Bolzano lokt levensgenieters
Als liefhebber van lekker eten en drinken moet je begin juni eigenlijk even naar Bolzano. De historische stad in Zuid-Tirol profileert zich van donderdag 2 tot en met zondag 5 juni 2011 namelijk als Bourgondisch centrum van Europa. Tijdens dit vierdaagse Genietersfestival verwerken sterrenchefs lokale producten tot hoogstaande gerechten.
De combinatie van een zacht bergklimaat en vruchtbare grond zorgen voor de nodige kwaliteitsproducten in de noordelijkste provincie van Italië. De zon schijnt er volgens deskundigen meer dan 300 dagen per jaar, wat met name goed is voor de aanwas van druiven, appels en bessen. Dergelijke producten gebruiken de topkoks voor de gerechten, die ze begin juni in het hart van Bolzano, ofwel Bozen, aanbieden. Naast proeven kun je er ook veel leren, want her en der in de stad worden geregeld kookshows gegeven. ’s Avonds verzorgen de chefs een galadiner, waarbij je topwijnen uit de regio kunt drinken.