Opgesloten in een resort: recept voor een fantastische vakantie?

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
vakantie Rhodos
©Dimhou-Pixabay

O, wat hebben we een jaar achter de rug. Corona. COVID-19 (en 20, 21) En we zijn er nog niet. Vakantie lijkt nog steeds onmogelijk. Ik ga het niet meer hebben over de rariteiten en sommige onlogische besluiten van ons nu demissionair kabinet. Al is de verleiding wel heel erg groot. Geloof me, ik ben zeker niet tegen maatregelen, maar ze moeten logisch zijn.

Ok. Ik kan de verleiding niet weerstaan. Het heeft niets met reizen te maken, maar onlangs was ik op afspraak in de HEMA waar ik tien minuten ‘mocht’ winkelen. Je weet wel, de winkel met levensmiddelen, drogisterijartikelen, ondergoed, babyspullen, lakens, handdoeken en meer. Omdat ik iets te vroeg was liep ik even het tegenovergelegen Kruidvat in. Je weet wel, die winkel met drogisterijartikelen, levensmiddelen, babyspullen, lakens, handdoeken en meer. Ongelimiteerd winkelen daar. Ongelimiteerd aantal mensen ook. Ik had niks nodig en de mensenmassa deed me besluiten snel weer naar buiten te gaan.
Het was ‘mijn beurt’ bij de HEMA. Ik vertelde de cheffin dat ik niet begreep dat het Kruidvat gewoon open was en dat de HEMA op afspraak moest. “Ik snap het ook niet mevrouw”, zuchtte ze. “We hebben alles in orde voor veilig winkelen. Hadden zelfs ooit alle niet-levensmiddelen afgedekt maar toch mogen we niet gewoon open. Weet u hoeveel parttimers en oproepkrachten ik al moest laten gaan. En al eens gezien hoe druk het in de supermarkten is? Waar ze nu ook handdoeken, T-shirts en meer verkopen?”

Een antwoord had ik niet, behalve nogmaals dat ik het niet begreep.

Testen en nog eens testen

Terug naar reizen. Natuurlijk moeten reisbewegingen zoveel mogelijk beperkt worden om verspreiding tegen te gaan. Maar doe dat wel logisch. Als enige land hanteert Nederland twee verplichte COVID-19 tests vanuit ‘hoog risicolanden’ om het land binnen te komen. Of één maximaal 24-uur oude RT PCR-test. Of niet reizen. Want dat is wat ze eigenlijk willen. Geen vakanties. Nou, geloof me, er is niemand die nu voor de lol naar Nederland in lockdown komt. Als je al gaat reizen dan is daar een verdraaid goede reden voor.
Ga je naar het buitenland dan heb je één COVID-19 test nodig. Helaas werkt de GGD niet mee om de uitslag van hun testen geschikt te maken voor reizen naar het buitenland. Daarvoor moet je een particulier bedrijf inschakelen. Zoals Covidtest Nederland

Dus ondanks dat heel veel mensen al COVID hebben gehad of gevaccineerd zijn (behalve dat in Nederland het allemaal niet zo snel gaat met dat prikken) moet je voor terugkeer naar Nederland dus die twee tests hebben. “Want je bent misschien nog wel besmettelijk voor anderen.” Ja. Dat kan. Zonder vaccinatie. Maar vaccinatie was de uitweg toch? Want wie gevaccineerd is wordt zelf niet, of amper meer ziek. En volgens wetenschappers in de wereld is al vastgesteld dat wie gevaccineerd is niet, of heel mild, ziek wordt en ook niet/nauwelijks besmettelijk is voor anderen. Dat is geen verhaal van mij, daar zijn echt al onderzoeken naar gedaan.

Zo lezen we letterlijk op de website van WHO:

The COVID-19 vaccines produce protection against the disease, as a result of developing an immune response to the SARS-Cov-2 virus.  Developing immunity through vaccination means there is a reduced risk of developing the  illness and its consequences. This immunity helps you fight the virus if exposed. Getting vaccinated may also protect people around you, because if you are protected from getting infected and from disease, you are less likely to infect someone else. This is particularly important to protect people at increased risk for severe illness from COVID-19, such as healthcare providers, older or elderly adults, and people with other medical conditions.

En het laatste report van het CDC, het Amerikaanse RIVM toont onomstotelijk aan dat vaccineren ook anderen beschermt:

"Wie zich laat inenten tegen corona beschermt niet alleen zichzelf, maar ook anderen. Uit een Amerikaanse studie blijkt dat gevaccineerden niet alleen zelf veel minder vaak ziek worden, maar ook dat ze het virus nauwelijks nog kunnen overdragen."

Kortom demissionair kabinet van Nederland, als je gevaccineerd bent of al COVID-19 hebt gehad dan mag is het zeker dat je geen honderden COVID-19 testen meer nodig hebt om te gaan winkelen, een restaurant binnen te gaan, op reis te gaan of vakantie te vieren. Toch?

Maar wat zegt het RIVM?

Vaccinatie beschermt tegen ziekte door corona. We weten nog niet of iemand die gevaccineerd is het virus toch kan verspreiden. Daarom nemen we het zekere voor het onzekere: voor gevaccineerde personen gelden voorlopig dezelfde maatregelen als voor mensen die niet gevaccineerd zijn.

Nee RIVM, dat weten we al wel! Daarom worden we immers gevaccineerd. Om jezelf, én ook anderen te beschermen.

Het 'nieuwe' vakantievieren?

Maar goed, vakanties. Er wordt binnenkort een proef gedaan met een ‘coronaproof’ vakantie. Duizenden, echt duizenden mensen hebben zich aangemeld voor een vakantie naar Rhodos. Je wordt voor- en achteraf getest en mag je accommodatie niet uit. Ook moet je bij terugkomst in quarantaine. Alles onder het mom ‘‘onder welke voorwaarden kunnen mensen veilig en verantwoord reizen’.
Ik weet het niet hoor. Het lijkt mij niet echt een vakantie. Al die voor- en achteraf testen zouden geen verplichte quarantaine tot gevolg hoeven hebben. En of je gevaccineerd bent of al Corona hebt gehad komt helemaal niet ter sprake.

Opgesloten zitten in een resort. Ik vind dat geen fantastische vakantie en kan eigenlijk ook alleen maar bedenken dat al die mensen die zich hebben aangemeld dat doen om de ervaring van deze ‘testvakantie’ mee te maken. Niet om zorgeloos te genieten van een onbekommerde tijd op Rhodos. Waar je dingen wilt ontdekken, uit eten wilt gaan en struinen over Griekse marktjes. 

Als dit het ‘nieuwe’ vakantievieren wordt dan haak ik af. En als de Nederlandse overheid niet snel erkent dat vaccineren ook andere mensen beschermt zie ik de vakantietoekomst somber in.

Voor wie, als het mogelijk is weer op een andere manier op vakantie wil kan kijken bij het vakantie-aanbod op onze site! Klik gewoon deze link aan, kijk, kies en boek!

 

Reacties  

 
#1 Leonie 31-03-2021 16:02
Sorry, maar vaccinaties zouden inderdaad 'de oplossing' zijn. Wat moet er dan nu nog gebeuren voor de wereld weer een beetje normaal wordt? Want de pandemie wordt een endemie en we moeten ons realiseren dat Corona nooit meer weg zal gaan. Blijven we dan zo leven (vegeteren) als nu?
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder