Duur slapen in Brazilië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

koffer
koffer
In Brazilië ben je duur uit als je in een hotelkamer wilt overnachten. Het land staat op de eerste plaats als het gaat om de hoogste hotelkamerprijs ter wereld. Voor een kamer was je in 2010 gemiddeld € 145,-- per nacht kwijt. Dat is 17 procent meer dan een overnachting in 2009 kostte, zo blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. Brazilië wordt op de voet gevolgd door Zwitserland en Israël, met gemiddelde hotelprijzen van respectievelijk € 140,-- en € 138,-- per nacht.Lees het artikel en vertel ons wat jouw duurste of juist goedkoopste hotelkamer heeft gekost en waar dat was. Misschien krijgen we zo wel onze 'Puur top 10'!

De Verenigde Arabische Emiraten, in 2009 toch het duurste land ter wereld, zakte naar een zesde positie op de lijst. Door economische problemen daalde de gemiddelde hotelkamerprijs er met 12 procent tot € 124,-- per nacht. IJsland kende de grootste daling. Door de aswolk en financiële crisis kon je in 2010 16 procent goedkoper slapen dan in 2009.

Grote sprongen
De grootste prijsstijging is te zien in Singapore waar je voor een nachtje slapen in 2010 gemiddeld € 129,-- kwijt was ten opzichte van € 105,-- in 2009. De opening van een reeks nieuwe hotels in het topsegment leidde er tot een prijsstijging van 23 procent. Singapore bouwt een reputatie op als geschikte overstap- en verblijfsbestemming bij verre reizen. Het afgelopen jaar maakte een belangrijk deel van de Aziatisch-Pacifische regio grote sprongen. Hotelprijzen in Australië, China en Maleisië stegen met 19 procent. 
 
Zuid-Afrika werd 18 procent duurder. Dit komt voor een belangrijk deel door de wereldkampioenschappen voetbal die in het land werden georganiseerd. In Canada was de aanzienlijke prijsstijging van 12 procent voor een deel het gevolg van de Olympische Winterspelen, die in Vancouver plaatsvonden.
 
Europa
In Europa voert Zwitserland de lijst aan als duurste land. Daarna volgen Noorwegen, Kroatië, en het Verenigd Koninkrijk met prijzen van respectievelijk € 121,--, € 116,-- en € 115,--. Nederland en Italië zijn met gemiddeld € 105,-- per kamer per nacht de duurste landen in de eurozone. De hotelprijs in Nederland steeg met 5 procent, in Italië bleef de prijs gelijk.

Het goedkoopste land is Hongarije met een gemiddelde prijs van € 69,-- per kamer, in  Polen en Tsjechië ben je respectievelijk € 74,-- en
€ 77,-- kwijt voor een overnachting.
 
Top 10 duurste hotellanden 2010: 
Brazilië                                  €145,--
Zwitserland                           €140,--
Israël                                     €138,--
Singapore                             €129,--
Rusland                                €127,--
Ver. Arabische Emiraten      €124,--
Noorwegen                           €121,--
Kroatië                                   €116,--
Verenigde Staten                  €116,--
Verenigd Koninkrijk               €115,--

Wat heb jij voor je hotelkamer betaald en waar? Laat het weten.

Reacties

 
#1 Pieter 05-04-2011 14:16
Mijn duurste hotelkamer was in Milaan. Ik moest wel omdat er een congres of zo was maar ik betaalde 470 euro per nacht.
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder