Proeven van Libanon
Taboulé, hummus en geitenkaas, vergezeld van een glas Château Musar, Kefraya of Ksara. Zo’n culinaire ontdekkingsreis kun je maken in Libanon. Cazebonne, aanbieder van exclusieve reizen, heeft voor september 2011 een zesdaagse trip opgezet, waarbij ook de toeristische hoogtepunten van het land voorbijkomen.
De Libanese wijngaarden worden bezocht met vinoloog Ellen Dekkers, die de gasten ook laat kennismaken met de authentieke keuken van Libanon. Daarnaast geeft een Nederlands-Libanees echtpaar tekst en uitleg over de geschiedenis en cultuur van het land in het Midden-Oosten.
In Beiroet worden de oude moskee en het geïmproviseerde mausoleum van minister-president Rafik Hariri bezocht. In Zahlé begeleidt het gastechtpaar het bezoek aan de Romeinse tempels van Baalbeck. Op vrijdag staat het historische havenstadje Byblos op het programma. Uiteraard wordt de markt ‘Souk el Tayeb’, de eerste biologische boerenmarkt in Beiroet, niet overgeslagen. Deze belangrijke lokale markt biedt behalve biologische, ook soms bijna vergeten Libanese producten.