Chocola gezonder dan fruitsap
Goed nieuws voor iedereen die chocolade lekkerder vindt dan een sapje van appel of sinaasappel. Uit onderzoek van het Hershey Centre for Health & Nutrition blijkt dat cacaopoeder en pure chocolade meer antioxidanten en flavanoïden bevatten dan de meeste vruchtensappen. De stoffen beschermen tegen de vrije radicalen, die een schadelijke uitwerking hebben op ons lichaam. Onderzoekster Debra Millar verklaart in de Britse krant The Daily Telegraph dat cacaozaden beschouwd moeten worden als een soort superfruit. "Voedsel dat gemaakt is van cacaozaden, zoals cacaopoeder en chocola, kunnen we zien als supervoedsel."
De wetenschappers kwamen tot deze conclusies doordat ze bestanddelen van cacaopoeder, pure chocolade en fruitsappen analyseerden en met elkaar vergeleken. Het slechte nieuws is dat alle goede en gezonde eigenschappen van chocolade verdwijnen als de chocola wordt verwarmd, zoals bij het maken van chocoladesaus. Bonbonnetjes eten dus, en daarvoor heb je nu een dubbel goed excuus: chocolade maakt niet alleen gelukkiger, maar ook gezonder. Wellbeing in een hapklaar brokje. Wat wil je nog meer!