De smaak van vliegtuigeten
Hoe een vliegtuigmaaltijd smaakt ligt eigenlijk niet aan de kookkunsten van de kok. De omstandigheden waarin je de maaltijd eet is namelijk bepalend voor wat je proeft. Op grote hoogte veranderen de smaakpapillen en kunnen ze tot 30 procent minder zout, en tot 20 procent minder zoet proeven. Kruiden proef je zelfs helemaal niet meer. Het enige dat overblijft zijn de bittere en zure smaken.
Tentoonstelling vliegtuigservies
Naast de proeverij is er een tentoonstelling over de historie van vliegtuigservies. Er is nogal wat veranderd sinds de beginjaren van het vliegen. Toen werd er nog echt in het vliegtuig gekookt en kreeg je je eten geserveerd op porseleinen servies. Vandaag de dag worden de maaltijden in ovens opgewarmd en krijgen de passagiers het opgediend in kunststof of aluminium schaaltjes.
Tijdens de Paasdagen is de Aviodrome iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor deelname aan de proeverij hoef je slechts de normale entreeprijs te betalen.