Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

...

Doe mee en win!

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.{jcomments on}

...

Duurzaam reizen blijft de trend

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

...

Win een boek vol van/over geluk

Last minute op avontuur: naar Azerbeidzjan

Een kleine week op ontdekking waar Oost-Europa en West-Azië elkaar treffen? Het kan nog deze maand tijdens de trip naar Azerbeidzjan, die is opgezet door Caspian International Travel uit Amsterdam. Van 22 tot 28 november 2021 is er een reis naar het grootste land van de Kaukasus, waarbij de hoofdstad Bakoe en Unesco-werelderfgoed een voorname rol innemen.

...

Ontdekkingsreis langs werelderfgoed

Luik is Europa’s Kersthoofdstad van 2018

De kerstmarkt van Luik is de grootste en oudste van België. Al meer dan 30 jaar strijkt het Village de Noël of Kerstdorp met liefst 200 chalets neer in het hart van de stad. Volgens officiële cijfers trekt de markt jaarlijks twee miljoen bezoekers. Dit jaar is de stad Luik uitgeroepen tot Europese Kersthoofdstad, in de categorie steden met meer dan 100.000 inwoners. Een mooie aanleiding deze veelzijdige, unieke en gezellige kerststad te ontdekken. De kerstmarkt is er van vrijdag 30 november tot zondag 30 december.{jcomments on}

...

Luik als mooie citytrip

Opnieuw twee vakantiebeurzen voor bijzondere reizen

Het nieuwe jaar beginnen met het ontdekken van nieuwe vakantiebestemmingen? Dat kan tijdens de zevende editie van de Vakantiebeurs voor bijzondere reizen in Amsterdam, die zaterdag 6 en zondag 7 januari 2018 wordt gehouden in de Beurs van Berlage. Zo’n 200 gespecialiseerde touroperators adviseren bezoekers over maatwerkreizen naar bestemmingen als Cuba (foto), Noord-Korea, Antarctica, Peru of Tibet.

...

Nieuw: bijzonder outdoor

Duitsland telt dit jaar meer dan 2500 kerstmarkten

Kerstmarkten duiken inmiddels wereldwijd op, maar voor het origineel moet je toch echt in Duitsland zijn. Eind november gaan er in het land meer dan 2500 kerstmarkten open. Je hebt ze in alle uitvoeringen: van traditioneel tot extravagant en van vegan tot frivool. Jaarlijks trekken de kerstmarkten miljoenen bezoekers, die naar schatting 50 miljoen liter Glühwein consumeren… Alleen al de hoofdstad Berlijn komen 60 markten te staan, waarbij de Christmas Garden in de Botanische Garten een echte aanrader is.

...

Raadhuis wordt adventskalender

Toeristen omgekomen bij vliegtuigcrash Tanzania

Tien toeristen en een piloot zijn in het noorden van Tanzania verongelukt, toen hun vliegtuig neerstortte in de Ngorongoro-krater. De groep was op weg van de stad Arusha naar het nationaal park Serengeti, toen de Cessna door nog onbekende oorzaak tegen de grond sloeg. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekendgemaakt.

...

Drama op ingestorte vulkaankegel

Olifant doodt Nederlandse man en Belgische vrouw in Zambia

Twee toeristen uit Nederland en België zijn in een natuurpark in Zambia gedood door een olifant. De Nederlandse man van 64 jaar en de vrouw van 57 werden volgens lokale media vertrapt toen ze het dier van dichtbij wilden fotograferen, schrijft de NOS.

...

Getuige spreekt van plotselinge aanval

Win een gezonde vakantie in de Ammergauer Alpen!

Rust en ontspanning: welkom in de Vakantieregio Ammergauer Alpen in Beieren, midden in het op een na grootste beschermde natuurgebied van Duitsland. Waar hoogveen met dennen, kruidige weiden en schone lucht de garantie vormen voor een mentaal evenwicht en gezond welbevinden. Of je nu gaat voor de rust, de culturele bezienswaardigheden of wandelen in de natuur, de Ammergauer Alpen staan garant voor een heerlijke vakantie.

...

Pak deze buitenkans!

Voorpret op de Vakantiebeurs: win entreekaarten

De Jaarbeurs in Utrecht wordt van woensdag 10 tot en met zondag 14 januari 2018 weer omgetoverd  tot het grootste vakantiewalhalla van Nederland. Vakantievoorpret is het thema van deze beurs waar je je zintuigen kunt prikkelen met vertrouwde en nieuwe activiteiten. Toch begint de voorpret al op Puur op reis. Niet alleen met onze reisverhalen, maar ook omdat je kaarten kunt winnen voor de Vakantiebeurs.

...

Lees meer

Vakantiebeurs 2017 Lezersactie: win entreekaarten

Nog even en dan is het tijd voor de Vakantiebeurs.Tussen 11 en 15 januari 2017 barst in de Jaarbeurs in Utrecht het grootste vakantie-evenement van Europa los en daar kan jij bij zijn. We hebben inmiddels de vrijkaarten weggegeven, maar je kunt nog wel entreekaarten kopen met leuke korting!

...

De wereld in één dag

Miljoen Nederlanders op de ski’s

Volgens de jongste berekeningen van reisbureaus en de Nederlandse Ski Vereniging gaan komende winter een miljoen Nederlanders op wintersport in de Alpen. Dat betekent een groei van 50.000 ten opzichte van vorig seizoen.

...

Mits er voldoende sneeuw valt...

Nederlandse skiër komt om door lawine in Tirol

Sneeuw in de Alpen Een lawine in Tirol heeft vanmiddag het leven gekost aan een Nederlandse skiër. De 22-jarige man uit 's-Gravenzande werd in Obergurgl met negen mede-skiërs op een hoogte van 3000 meter door de rollende sneeuwmassa verrast. Een 40-jarige Brit raakte levensgevaarlijk gewond. Hij is zondag in een ziekenhuis in Oostenrijk aan zijn verwondingen overleden.

...

Slecht zicht

Airbus ramt passagiersbrug op Schiphol

Botsing op Schiphol @Puur op reisEen taxiënde Airbus A340 is op Schiphol tot stilstand gekomen tegen een passagiersbrug van een gate. Bij de botsing, gistermiddag, raakte de motor van het vliegtuig de brug. Er was alleen sprake van materiële schade.

...

Passagiers pas vandaag op reis

Strengere veiligheidsmaatregelen Duitse kerstmarkten

De veiligheidsmaatregelen op de Duitse kerstmarkten zullen wegens de aanhoudende terreurdreiging in sommige steden nog strenger zijn dan vorig jaar. De populaire evenementen werden toen zwaar overschaduwd door de aanslagen in Parijs op 13 november. {jcomments on}

...

Rugzakverbod in Berlijn

Negen dagen lang kerstshoppen in centrum van Den Haag

Voor kerstmarkten naar Duitsland? Zeker. Maar ook dichter bij huis kun je de kerstsfeer proeven. Zoals in Den Haag, waar het centrum van donderdag 15 tot en met vrijdag 23 december volledig in het teken van de Royal Christmas Fair staat. Deze derde editie van de meerdaagse kerstmarkt is dit jaar te vinden op het historische Lange Voorhout en duurt een dag langer dan de voorgaande edities. 

...

Van alles te doen

Luchtbrug om toeristen in Nieuw-Zeeland te bevrijden

Aardbeving Nieuw-Zeeland@twitterOp het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is de reddingsoperatie begonnen van honderden bewoners en toeristen. Die zitten vast in de kustplaats Kaikoura, dat door de zware aardbeving van zondag volledig van de buitenwereld is afgesloten. Onder de toeristen zijn naar verluidt ook 60 Nederlanders.

...

Toegangsweg is geblokkeerd

Weer protest in Venetië tegen toeristenstroom

Venetië @Puur op reisInwoners van Venetië hebben gisteren opnieuw geprotesteerd voor het leefbaar houden van hun stad. Honderden betogers droegen lege koffers met zich mee, symbolisch voor het vertrek van steeds meer inwoners naar elders in Italië. Inmiddels komen jaarlijks meer dan 20 miljoen toeristen naar Venetië. Die maken de stad niet alleen druk, maar hebben er ook voor gezorgd dat de prijzen enorm zijn gestegen. In september liep de bevolking al te hoop tegen de vele cruiseschepen, die Venetië momenteel aandoen.{jcomments on}

...

'Venexodus dreigt'

Terreur doet toerisme naar Parijs slinken

Louvre, Parijs De aanslagen in november 2015 hebben Parijs tot een stad gemaakt, die je voorlopig maar beter kunt mijden. Dat standpunt huldigen kennelijk nogal wat toeristen, want de Franse hoofdstad heeft sindsdien 1,5 miljoen mensen minder getrokken dan normaal, zo blijkt uit deze week bekendgemaakte cijfers. Zonder het Europees kampioenschap voetbal zou die daling wellicht nog veel groter zijn geweest. 

...

Meer beveiligingscamera's

De wereld van Sawadee is te zien in Utrecht

Birma @SawadeeEen lezing van schrijfster/columniste Aaf Brandt Corstius, een workshop reis- en portretfotografie, een wijnproeverij, plus een informatiemarkt en veel presentaties. Reisorganisatie Sawadee biedt belangstellenden zondag 27 november een inkijkje in haar avontuurlijke wereld. Het reisevent wordt gehouden in DeFabrique in Utrecht. Aanmelden kan op de website.

...

Reisplannen voor 2017 bespreken

Toeristisch topjaar voor Griekenland

Griekenland @toerisme GriekenlandGriekenland heeft toeristisch gezien een topzomer achter de rug. De onrust in andere landen langs de Middellandse Zee was voor veel toeristen aanleiding om voor een vakantie in Griekenland te kiezen. De zomermaanden van 2016 waren ‘de beste ooit voor de toeristensector’, aldus de Griekse staatssecretaris voor Toerisme.

...

Groei van 7 procent

Utrecht viert de winter

'Winter Utrecht'@toerisme utrechtUtrecht staat vanaf zaterdag 5 november tien weken in het teken van de winter. De kleurrijke parade van morgen is het startschot voor de vijfde editie van ‘Winter Utrecht’, een festijn vol winterevenementen. Tien weken lang, vanaf Sint Maarten tot en met de Nieuwjaarsduik op 15 januari 2017, is de stad het decor van meer dan 100 winterse evenementen en activiteiten.

...

Winterfest en meer

Bejaarde Brit beboet voor valse bommelding op Schiphol

SchipholEen 70-jarige Brit is gisteravond op Schiphol beboet met 250 euro, nadat hij op de luchthaven enkele keren had geroepen een bom bij zich te hebben. Uit onderzoek van zijn bagage bleek het om een valse melding te gaan.{jcomments on}

...

Arrestatie in vertrekhal

Toerist blijft weken in leven in jungle van Maleisië

Gunung Mulu Maleisië@youtubeIn de jungle van Oost-Maleisië is een Australische toerist teruggevonden, die er sinds 20 oktober werd vermist. De 26-jarige Andrew James Gaskell was die dag alleen naar het nationaal park Gunung Mulu gegaan, maar keerde niet terug. Een vriend sloeg hierop alarm, waarop een intensieve zoektocht werd opgezet.

...

Reddend signaal naar helikopter

Plopsaland bereikt 15 miljoen bezoekers

Puur op reis: Plopsaland voorbij 15 miljoen bezoekersPlopsaland De Panne heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Het Belgische pretpark, dat dit jaar de 15de verjaardag viert, onthaalde feestelijk de 15 miljoenste bezoeker. De gelukkige was de 5-jarige Trixie Roelens uit Brugge. Zij kwam nietsvermoedend naar het park met haar moeder Maureen, vader Philip en broertje Seppe. Het gezin kreeg van enkele Zwarte Pieten een omvangrijk cadeaupakket.

...

Vernieuwingen

Reiziger smokkelt vogels in medicijndoosjes

Een reiziger afkomstig uit Suriname is op Schiphol bekeurd vanwege dierenkwelling. De man probeerde deze week vijf beschermde vogels ons land binnen te smokkelen, door de dieren te verpakken in enkele medicijndoosjes in zijn handbagage.

...

In quarantaine

Monument MH17 komt bij Schiphol

Puur op reis: bloemen op Schiphol na ramp MH17Het nationale herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de MH17-ramp komt op Schiphol, meldt de NOS. In een rondvraag van de Stichting Vliegramp MH17 heeft meer dan de helft van de nabestaanden een voorkeur voor deze plek uitgesproken. De nabestaanden konden de afgelopen weken uit drie locaties kiezen: Eindhoven, de ambassadewijk in Den Haag of Schiphol. {jcomments on}

...

Onthulling in 2017

TUI laat Sharm el-Sheikh voorlopig links liggen

Puur op reis: Sharm el-Sheikh uit de gratieTUI Nederland biedt tot en met 31 maart volgend jaar geen reizen aan naar Sharm el-Sheikh. Het aantal boekingen naar de Egyptische badplaats is zo sterk teruggelopen, dat het voor de reisorganisatie niet rendabel is om op deze bestemming te vliegen. Vanuit Sharm el-Sheikh vertrok zaterdag 31 oktober de Russische Airbus A321 met 224 inzittenden, die kort erna door een terreurdaad boven de Sinaï explodeerde.{jcomments on}

...

Kosteloos omboeken

Snowboarden met Sauerbreij in Fins Lapland

Puur op reis: Met Nicolien Sauerbreij naar Fins Lapland

Naar het beste skioord van Finland met Nederlands succesvolste snowboardster? Dat kan! Nicolien Sauerbreij begeleidt van 14 tot en met 18 februari 2016 een speciale reis  naar Ruka, de bekroonde wintersportplaats in de ruige wildernis van Fins Lapland nabij de grens met Rusland. De topsportster geeft er vier ochtenden clinics, aan beginnende en gevorderde snowboarders. ’s Middags bestaat de gelegenheid met haar een afdaling te maken.

...

Unieke 5-daagse trip

Ook interessant...

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Stedentrips zijn en blijven populair want steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder