Oog in oog met Star Wars en reuzeninktvissen

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: Legoland OberhausenTussen 15 maart en 15 april kom je in Legoland Discovery Centre in Oberhausen oog in oog te staan met personages uit Star Wars™ Episode II: Attack of the Clones. In het naastgelegen Sea Life nemen vanaf 15 maart indrukwekkende inktvissen een jaar lang hun intrek. Genoeg redenen dus om af te reizen richting Duitsland. En wanneer je meedoet met onze prijsvraag kun je gezinsentreekaarten winnen!


Legoland Discovery Centre

Vanaf 15 maart maakt Obi-Wan Kenobi de dienst uit in Star Wars MINILAND  in de nagebouwde wereld uit de film Star Wars™ Episode II: Attack of the Clones nagebouwd, compleet met de planeet Geonosis waar Anakin, Padme en Obi-Wan de strijd aangaan met de droids. Star Wars-fans zien met eigen ogen hoe de inwoners van de Galactische Republiek zich met hand en tand verzetten tegen de invasie van de voormalige Jedimeester Graaf Dooku.  Met een druk op de knop wordt de buitenaardse wereld tot leven gewekt. De invasie begint op 15 maart met een levensgrote Yoda, die door de bezoekers met behulp van 50.000 LEGO steentjes wordt gebouwd. In het Jedi trainingskamp worden jonge avonturiers opgeleid tot een echte Jedi.

Op 19 en 20 maart kunnen Star Wars-fans hun grote helden zelfs in levenden lijve ontmoeten. Gedurende dit weekend zijn 30 leden van de bekende Star Wars fangroep de '501st German Garrison' in vol ornaat aanwezig. Ook maakt de Britse acteur Berrie Holland, luitenant Renz uit Episode VI, zijn opwachting voor een meet & greet.  Natuurlijk is er genoeg tijd en ruimte om zelf met LEGO te bouwen, een eigen steen te ontwerpen en LEGOhelden in de 4D bioscoop te zien en interactieve bouwwerken van LEGO in MINILAND te bewonderen.

Sea Life

Vanaf 15 maart zijn de nieuwe bewoners van Sea Life te bewonderen. Je komt oog in oog te staan met koppotigen van diverse pluimage, zoals de reuzeninktvis, de rood-witte wunderpus, de nautilus en de gewone octopus. Deze intelligente en leergierige dieren kunnen hun kleur en huidstructuur aanpassen aan hun omgeving, waardoor ze zich goed kunnen verschuilen. Belagers schudden ze af door het uitstoten van inkt. Maar dit is nog niet alles: de weekdieren hebben drie harten en acht armen met zuignappen. De schuwe dieren houden zich in de vrije natuur goed verborgen voor de mens, maar zijn een jaar lang van top tot tentakel te zien in Sea Life Oberhausen.
Daarnaast zijn er nog meer dan 5.000 andere zeedieren te zien in Sea Life, zoals kogelvissen, zeepaardjes, roggen en haaien.
 

Win een gezinskaart (4 personen)voor LEGOLAND Discovery Centre of SEA LIFE Oberhausen


Wat moet je daarvoor doen:

A. Aangemeld zijn, of je aanmelden voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief! Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, de nieuwste prijsvragen en recente inspirerende reportages.
B. Antwoord geven op de volgende vragen:

Stuur de goede antwoorden vóór woensdag 23 maart naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Vergeet niet je naam en adres te vermelden en voor welke kaart je in aanmerking wilt komen.

Volg Puur op reis ook op Facebook en Twitter.

Een kaartje voor het LEGOLAND Discovery Centre kost € 17,95 per persoon. 
De entree voor het SEA LIFE Oberhausen bedraagt € 19,95 per persoon.

De winnaars zijn bekend:

Gefeliciteerd S. van Strien uit Goes en S. Ferwerda uit Almelo.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder