Veilig reizen naar...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Eilat
Eilat
Langzamerhand worden de vluchten naar Egypte weer hervat. De onrusten lijken afgenomen te zijn en het leven daar gaat langzaam weer zijn gewone gangetje. Maar nu is het weer hommeles in Libië, Jemen en Bahrein en ook in Marokko is het onrustig. Waar kun je in het Midden-Oosten op dit moment wel veilig heen?


Egypte, Libanon en Tunesië: de onrusten lijken hier afgenomen te zijn.

Israël: behalve dan het al langer heersend conflict met de Palestijnen is in Israël niets te merken van de onrust in het Midden-Oosten. Bezoek Jeruzalem en Tel Aviv, ga voor een strandvakantie en zwemmen met dolfijnen naar Eilat of dobber in de Dode Zee.

Jordanië: De onrusten dateren alweer van een paar weken geleden en waren van vreedzame aard. Bezoek in Jordanië vooral Petra, Wadi Rum en neem een duik in de Rode Zee.

Oman: een rustige plek met natuur, cultuur, stranden en woestijnen waar je beslist eens geweest moet zijn.

Op dit moment is het ook veilig reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar.

15 bijzondere kerstmarkten in het buitenland

15 bijzondere kerstmarkten in het buitenland

December is de maand van de kerstmarkten, in binnen- en buitenland. In eigen land zijn uiteraard Amsterdam, Valkenburg en Dordrecht bekende toppers, maar ook net over de grens zijn er veel interessante mogelijkheden. Puur op reis zet 15 mooie evenementen in Duitsland, België, het noorden van Frankrijk en één in Hongarije op een rij.

Lees verder

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Hoe je ook reist, je beste maatje is vaak toch wel: je rugzak. Wandelaars, backpackers, maar ook tijdens een citytrip gaat je trouwe vriend overal met je mee. Je hebt er waarschijnlijk een flink bedrag voor betaald, dus je wil natuurlijk dat hij ook lang mee gaat. Hoe zorg je er voor dat je rugzak nog jaren mee op reis kan?

Lees verder

Auto huren in het buitenland? Ga op zeker!

Auto huren in het buitenland? Ga op zeker!

Een auto huren tijdens een buitenlandse vakantie is voor velen de ultieme vorm van vrijheid en flexibiliteit, bijvoorbeeld om op die manier bezienswaardigheden te bezoeken. Een kwart van de Nederlandse huurders sluit daarbij echter geen extra verzekeringen af, omdat de standaardverzekering in hun ogen prima voldoet. Maar is dat wel zo? Enkele redenen om een all-in huurauto te kiezen.

Lees verder

10 bijzondere overnachtingen op de Grand Tour of Switzerland

10 bijzondere overnachtingen op de Grand Tour of Switzerland

Een hotel, camping, B&B, appartement... het kan natuurlijk altijd. Maar in Zwitserland hebben ze ook overnachtingsplekken die 'anders dan anders' zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van slapen in een iglo? Of hangen in de Jura? Eco is mogelijk in boerderijschuurtjes en echte waaghalzen kunnen hun ogen sluiten, hangend tegen een imposante rotswand. Dat wil zeggen, als je je ogen dicht durft te doen, zo hoog boven de grond. Bekijk deze 10 bijzondere Zwitserse slaapplekken.

Lees verder

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Heerlijk een paar maanden met de camper op pad of een lange rondreis maken. Eindelijk heb je tijd om die plannen werkelijkheid te laten worden. Hoe bereid je je voor op een langere afwezigheid?

Lees verder

De vele kanten van Utrecht

De vele kanten van Utrecht

Utrecht: stad van Dick Bruna en zijn nijntje, de Domtoren, het Rietveld Schröderhuis, Museum Speelklok, winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar ook van studentencafés, restaurants in werfkelders, evenementen, wandelingen, boottochtjes over de grachten, sport. De vierde stad van Nederland kan zich in alles meten met de grote drie: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees verder