New York, de Sinaï, Albanië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

new york vrijheidsbeeld
new york vrijheidsbeeld
Een stad, een regio en een land, die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Toch hebben de drie wel degelijk iets gemeen. Het zijn alle drie plekken die je in 2011 moet bezoeken. Althans, dat vinden de mensen achter Lonely Planet, de bekende uitgeverij van reisboeken. Zijn New York, de Sinaï en Albanië ook jouw favorieten voor 2011?

In de drie rijtjes van tien van Lonely Planet staan ook opmerkelijke namen. Zo staat Gent op de 7de plaats van steden, die in 2011 op je reislijst moeten staan. De Belgische plaats legt het af tegen Tanger, Tel Aviv, Wellington, Valencia en Iquitos, maar houdt Delhi, Newcastle en Chiang Mai mooi achter zich.

Na de Sinaï houdt Istrië de Europese eer hoog. Het bekendste vakantiegebied van Kroatië gaat de Marquesas Islands (Frans Polynesië), Cappadocië (Turkije), Westfjords (IJsland), Shetlands (Schotland), Great Barrier Reef en Whitsunday Islands (Australië), de westkust van de Verenigde Staten, Chileens Patagonië en Gili Islands (Indonesië) vooraf.

Bij de landen is het eveneens een allegaartje. Van Europees Oostblok en droombestemmingen tot traditionele toppers. Albanië wint het voor 2011 van Brazilië, de Kaapverdische eilanden, Panama, Bulgarije, Vanuatu, Italië, Tanzania, Syrië en Japan.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

De vele kanten van Utrecht

De vele kanten van Utrecht

Utrecht: stad van Dick Bruna en zijn nijntje, de Domtoren, het Rietveld Schröderhuis, Museum Speelklok, winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar ook van studentencafés, restaurants in werfkelders, evenementen, wandelingen, boottochtjes over de grachten, sport. De vierde stad van Nederland kan zich in alles meten met de grote drie: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees verder

Camperbeurs Hardenberg in 2018 nog groter!

Camperbeurs Hardenberg in 2018 nog groter!

Camperen is niet voor niets stijgend populair: lekker rondreizen en verblijven in je eigen vertrouwde omgeving, geen zorgen over het opzetten van een tent of het vinden van het juiste hotel om te overnachten. Een camper biedt veel vrijheid én zekerheid. Ervaar dit en nog veel meer tijdens de Camperbeurs in Evenementenhal Hardenberg. En met de winactie van Puur op reis maak je kans op gratis entreekaarten.

Lees verder

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Ontdek jezelf weer helemaal tijdens je wellnessbreak in Duitsland. Ervaar wie je bent en laat lichaam, geest en ziel verwennen. Wellness is zoveel meer dan een massage of een behandeling. Om je helemaal 'wel' te voelen heb je ook een actieve en gezonde lifestyle nodig. Met meer bewegen en licht en lekker eten.

Lees verder

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

Uit een enquete van VakantieDiscounter onder tweeduizend mensen blijkt dat we de zomervakantie gemiddeld waarderen met een 8,4. Een heerlijk vakantiegevoel dus, maar helaas blijkt dat prettige gevoel al na 3 dagen thuis weer te zijn verdwenen. Kun je dat gevoel een beetje rekken? We geven 7 tips.

Lees verder

Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

Win entreekaarten voor de 50PlusBeurs

De vakantie is (bijna) voorbij... de beurzen en evenementen gaan weer van start. Zo ook de 50PlusBeurs, al 26 jaar ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers. Struin een dag rond tussen de 550 stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen. Thematisch ingedeeld met workshops, presentaties en vele optredens op podia met muziek, modeshow en theater. Niemand verlaat de 50PlusBeurs met lege handen. En wil je gratis of met korting naar de beurs, doe dan mee met onze prijsvraag!

Lees verder

Mooie magische plekken in Nederland

Mooie magische plekken in Nederland

Er is een reden dat zoveel buitenlandse toeristen jaarlijks naar Nederland komen. Natuurlijk staan de steden Amsterdam en Rotterdam hoog in de bezoek-top-tien, maar er zijn nog veel meer mooie en magische plekken te vinden in ons eigen land. Skyscanner zette er al eens tien op een rijtje, Puur op reis vulde deze lijst aan en we nodigen jullie uit om je eigen favoriete, magische plek aan de lijst toe te voegen.

Lees verder