Smaakt biologisch beter?
Nederland is sterk verdeeld over de smaak van biologisch eten. Eén op de drie Nederlanders vindt het niet lekkerder; 20 procent vindt juist van wel en 42 procent heeft zich nog geen oordeel durven vormen. De cijfers komen naar voren uit recent onderzoek van Trendbox. Het marktonderzoekbureau ondervroeg daarvoor 500 Nederlanders en 700 boodschappendoeners in de leeftijd van 16 jaar en ouder.
Vooral onder de jongvolwassenen, de categorie van 16 tot 34 jaar, valt nog een biologische wereld te winnen. In deze groep vindt liefst 50 procent biologische voeding niet beter smaken. De 50-plussers daarentegen zijn een stuk positiever. Slechts een kwart (27 procent) is van oordeel dat voeding van biologische komaf niet beter smaakt. Neutraal van opstelling is bijna de helft (47 procent) en 26 procent is van mening dat dergelijk eten beter smaakt. Hoe sta jij tegenover biologisch voedsel?
Reacties
Biologisch voedsel (what's in a name?) heeft wel smaak, maar die is vaak subtieler en minder ´bekend'.
'Lekker' is sterk te sturen en went snel.