Chocola gezonder dan fruitsap

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

chocola
chocola
Goed nieuws voor iedereen die chocolade lekkerder vindt dan een sapje van appel of sinaasappel. Uit onderzoek van het Hershey Centre for Health & Nutrition blijkt dat cacaopoeder en pure chocolade meer antioxidanten en flavanoïden bevatten dan de meeste vruchtensappen. De stoffen beschermen tegen de vrije radicalen, die een schadelijke uitwerking hebben op ons lichaam. Onderzoekster Debra Millar verklaart in de Britse krant The Daily Telegraph dat cacaozaden beschouwd moeten worden als een soort superfruit. "Voedsel dat gemaakt is van cacaozaden, zoals cacaopoeder en chocola, kunnen we zien als supervoedsel." 

De wetenschappers kwamen tot deze conclusies doordat ze bestanddelen van cacaopoeder, pure chocolade en fruitsappen analyseerden en  met elkaar vergeleken. Het slechte nieuws is dat alle goede en gezonde eigenschappen van chocolade verdwijnen als de chocola wordt verwarmd, zoals bij het maken van chocoladesaus. Bonbonnetjes eten dus, en daarvoor heb je nu een dubbel goed excuus: chocolade maakt niet alleen gelukkiger, maar ook gezonder. Wellbeing in een hapklaar brokje. Wat wil je nog meer!

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Hoe je ook reist, je beste maatje is vaak toch wel: je rugzak. Wandelaars, backpackers, maar ook tijdens een citytrip gaat je trouwe vriend overal met je mee. Je hebt er waarschijnlijk een flink bedrag voor betaald, dus je wil natuurlijk dat hij ook lang mee gaat. Hoe zorg je er voor dat je rugzak nog jaren mee op reis kan?

Lees verder

Auto huren in het buitenland? Ga op zeker!

Auto huren in het buitenland? Ga op zeker!

Een auto huren tijdens een buitenlandse vakantie is voor velen de ultieme vorm van vrijheid en flexibiliteit, bijvoorbeeld om op die manier bezienswaardigheden te bezoeken. Een kwart van de Nederlandse huurders sluit daarbij echter geen extra verzekeringen af, omdat de standaardverzekering in hun ogen prima voldoet. Maar is dat wel zo? Enkele redenen om een all-in huurauto te kiezen.

Lees verder

10 bijzondere overnachtingen op de Grand Tour of Switzerland

10 bijzondere overnachtingen op de Grand Tour of Switzerland

Een hotel, camping, B&B, appartement... het kan natuurlijk altijd. Maar in Zwitserland hebben ze ook overnachtingsplekken die 'anders dan anders' zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van slapen in een iglo? Of hangen in de Jura? Eco is mogelijk in boerderijschuurtjes en echte waaghalzen kunnen hun ogen sluiten, hangend tegen een imposante rotswand. Dat wil zeggen, als je je ogen dicht durft te doen, zo hoog boven de grond. Bekijk deze 10 bijzondere Zwitserse slaapplekken.

Lees verder

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Heerlijk een paar maanden met de camper op pad of een lange rondreis maken. Eindelijk heb je tijd om die plannen werkelijkheid te laten worden. Hoe bereid je je voor op een langere afwezigheid?

Lees verder

De vele kanten van Utrecht

De vele kanten van Utrecht

Utrecht: stad van Dick Bruna en zijn nijntje, de Domtoren, het Rietveld Schröderhuis, Museum Speelklok, winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar ook van studentencafés, restaurants in werfkelders, evenementen, wandelingen, boottochtjes over de grachten, sport. De vierde stad van Nederland kan zich in alles meten met de grote drie: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees verder

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Ontdek jezelf weer helemaal tijdens je wellnessbreak in Duitsland. Ervaar wie je bent en laat lichaam, geest en ziel verwennen. Wellness is zoveel meer dan een massage of een behandeling. Om je helemaal 'wel' te voelen heb je ook een actieve en gezonde lifestyle nodig. Met meer bewegen en licht en lekker eten.

Lees verder