Meer plezier beleven aan de vakantiefoto’s

1.1818181818182 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Eigen foto als kunstobject ©prwallstars
Eigen foto als kunstobject ©prwallstars

Vandaag de dag hebben een korte vakantie en een verre reis zeker één ding gemeen: het aantal foto’s van de trip is aanzienlijk, met dank aan de smartphone. We nemen schier ontelbare selfies, afbeeldingen van beroemde gebouwen, stranden of landschappen, details van heerlijke lunches en diners en niet te vergeten… heel veel foto’s van onze – al dan niet alcoholische - versnaperingen.

En vooral wat dat eten en drinken betreft: op dergelijke plaatjes zit het thuisfront eigenlijk helemaal niet te wachten. Mosselen met friet uit België; kjøttboller uit Noorwegen; dolma uit Azerbeidzjan of een digestivo uit Italië… allemaal erg lekker, maar de meeste contacten op social media hoeven de beelden ervan niet te zien. Sterker nog, ze behoren tot de meest irritante vakantiefoto’s ooit, zo is recent gebleken uit een studie van reisgigant Expedia. Van de meer dan duizend bevraagde Nederlandse mannen en vrouwen tussen de 18 en 34 jaar ergerde bijna een kwart (24 procent) zich vooral aan foto’s van eten. De mate van ergernis was onder mannen en vrouwen overigens ongeveer gelijk: 26 tegen 22 procent.

Wat fotograferen we bij voorkeur?

Maar natuurlijk zijn er ook foto’s die iedereen wel graag voorbij ziet komen. Beelden van beroemde bezienswaardigheden bijvoorbeeld, die willen we allemaal wel zien. Zoals de Rijksdag in Berlijn, de Eiffeltoren in Parijs of de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Inderdaad, een machtig mooi trio, maar opmerkelijk genoeg komen ze niet voor in de top 15 van meest gefotografeerde bezienswaardigheden ter wereld.

In dit onderzoek van Parrot Print, uitgevoerd op basis van Google-gegevens en Instagram, kwam een gebouw in New York op 1 terecht. Ja, we horen je al zuchten, dat is natuurlijk het Vrijheidsbeeld of anders het Empire State Building… Neen, het Guggenheim Museum aan  5th Avenue is volgens deze studie het meest gefotografeerde gebouw ter wereld! Andere ‘bijzondere’ toppers zijn de Moulin Rouge in Parijs, het astronomisch uurwerk in Praag, de Plaza Mayor in Madrid en Coit Tower in San Francisco (VS).

Herinneringen vasthouden, maar hoe dan?

Wat je ook hebt geschoten, na verloop van tijd dringt zich de vraag op hoe het beste met deze herinneringen om te gaan. Gewoon op de memorydisc van camera of telefoon laten staan, en zo nu en dan eens bij gelegenheid langs de stroom afbeeldingen scrollen? Of maken we een fotoboek, waarin de sfeer van de vakantie zo mooi tot uiting komt? Leuk, al moeten we dat natuurlijk wel steeds van de plank pakken…

Misschien is het een idee om de echte vakantietoppers - dé foto’s van dat strand, dat museum, dat romantische moment – voor altijd zichtbaar te hebben in je huis of bedrijf. Bijvoorbeeld in eigentijds zwart-wit op een grote witte muur, of als akoestisch canvasschilderij, dat er met name in bedrijfsruimten ook nog eens voor kan zorgen dat hinderlijke geluiden worden teruggedrongen. Op die manier wordt die foto van het Guggenheim Museum zowel visueel als functioneel een topper.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Ook interessant...

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder