Van alles in Valle d’Aosta

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

winter in valle d'aosta
winter in valle d'aosta
Skiën, wellness, wandelen op sneeuwschoenen, paardrijden in de sneeuw. Zomaar voorbeelden van winterse dingen, die je kunt doen in Valle d’Aosta. Om de wintersporters nog meer tegemoet te komen, heeft het toeristisch bureau van de Noord-Italiaanse regio het aanbod gebundeld in pakketreizen.

 Winter Wellness  

spa valle d'aosta
spa valle d'aosta
De korte winterbreak ‘Winter Wellness’ is bedoeld voor mensen die niet elke dag op de ski’s willen staan, maar wel iets met sneeuw hebben. Bij deze programma’s gaat het om genieten in Italië; van behandelingen in een spa, lekker eten en de natuur. Het Pré-Saint-Didier-Spa weet de winterse wereld en het genieten perfect te combineren: vanuit de buiten gelegen thermale baden kun je naar de Mont Blanc kijken.

Met de pakketreis ‘Familie ski & fun’ worden volwassenen én kinderen aangesproken. Naast skiën is er aandacht voor winter- en sneeuwparken plus musea. Echte skiliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de pakketreizen ‘Ski Among the Giants’ en ‘Freeride & Heliskiing’.

Mensen die desondanks een eigen accommodatie willen boeken, kunnen snel reserveren via www.valdaostapass.com

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Tips voor het onderhoud van je rugzak

Hoe je ook reist, je beste maatje is vaak toch wel: je rugzak. Wandelaars, backpackers, maar ook tijdens een citytrip gaat je trouwe vriend overal met je mee. Je hebt er waarschijnlijk een flink bedrag voor betaald, dus je wil natuurlijk dat hij ook lang mee gaat. Hoe zorg je er voor dat je rugzak nog jaren mee op reis kan?

Lees verder

Auto huren in het buitenland? Ga op zeker!

Auto huren in het buitenland? Ga op zeker!

Een auto huren tijdens een buitenlandse vakantie is voor velen de ultieme vorm van vrijheid en flexibiliteit, bijvoorbeeld om op die manier bezienswaardigheden te bezoeken. Een kwart van de Nederlandse huurders sluit daarbij echter geen extra verzekeringen af, omdat de standaardverzekering in hun ogen prima voldoet. Maar is dat wel zo? Enkele redenen om een all-in huurauto te kiezen.

Lees verder

10 bijzondere overnachtingen op de Grand Tour of Switzerland

10 bijzondere overnachtingen op de Grand Tour of Switzerland

Een hotel, camping, B&B, appartement... het kan natuurlijk altijd. Maar in Zwitserland hebben ze ook overnachtingsplekken die 'anders dan anders' zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van slapen in een iglo? Of hangen in de Jura? Eco is mogelijk in boerderijschuurtjes en echte waaghalzen kunnen hun ogen sluiten, hangend tegen een imposante rotswand. Dat wil zeggen, als je je ogen dicht durft te doen, zo hoog boven de grond. Bekijk deze 10 bijzondere Zwitserse slaapplekken.

Lees verder

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Lekker lang weg: lees de tips en bereid je voor

Heerlijk een paar maanden met de camper op pad of een lange rondreis maken. Eindelijk heb je tijd om die plannen werkelijkheid te laten worden. Hoe bereid je je voor op een langere afwezigheid?

Lees verder

De vele kanten van Utrecht

De vele kanten van Utrecht

Utrecht: stad van Dick Bruna en zijn nijntje, de Domtoren, het Rietveld Schröderhuis, Museum Speelklok, winkelcentrum Hoog Catharijne. Maar ook van studentencafés, restaurants in werfkelders, evenementen, wandelingen, boottochtjes over de grachten, sport. De vierde stad van Nederland kan zich in alles meten met de grote drie: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Lees verder

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Wellness Duitsland: voedsel voor lichaam en geest

Ontdek jezelf weer helemaal tijdens je wellnessbreak in Duitsland. Ervaar wie je bent en laat lichaam, geest en ziel verwennen. Wellness is zoveel meer dan een massage of een behandeling. Om je helemaal 'wel' te voelen heb je ook een actieve en gezonde lifestyle nodig. Met meer bewegen en licht en lekker eten.

Lees verder