Wadden woest over helivluchten

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

De bestuurders van Terschelling en Schiermonnikoog zijn hevig ontstemd. De woede richt zich op Friesland, dat zeven bedrijven toestemming wil geven om helikoptervluchten uit te voeren boven de provincie. De Friese gemeenten Terschelling en Schiermonnikoog denken dat dergelijke commerciële initiatieven ten koste gaan van de natuur. Ze gaan protesteren.

De Waddeneilanden hebben het toeristische helikopterverkeer lang buiten de deur weten te houden, maar een wetswijziging maakt deze vorm van toerisme mogelijk. Burgemeester Bert Swart (CDA) van Schiermonnikoog begrijpt de plannen niet. “We hebben aanvragen voor commerciële vluchten altijd geweigerd. De eilanden moet je koesteren.” Volgens Terschelling passen de helikopters niet bij de eilanden. “Je komt hier voor de rust”, concludeert een zegsman van de gemeente.
In een reactie stelt de provincie met nadruk, dat er strenge voorwaarden voor de vluchten gaan gelden. Hierbij wordt onder meer rekening gehouden met het milieu. Desondanks gaan Terschelling en Schiermonnikoog gezamenlijk proberen om de provincie op andere gedachten te brengen.

Shortlease, het beste van twee werelden

Shortlease, het beste van twee werelden

In je droomauto op vakantie? Bijvoorbeeld met die nieuwe Duitse krachtpatser, die stevige Franse SUV of die aantrekkelijke Aziatische alleskunner? Die mogelijkheid is dichterbij dan je denkt. De oplossing heet shortlease, waarin de voordelen van een standaard leasecontract (gunstige tarieven) worden gecombineerd met die van een huurovereenkomst (flexibiliteit).

Lees verder

Worden wellnessbehandelingen betaald door zorgverzekeraar?

Worden wellnessbehandelingen betaald door zorgverzekeraar?

Een wellnessbehandeling kan vele positieve effecten op je gezondheid hebben. Daarom worden dan ook steeds meer wellnessbehandelingen vergoed door zorgverzekeraars. Aan de meeste van deze vergoedingen zijn strikte voorwaarden verbonden. Het is daarom van groot belang dat je je hier eerst goed in verdiept. Je eigen zorgverzekering vergelijken en kijken naar alternatieve verzekeringen is hierbij de eerste stap.

Lees verder

Keukenhof zet de bloemetjes weer buiten

Keukenhof zet de bloemetjes weer buiten

Op 22 maart opent Keukenhof voor de negenenzestigste maal haar poorten. Acht weken later, bij de sluiting op 13 mei 2018, zullen meer dan 1 miljoen bezoekers uit alle delen van de wereld de bloemententoonstelling hebben bezocht. Keukenhof levert daarmee een grote bijdrage aan de toeristische- en de bloemensector in Nederland.

Lees verder

Win hippe geitenwollen sokken... die niet kriebelen!

Win hippe geitenwollen sokken... die niet kriebelen!

Geitenwollensokken; het heeft misschien niet direct een heel trendy imago, maar het Nederlandse merk SOXS bewijst het tegendeel. Deze heerlijk warme, ademende en zachte sokken zijn een weldaad voor je voeten. En laten ze nou nog eens hip zijn ook!

Lees verder

Reizen en bier: bezoek deze 5 Europese bierbrouwerijen

Reizen en bier: bezoek deze 5 Europese bierbrouwerijen

Ben jij gek reizen én op bier? Dan is er – naast een lekker biertje aan de bar of op het terras – niets leuker dan een bezoekje aan een bierbrouwerij. In Europa vind je een groot aantal bijzondere brouwerijen die je zeker een keertje bezocht moet hebben. De volgende 5 bierbrouwerijen mag je als liefhebber absoluut niet gemist hebben.

Lees verder

Een duurzame reis maken met een e-bike

Een duurzame reis maken met een e-bike

Bij duurzaamheid denken we niet direct aan een e-bike. Volgens veel mensen is een e-bike namelijk helemaal niet zo duurzaam. Maar hoe duurzaam is een e-bike daadwerkelijk? Waar in Nederland kun je een mooie reis maken met een e-bike en waar moet je op letten tijdens je reis?

Lees verder