Sleeën, wellness en shoppen

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cavaglia
Cavaglia
Natuurlijk sporen we niet alleen door Graubünden, maar stappen geregeld ook uit de trein! Er is immers genoeg genoeg te zien en te doen in dit Zwitserse kanton. Je kunt allerlei prachtige en gezellige dorpjes en stadjes bezoeken en wie even actief bezig wil zijn of juist wat onstpannen heeft ook keus genoeg: van sneeuwschoenwandelen tot sleeën, en van shoppen tot dobberen in een buitenzwembad met de bergen als uitzicht.

 

 

Suizend onder een werelderfgoed door

Albulapas
Albulapas
Sleetje rijden kan in Bergün waar in de winter de beroemdste sleebaan van de Alpen ligt: de afgesloten Albulapas. Het dorpje ligt op bijna 1400 meter maar voor het begin van de sleebaan moet je met de trein nog een stukje naar boven. Die tocht is al zeer bezienswaardig: je rijdt met de trein over een viaduct heen dat niet voor niets op de lijst van Unesco werelderfgoederen staat. Leuk: tijdens de afdaling met de slee ga je onder dit viaduct door. In totaal is de sleebaan zo'n 6 kilometer. Het is al donker als we bij de baan aankomen. Voor de afdaling is dat geen probleem want het parcours zelf is goed verlicht. Ondanks het late uur is het druk: een schoolklas komt joelend bij de finish...stoere jongeren naderen met een bloedvaart het eind van het parcours. De toeschouwers moeten af en toe een sprong opzij maken om de snel naar beneden zoevende slees te ontwijken. De sleebaan is daarom zowel voor kijkers als glijders een speciaculaire belevenis.

 

Relaxen aan de voet van de berg

Zwembad Engadin
Zwembad Engadin
De Rijn ontspringt in Graubünden. Maar dat is niet het enige water in dit gebied. Er zijn tientallen bergmeren waar je in kunt zwemmen en in het gebied ontspringen zo'n 20 geneeskrachtige bronnen.  Geneeskrachtig water wordt ook gebruikt in het sauna- en zwembadcomplex in Engadin Bad Scuol.  In 1876 werd hier het eerste hotel van de regio gebouwd en nu, vele verbouwingen en hotels later is de spa via een lange interne tunnel vanuit een aantal hotels te bereiken.  Ook de spa heeft een ingrijpende verandering ondergaan. De oude spa was aan vervanging toe en is op verzoek van de bewoners van Engadin in 1993 herbouwd op de huidige locatie. Kosten van het hele project: 50 miljoen Zwitserse Franken. Maar de investering was succesvol. Was het gebied bij skiërs al populair, door de spa en andere soorten wellness trekken er nog eens extra Zwitsers, Italianen en Duitsers naar het pittoreske dorp. Zwemmen in het buitenzwembad, gevuld met water uit een van de 20 bronnen...het is een bijzondere ervaring. Leunend op de rand van het bad heb je aan een kant een prachtig uitzicht op de bergen terwijl je aan de andere kant de kerk en wat huizen van Engadin ziet. Het is bijna surrealistisch om zo letterlijk midden in het dorp te zwemmen. Het water dat uit de grond komt is 6 tot 8 graden en wordt verwarmd naar 34 graden waardoor je het hele jaar door gewoon buiten kunt zwemmen.

Outletshopping

Alpenvillage
Alpenvillage
Voor een paar uurtjes outletshoppen moet je uitstappen op het station van Landquart. Naast het station vind je de Alpenrhein Outlet Village waar vooral veel Zwiterse merken verkocht worden. Echt heel veel goedkoper dan in Nederland is het misschien niet maar ook al heb je geen spulletjes nodig, de winkeltjes waar je de 'enige echte' Zwitserse chocolade kunt kopen zijn zeker de moeite waard.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder