Onbereikbaar onder de sterrenhemel

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hotsprings
Hotsprings
We zijn vandaag, vrijdag 4 oktober, precies een week onderweg. Van een regenachtig Seattle, via een regenachtig Vancouver zijn we, met diverse tussenstops, nu aangekomen in Miracle Springs langs de Scenic 1000 hotsprings route 30 richting… ja, dat weten we dus nog niet. Want een aantal dingen is op dit moment onbereikbaar.

Plat
Zoals iedereen wel weet ligt vanaf dinsdag alles van de Amerikaanse overheid helemaal plat. De ambtenaren werken niet en, voor ons relevanter, alle nationale parken zijn simpelweg dicht. Wel te bereiken, maar onbereikbaar. Dat gooit nogal wat roet in het eten. Gelukkig zijn we flexibel en kijken per dag wat er in de omgeving, waar we op dat moment zijn, te doen is. En dat is best heel wat. Zo ontdekten we een scenic route rond Boise. Huppa de bergen in. Grote hoogte bereiken. Grappige dorpjes tegenkomen waar we zomaar op een ontzettend grappig winkeltje stuiten en een paar erg suffe, maar onweerstaanbare poppetjes hebben gekocht.

Inderdaad, de uitzichten zijn prachtig. De road is scenic. De weg is van ons. Zo’n dag geeft je precies wat je zoekt en waar de roadtrip om begonnen is. We want more…

Op zoek naar vriesloos
Wat we niet meer willen is de kou. Omdat het té koud is voor de tijd van het jaar betekent dit dat we steeds moeten proberen uit te vinden of het op de plek waar we zijn, misschien gaat vriezen. Want de camper is heerlijk, maar niet vriesklaar, zal ik maar zeggen. En dat is ook niet zo maar even te regelen. Tot nu toe is het gelukt om een vorstvrije plek te vinden om te overnachten. Maar het wordt steeds moeilijker. Gelukkig is daar internet. Tot nu. Want we zijn nu op een camping aangekomen waar dus wel hot springs zijn, maar verder totaal geen internet, telefoon of wat dan ook. Totaal onbereikbaar zijn we. Vragen of het misschien gaat vriezen levert een ‘maybe’ op. Want net zoals niemand weet wanneer de Amerikaanse overheid weer opstart, weet niemand precies of, en hoeveel graden, het dan gaat vriezen. Want het is, indeed, ‘veel te koud’ voor de tijd van het jaar.

Warmer weer: onbereikbaar. Yellowstone National Park: onbereikbaar. Wij op dit moment: onbereikbaar. Voor velen ideaal. Voor mij even slikken. Want ik wil altijd toch een draadje met het thuisfront hebben. En natuurlijk opzoeken of het misschien gaat vriezen.

Maar één ding hebben we op dit moment zonder enige beperking onder handbereik: hot springs! Die bevriezen zeker niet en daar gaan we dan nu maar lekker in!  Poedelen in de warme zwembaden en de avond afsluiten in een privébad waar we onder een flonkerende sterrenhemel bedenken dat het leven toch best mooi is. 
En de rest… dat hebben we nu even niet in de hand.

Songs from the road:
Rolling Stones: “Off the Hook”

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder