Reisadviezen voor Europa steeds vaker naar geel

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Reisadvies
Vliegreizen worden weer mogelijk©puuropreis

Voor acht Europese landen zet Nederland het reisadvies van oranje op geel. De verandering geldt vanaf donderdag 10 juni voor Duitsland, Italië, Oostenrijk, Luxemburg, Polen, Slowakije, Tsjechië en een deel van Noorwegen, zo is bekendgemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Op die manier worden veel vakantiereizen weer mogelijk.

De besmettingscijfers in genoemde landen zijn gunstig genoeg om het reisadvies te versoepelen, aldus het departement. Voor de landen geldt straks niet langer oranje (uitsluitend noodzakelijke reizen) maar geel (let op: veiligheidsrisico’s). Reizigers die uit deze acht landen terugkeren hoeven geen negatieve PCR-test te laten zien. Het dringende advies voor quarantaine vervalt eveneens. Nederlanders die naar de betreffende bestemmingen gaan, moeten nog wel aan voorwaarden voldoen. Zo moeten vakantiegangers uit ons land zijn gevaccineerd met een erkend vaccin, zoals Pfizer/BioNTech, Moderna, Janssen of AstraZeneca, of kunnen aantonen dat ze recent van het coronavirus zijn hersteld.

Vaak nog wel negatief testresultaat overleggen

Voor reizigers uit andere landen vraagt Italië om een PCR-test of antigeentest (sneltest) die minder dan 48 uur oud is, schrijft de Volkskrant. Hetzelfde geldt voor Polen. In Tsjechië wil men ook negatieve testresultaten zien: een PCR-test van maximaal 72 uur oud en een antigeentest van minder dan 24 uur oud. In Duitsland is dat respectievelijk minder dan 72 en minder dan 48 uur. Daarnaast verlangen zowel de Duitsers als de Tsjechen dat reizigers zich aanmelden via een speciale website.

TIME TO SMILE

Oostenrijk hanteert dezelfde regels als Duitsland, inclusief de online aanmelding. In Luxemburg moeten alleen reizigers die met het vliegtuig komen een negatieve test kunnen overleggen. Wie naar Slowakije wil reizen, moet ter plekke twee weken in quarantaine. In Noorwegen duurt die periode tien dagen. 

Weer naar Frankrijk

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag ook een nieuw reisadvies voor Frankrijk afgekondigd. "Vanaf 9 juni 2021 kunt u naar Frankrijk reizen als u bent ingeënt met een door de EU goedgekeurd coronavaccin. Ook het Nederlandse gele inentingsboekje wordt bij inreizen naar Frankrijk geaccepteerd. U hoeft dan geen negatieve PCR-test meer te laten zien als u minimaal 2 weken voordat u in Frankrijk aankomt volledig gevaccineerd bent", staat te lezen op de website van de overheid aangaande reisadviezen.

De meeste landen in de wereld houden overigens het reisadvies oranje. De Caribische eilanden Saba en Sint-Eustatius staan als enige op groen. Code geel geldt nu onder meer voor Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint-Maarten, Finland, Malta, Portugal, de Griekse eilanden, Ierland en IJsland. Voor veel landen is het straks wel noodzakelijk dat reizigers kunnen aantonen te zijn gevaccineerd of het coronavirus te hebben gehad. Dat gebeurt via het zogeheten coronapaspoort, waarover je verderop meer kunt lezen.

Meer over coronapaspoort en reizen

Niet vergeten:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Boeken voor je (zomer)vakantie? Kijk eens bij het uitgebreide aanbod op onze site. Je boekt via Puur op reis direct bij de aanbieder, dus er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder