De beste sauna's van 2010

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

sauna
sauna
Bezoekers van SaunaChecken.nl gaven ook in 2010 weer hun mening over wat de beste sauna van Nederland zou moeten zijn.Van de tien winnaars komen er drie uit de provincie Friesland en twee uit Gelderland. Groningen, Noord-Brabant, Noord-Holland, Drenthe en Flevoland leverden ieder één winnende sauna. SaunaChecken.nl gebruikt, naast geautomatiseerde controles zoals het checken van IP en e-mailadres, een script dat het onmogelijk maakt om per kalendermaand meer dan 1 x per IP-adres op een bedrijf te stemmen. Ook voert de redactie een dagelijkse handmatige controle van alle nieuwe stemmen uit.

Volgens de stemmers zijn de beste sauna's van 2010: 

  1. Thermen & Beauty De Leeuwerikhoeve in Burgum (8,6)
  2. De Veluwse Bron in Emst (8,5)
  3. Sauna & Beauty Hesselerbrug in Oosterhesselen (8,5)
  4. Thermen Geldrop (8,5)
  5. Sauna & Beauty Easyfeeling in Doetinchem (8,4)
  6. Sauna Het Friese Woud in Boijl (8,4)
  7. Sauna Franeker (8,4)
  8. Sauna Park Almere (8,4)
  9. Sauna Beautyfarm Midwolda (8,4)
  10. Sauna Cantarel in Oud-Karspel (8,3)

Mindfulness in de praktijk

Mindfulness in de praktijk

Bewust leven in het hier en nu: het is soms gemakkelijker dan je denkt. Je stapt onder de douche. En in plaats van te denken aan de drukke dag die voor je ligt, geniet je van het gevoel van het warme water, de geur van je doucheschuim en de lekkere zachte handdoek waarmee je jezelf afdroogt. Je bent helemaal in het hier en nu, met volle aandacht voor jezelf en wat je doet. Dit is mindfulness in het kort. En we geven wat handige tips waarmee je aan de slag kunt gaan.

Lees verder

7 Tips om (een beetje) te slapen in het vliegtuig

7 Tips om (een beetje) te slapen in het vliegtuig

Langere vliegreizen, zeker als het nachtvluchten zijn, wil je zo goed en comfortabel mogelijk doorkomen. Een uurtje slapen helpt daarbij. Zelf vind ik lange vliegreizen vervelend omdat ik er heel slecht tegen kan om de hele reis met mijn benen naar beneden te zitten. Vaak lees je de tip om ‘zelf’ je stoel uit te kiezen, maar dat kan met de huidige voorwaarden van veel vliegtuigmaatschappijen behoorlijk wat geld kosten. Bovendien is dat zeker geen garantie dat je dan wel slaapt. Dat is afhankelijk van meer factoren. Nee, ik ben bang dat slapen in een vliegtuig me nooit zal lukken, maar met deze tips doezel ik wel een beetje weg.

Lees verder

Betalen met een creditcard. Tips en voorwaarden

Betalen met een creditcard. Tips en voorwaarden

Zeker bij een buitenlandse vakantie kun je bijna niet meer zonder een creditcard. Je boekt er je vliegtickets mee en hebt (bijna) altijd een creditcard nodig om een huurauto te reserveren. Ook voor het boeken van een hotelkamer heb je meestal een creditcard nodig. Waar moet je op letten als je een creditcard gebruikt en hoe zit dat als er een bedrag wordt afgeschreven waar je het niet mee eens bent?

Lees verder

Vlucht vertraagd? Claim je vergoeding

Vlucht vertraagd? Claim je vergoeding

Stakingen, vertragingen, annuleringen. Het zijn niet de eerste dingen waar je aan denkt als je je vliegvakantie hebt geboekt. Maar het komt wel voor, en niet altijd geeft de betreffende vliegmaatschappij je dan de service of compensatie waar je recht op hebt. Wat zijn de regels?

Lees verder

5 tips voor een succesvolle winterwandeling

5 tips voor een succesvolle winterwandeling

Winterwandelen groeit aan populariteit, zeker nu skigebieden meer en meer winterwandelroutes uitzetten. Dit met het doel je even weg te voeren van de drukke pistes. Zo kun je genieten van de rust en de stilte van een winters natuurlandschap, terwijl de sneeuw zachtjes onder je voeten knarst. Met deze tips maak je van een winterwandeling een succes.

Lees verder

Tips voor een kampeervakantie

Tips voor een kampeervakantie

Nederlanders zijn gek op kamperen en elk jaar trekken er weer veel mensen met tent, vouwwagen, caravan of camper de wijde wereld in voor het vrije vakantiegevoel. Lekker in de buitenlucht, op één plek, of juist rondtrekken. De een is gelukkig in een simpel tentje, de ander kiest voor een kant-en-klare accommodatie op een camping

Lees verder