I do. Met een traan, maar vooral veel lach

2.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Trouwboeket
Trouwboeket
Las Vegas is natuurlijk een ‘must’ tijdens onze roadtrip door de VS. Ruim een week geleden waren we er al in de buurt en na een omzwerving door Californië komen we er 30 oktober weer aan. Dat had een reden: we hebben er dat weekend onze renewal gepland. En die huwelijksbeloften hebben we inderdaad overgedaan. Het was een ontroerende ervaring waarbij we veel gelachen hebben.

 

 

 

Aanzoek aan of voor de ghostbride?

Aanzoek
Aanzoek

Dat lachen begint eigenlijk al net voor we in Vegas aankomen. We bezoeken een ghosttown waar een ‘ghostbride’ elegant op een balustrade gedrapeerd zit. Daar knielt, na bijna 20 jaar huwelijk, mijn echtgenoot voor me neer en vraagt of ik met hem wil hertrouwen!  Wat kun je dan anders doen dan ‘ja’ zeggen en de eerste de beste voorbijganger vragen een foto te maken van dit moment. Dat je net  een gifgroen jasje aanhebt en je haar verwaaid om je gezicht hangt neem je in zo’n geval gewoon voor lief.

Plan B

Lachen in de limo
Lachen in de limo
En dan is het zaterdag 2 november. We stappen, samen met mijn broer die speciaal voor de gelegenheid is overgekomen, in een witte limousine die ons naar de Special Memory Wedding Chapel brengt.  Ik, gekleed in een stemmig zwart kanten topje met auberginekleurige broek. Was dat de outfit die ik in gedachten had? Nee natuurlijk niet. Speciaal voor de gelegenheid had ik een geweldig zwart jurkje in een koffer gestopt en dat in de camper keurig op een hangertje gehangen.  Wanneer we na 2 dagen op een camping in Vegas een koffer pakken omdat we 3 nachten in een hotel gaan slapen blijkt dat ik de schoenen, die ik onder dit schitterende jurkje zou dragen, niet heb meegenomen. En sandalen of gymschoenen onder een little black dress ziet er heel vreemd uit. Dus, schakelen we, zoals we deze reis de hele tijd al doen, naadloos over op plan B. De bruid gaat in broek en topje.

Evis geeft bruid weg

Elvis en me
Elvis en me
Aangekomen bij de kapel worden we hartelijk ontvangen. Ik krijg de prachtige rode rozen die ik vooraf heb uitgezocht  –want die zouden leuk kleuren bij het zwarte jurkje - en dan…zien we Elvis. Althans, we zien een aardige jongeman in een wat loszittend ‘strak’ pak, met foute bril en een soort van zwarte kuif. We durven elkaar niet aan te kijken, bang dat we in lachen uitbarsten.  Dan komt de pastor van de kapel ons halen. Ze vraagt of ik weggegeven wil worden door Elvis. Uiteraard wil ik dat. Man en broer wachten binnen als ik aan de arm van mijn jonge Elvis binnenschrijdt.



Reddend dansje

Kiss
Kiss
De pastor steekt een ontroerend verhaal af over de liefde, de romantiek en het feit dat we na 20 jaar nog steeds zoveel om elkaar geven dat we onze trouwbelofte willen overdoen. We kijken elkaar aan en gaan in gedachten terug naar dat moment van toen. Ja. We willen zeker onze liefde nog een keer bevestigen. Dan doorbreekt Elvis het emotionele moment met het liedje ‘Teddybear’. We schieten in de lach en als hij vraagt om samen te dansen zijn we blij met de gelegenheid die we zo krijgen om dicht tegen elkaar aan een lachstuip te onderdrukken. ‘Teddybear’, hoe verzint hij het. Je zou eerder denken aan ‘Love me tender’. Uitgedanst nemen we onze plek weer in en de pastor vraagt of we ringen willen uitwisselen. Dat willen we wel. Speciaal voor de gelegenheid hebben  we ‘moodringen’ gekocht met ‘Las Vegas’ erop. We zijn immers in the mood én in Las Vegas.
De pastor vraagt om de trouwbelofte te herhalen terwijl we elkaar de ringen omdoen. Met  net zoveel overtuiging als toen zeggen we alle twee ‘I DO’ en de kus die we elkaar geven is een bevestiging hiervan. Waren de kinderen hier maar bij...

Emoties in de kiem gesmoord
Gelukkig is daar Elvis weer om emoties in de kiem te smoren. Uitbundig zet hij het lied ‘Viva Las Vegas’ in en houdt de microfoon onder onze neus. Met zijn drietjes moeten we meezingen en dansen. Hoppa, een nieuwe band is geboren. Nu kunnen we gelukkig wel uitbundig lachen.

Dan is Elvis klaar. En wij ook. We nemen de  felicitaties van de medewerkers en ons huwelijkscertificaat in ontvangst. Buiten maakt de fotograaf nog wat foto’s en dan rijdt de witte limousine weer voor en is de plechtigheid voorbij. Het is inderdaad een speciale herinnering in een bijzondere weddingchapel. We hebben bijgetekend voor nog eens 20 jaar. Met een traan, maar vooral veel lach. En een bijzondere ‘huwelijksreis’ in het vooruitzicht: een helicoptertocht over de Grand Canyon met afdaling in de Canyon én champagnelunch...

Met dank aan 'A Special Memory Wedding Chapel Las Vegas' en Nettravelassociates.com

 

Reacties  

 
#1 Annemariek 05-11-2013 19:12
Wat een geweldig verhaal. Ik heb zitten gieren toen ik het las, maar voelde ook de emotie. Wat maken jullie gekke en leuke dingen mee.
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
#2 Gaby 05-11-2013 19:13
heb het net aan mijn man laten lezen om hem op een idee te brengen. Leuk geschreven!
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
#3 Rita 16-11-2013 01:38
Ik kreeg geen melding van je blogs en kom er nu pas achter dat ze er zijn! Ik heb ze allemaal achter elkaar gelezen! Wat een prachtige reis en wat een hilarische bruiloft ;)
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder