Smakelijk kijken in Amsterdam
Voor het eerst kun je als bezoeker een kijkje nemen achter de schermen van een aantal Amsterdamse toprestaurants. Wil je weten hoe je biefstuk wordt klaargemaakt, welke ingrediënten in de salade zitten en wat het geheim van een perfecte bavarois is? Je ziet, hoort, ruikt én proeft het tijdens de Restaurant Open Dagen op 28 en 29 mei.
Van 12 tot 5 uur ’s middags ontvangt de restauranteigenaar je met een heerlijke amuse. Je kunt de koks op de vingers kijken en aan de aanwezige chef-kok al je vragen stellen. Een entreebewijs kost € 10,-- en daarmee kun je terecht in elk deelnemend restaurant. De amuse is inbegrepen. Smaakt deze dag bij voorbaat al naar méér dan kun je ook reserveren voor de extra activiteiten van de restaurants, zoals kookworkshops, proeverijen en diverse demonstraties. De lijst van deelnemende restaurants vind je hier. Zin in een weekendje culinair Amsterdam?
Heb je zelf een 'lekkerste adresje'? Laat het ons weten!