Met champagne de Grand Canyon in

0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Helicopter
Helicopter
Zoals ik in een eerder blog al schreef hebben we de Grand Canyon overgeslagen. Dat was een moeilijk besluit, maar het werd verzacht door het vooruitzicht dat we, na onze renewal, een helikoptervlucht zouden gaan maken met een landing in de Grand Canyon voor een champagnelunch. Kijk, daar spring je toch een gat voor in de lucht...

 

En zo gebeurt het. Nadat we terug zijn van onze renewal, onder begeleiding van Elvis, kleden we ons om voor deze ‘huwelijksreis’. Weer rijdt een limousine voor. Een zwarte dit keer, die ons naar de basis van Sundance Helicopters op het vliegveld van Las Vegas brengt. Daar checken we in. Vooraf hebben we ons gewicht al moeten opgeven. En denk je er voor het gemak (of het mooie) een kilootje of wat af te kunnen snoepen? Dat is zinloos. Je moet op de balie keurig op de weegschaal gaan staan. En dat gewicht telt!
Wanneer iedereen is gewogen, ingecheckt en voorzien van het nummer van de helikopter waarin je zult vliegen krijgen we in de wachtruimte een video te zien over de gang van zaken. De scene waarin uitgelegd wordt dat het niet is toegestaan om de deur te openen tijdens de vlucht zorgt voor gegrinnik bij de wachtenden.

Nummer 66
Lake MeadDan komen de piloten ons halen voor het tochtje in een van de rode helikopters. Een van de machines staat helemaal achteraan. Nummer 66. Jawel, ons nummer. Heel toevallig is 66 ook het aantal dagen van onze roadtrip, dus dat moet wel goed gaan. De piloot lacht als hij zegt dat de collega die de helikopter daar helemaal achteraan heeft neergezet, waarschijnlijk zijn bril niet ophad. Omdat we boven water zullen vliegen krijgen we een gordel om waarin een reddingsvest zit. “Voor als jullie favoriete helikoptermaatschappij jullie favoriete cruisemaatschappij wordt”, grapt hij.

Grand Canyon
Grand Canyon
Als we alle zes zijn ingestapt, de veiligheidsgordel om hebben en onze koptelefoon op, start hij de helikopter. Die koptelefoons zijn geen overbodige luxe: de rotor maakt een enorm kabaal, dus die bescherming heb je absoluut nodig. Wanneer de piloot de helikopter langzaam laat stijgen lijkt het wel of hij met een joystick een computerspelletje speelt. Dan gaan we echt vliegen. Het is mijn eerste keer in een helikopter en het is geweldig. Het lijkt alsof we heel traag door de lucht balanceren maar als ik naar beneden kijk zie ik de stad snel onder ons wegschieten. 45 minuten lang genieten we van de wisselende uitzichten: Las Vegas, de vlakte, de bergen, de Hooverdam, Lake Mead en dan…de Grand Canyon. Imposant doemen de bergen voor ons op. De hoge toppen lijken de helikopters te lokken en op te slokken. Hoe nietig zijn we!

Lunchen op het plateau

Picknick in Grand Canyon
Picknick in Grand Canyon
We maken een mooie, zachte landing en als de piloot de deur opent kunnen we er uit. En waar kun je anders heenlopen dan naar de rand van het plateau. Onder ons doorklieft de Coloradorivier de bergketens. Om ons heen zijn de bergen, in allerlei vormen en kleuren. We maken foto’s, foto’s en nog eens foto’s en vergeten bijna aan te schuiven aan de picknicktafel, waar gezellig uitziende en leuk gevulde picknickmandjes op ons wachten. Het glaasje champagne maakt de belevenis nog eens extra feestelijk.  


Kers op de taart

Boven de strip
boven de strip
Na een half uurtje is het tijd voor de vlucht terug via een andere route, net zo indrukwekkend en afwisselend als de heenweg. Als kers op de taart vliegen we nog even over ‘De Strip’. De zon is inmiddels ondergegaan en onder ons flonkeren de lichtjes van een stad die, net als New York, nooit slaapt.

Terug op de basis zijn we een zeer bijzondere ervaring rijker. We stappen weer in de limousine voor de terugreis naar het hotel. En wanneer ik de volgende dag rode helikopters boven de stad zie vliegen ben ik een klein beetje jaloers. Ik wil nog een keer!

Met dank aan Sundance Helicopters 

 
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië
Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder