Tips voor 'different roads'

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Pass
Pass
Tijdens onze roadtrip door Amerika gooit de shutdown best wel roet in het eten. Door het sluiten van de nationale parken hebben we Yellowstone en Grand Teton al gemist. Maar wie je hier ook spreekt, ongeacht welke politieke voorkeur men heeft, en die vertellen ze je direct, de Amerikanen blijken het absoluut niet eens te zijn met de gang van zaken. Ze vinden het belachelijk dat nationale parken gesloten zijn. “We schamen ons dood. Parken dichtgooien. Wat moet de rest van de wereld wel van ons denken”.

Het is niet moeilijk om in gesprek te raken met Amerikanen. Wij vinden ze erg toegankelijk en geïnteresseerd in ons doen en laten en vinden het prachtig dat je helemaal uit Europa komt. Zodra we ergens zijn, al is het in een restaurant, wordt gevraagd waar we vandaan komen en wat we gaan doen. Bij ons relaas over ‘parkentocht’ en ‘shutdown’ beginnen ze allemaal direct hun excuses te maken. Alsof ze er iets aan kunnen doen. Dat willen ze wel, en daarom dragen ze dan ook direct alternatieven aan van dingen die we ‘zeker moeten bezoeken’. Zo stonden we van de week op de camping in Salt Lake City. Heel handig: er rijdt een gratis shuttlebusje van de camping naar de stad. Je hoeft alleen maar even bij de receptie aan te geven dat je mee wilt en zij bellen het busje om je op te halen.

Hierheen, daarheen

Zo gezegd, zo gedaan. Maar na 10 minuten nog geen busje. ‘Laten we nog even wachten’, zegt mijn veel geduldiger wederhelft. Na nog eens 5 minuten slaat de twijfel toch toe. “Ze zal toch wel gebeld hebben?”. Nee. Dat had ze niet. Onder duizend excuses brengt ze ons wel even met de auto naar het centrum. Service with a smile, en met tips voor ons uitje in de stad.

Terug nemen we wel het busje. De chauffeur en zijn vrouw, want gezellig met zijn tweetjes, vragen ons het hemd van het lijf en geven ons spontaan tips voor de omgeving. Park City is een van de tips en we besluiten om er de volgende dag heen te gaan. Het blijkt een erg leuk historisch stadje met een interessant museum en veel galeries. Wanneer we een van de galeries binnengaan wordt ons weer gevraagd waar we vandaan komen, en wat we gaan doen. De galeriehoudsters geeft ons de tip om over de Guardsmans Pass terug te gaan naar Salt Lake City. “Very scenic”. En, o ja, we gaan naar Moab begrijpt ze. Nou, dan heeft ze ook nog wat leuke alternatieven voor als het nationale park Arches nog gesloten is.

Nog een ontdekking

We rijden de pas en het is inderdaad een fantastische route. We klimmen tot ongeveer 3 kilometer, rijden langs besneeuwde bermen, kijken neer op de prachtige herfstkleuren in het dal en komen via deze pittoreske weg terug op de snelweg richting camping.
De volgende dag rijden we, na een overnachting in een State Park (die zijn wel open), door naar Moab. En daar zijn we nu. Met alle tips om ‘hierheen en daarheen ‘te gaan. En ja, Arches is nog gesloten, dus we gaan ze allemaal uitproberen.

Shutdown of niet, we ontdekken op onze ‘different roads’ zeker mooie dingen. We reizen door een deels niet functionerend land en laten ons op onze route leiden door haar zeer behulpzame inwoners. Ook dat is een echte ontdekking!

Songs from the road: Joe Cocker, Different roads

Reacties  

 
#1 Paul Wennekes 11-10-2013 07:47
Wat een reis!! Geniet!!
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
#2 Melané Fahner 12-10-2013 10:40
Je geeft, met je alternatieven, nou net dat zetje om weer terug te gaan. Wij hebben de parken wel gezien maaar dat andere AMerika, dat is toch ook héél a...okkelijk! We genieten mee...
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder