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Koffer met VAGO zak©MvdW
Koffer met VAGO zak©MvdW

Reizen is je koffer vullen met spullen waarvan je denkt dat je ze nodig hebt. Vaak kun je wel met een/derde minder toe, maar ach, als je toch die 23 kilo mee mag nemen… Je koffer staat letterlijk bol van de kleding. En daar is gemakkelijk iets aan te doen: de VAGO reiscompressor waarmee je geen gewicht, maar wel ruimte bespaart.Ik testte de VAGO met de medium vacuümzak (50 x 60 centimeter) die bij de starterset wordt meegeleverd.

Eerste indruk: een heel klein (7 centimeter lang), lichtgewicht (86 gram) en handig apparaatje dat je gemakkelijk ook mee kunt nemen op reis. Want vooraf je spullen in een vacuümzak doen is eén, maar dan wil je alles ook op dezelfde manier mee terug kunnen nemen. Dat kan dus.

KledingKleding in vacuümzakGoed. Ik ga op reis. Mijn koffer ligt klaar. Mijn kleding ook. Ik stop een paar stapels gevouwen kleding in de ziplockzak, sluit deze door de witte klip over de ziplock te halen en bevestig de compressor op de zak via de schroefdraad. Dat gaat heel gemakkelijk. Er is een USB-kabel meegeleverd waarmee je de compressor aan moet sluiten op een stroombron. De kabel is wat kort, daar moet je rekening mee houden en een plekje zoeken om de zak neer te kunnen leggen met de kabel in het stopcontact (of je laptop als stroombron gebruiken).
Het aansluiten lukt ook en het lampje gaat groen branden. Dat betekent: klaar voor gebruik. Een keer de knop aan de zijkant kort indrukken en de compressor start automatisch. Het lampje wordt oranje tot de zak volledig vacuüm is gezogen. Je kunt overigens ook handmatig de lucht uit de zak verwijderen, maar ik zie daar geen reden voor. Het apparaat doet het prima zelf. Het gaat behoorlijk snel en omdat je het niet in de gaten hoeft te houden kun je in die tijd verder gaan met het inpakken van je koffer. Of iets anders gaan doen.

Ik wacht en kijk. Na zo'n 5 minuten gaat het oranje lampje uit en is de VAGO klaar. De zak van middenformaat past prima in mijn koffer en bespaart zeker de helft aan volume.

Conclusie na gebruik van de VAGO

Heel handig en ruimtebesparend. Het apparaat werkt prima, het volume van je kleding neemt, ook afhankelijk van hoe je het in de zak stopt, wel met 50 procent af. De zakken zijn niet goedkoop, maar met het startersset kun je, zeker als je een citytrip wilt maken met alleen handbagage, veel ruimte (geen kilo’s) besparen zodat je ook je toilettas met miniflesjes nog gemakkelijk mee kunt nemen.
De VAGO is zo klein en compact dat hij prima in je koffer past. Geen gedoe met zakken die je handmatig of met een stofzuigerslang (wie heeft die nou op reis) vacuüm moet zien te krijgen.
Ik heb er in ieder geval tijdens mijn trip veel plezier van gehad.
Overigens zijn de vacuümzakken ook te gebruiken om kleding die je tijdelijk niet gebruikt, op een ruimtebesparende manier op te bergen.

Aandachtspunten:

  • Korte USB kabel.
  • Geen scherpe voorwerpen in, of op de zak leggen.
  • Zorg ervoor dat het formaat van de zak in je koffer past.
  • Je kleding komt er wel wat gekreukelder uit. Netjes opvouwen helpt.
  • Omdat je de koffer hebt gevuld met een vacuümzak kan deze vaak niet meer dicht als je de spullen eruit haalt. Je zult dus elke dag je kleding opnieuw in de zak moeten doen. Dat is vooral als je van plek naar plek reist even opletten omdat je niet zomaar even snel een truitje uit je koffer kunt pakken.
  • Je kunt de zak tijdens je reis ook gaan gebruiken om je vieze kleding in te doen. Geen nare luchtjes in je koffer!
  • Losse zakken zijn wel vrij prijzig.

Prijs van het startersset is € 59,99. Dit is inclusief een mediumzak, USB kabel, compressor en een jaar garantie. De set is onder andere te krijgen bij BOL.COM

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder